MTV seuraa koronatilannetta: 95 uutta tartuntaa vahvistettu, tiedottaa THL – katso tästä maanantain tuoreet tiedot

0:33
Näistä oireista koronaviruksen voi tunnistaa.

MTV Uutiset koostaa Suomessa todetut tautitapaukset ja tiedot yhteiskunnallisista käänteistä tähän seuranta-artikkeliin.

Maanantai 30.3.

17.53 Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin poikkeusolojen johtamista käsitelleet viestit julkaistiin maanantaina. Viestissään Niinistö kehottaa Marinia ja muita keskeisiä ministereitä vahvistamaan päätösten ennakkotyötä. Niinistö esittää ajatuksen operatiivisen ”nyrkin” perustamisesta. Lue lisää tästä artikkelista.

17.30  Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri nostaa koronavirustestauksen kapasiteettia yli tuhanteen vuorokaudessa. HUS aloittaa myös vasta-ainetestien tekemisen jo sairastetun koronavirustaudin toteamiseksi. Lue lisää tästä artikkelista.

15.03 Suomessa on todettu 13 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoittaa. Lue lisää tästä artikkelista

14.05Valtioneuvosto on hyväksynyt eduskunnan esityksen ravitsemusliikkeiden sulkemisesta. Myös presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut lain, joka on voimassa tästä päivästä aina toukokuun loppuun asti.

11.57 Suomessa on tähän mennessä todettu 1313 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tapauksien määrä on lisääntynyt 95:llä, sillä eilen tapauksia oli 1218.

Todellinen viruksen saaneiden määrä on käytännössä huomattavasti suurempi, koska kaikkia oirehtivia ei testata.

Koronavirustartunta oli eiliseen mennessä aiheuttanut ainakin 11 ihmisen kuoleman Suomessa. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli 134, joista 41 oli tehohoidossa.

10.52 Suomen pahiten koronaviruksesta kärsineen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen varmistetut koronavirustartunnat ovat kääntyneet laskuun, vaikka testausta on lisätty. Alueella on todettu 782 varmistettua tartuntaa, mutta viime päivinä todettujen tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun. THL:n terveysturvallisuuden johtaja Mika Salminen toteaa Twitterissä, että rajoitukset näyttävät purreet jo nyt. Lue lisää täältä.

9.59 Ensimmäinen arkipäivä Uudenmaan maakunnan eristämispäätöksen jälkeen on alkanut työmatkaliikenteessä vaihtelevasti. Uudenmaan sisääntuloväylillä on ollut paikoittain jonoja.

Hämeen poliisilaitos kertoo Twitterissä, että valtatie 3:lla on ollut ruuhkaa aamuvarhaisesta saakka, ja jonotusaika on ollut noin 40–50 minuuttia. Poliisin mukaan sama toistunee iltapäivällä toiseen suuntaan, joten paluu kannattaa ajoittaa ruuhkahuippujen ulkopuolelle.

Poliisi on kehottanut ihmisiä tekemään etätöitä. Mikäli työpaikalle meneminen on välttämätöntä, poliisi kehottaa varaamaan runsaasti aikaa työmatkoihin. Lisäksi poliisi on kehottanut työmatkalaisia hankkimaan työnantajan todistuksen tai muun dokumentin työstä, sillä se sujuvoittaa tarkastuksia.

8.37 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 42 uutta laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Husin alueella on nyt yhteensä 782 vahvistettua tartuntaa. 

6.16 Uudenmaan raja ruuhkautunee tänä aamuna, kun työmatkaliikenne alkaa ensimmäisenä arkipäivänä maakunnan sulkemisen jälkeen. Poliisi kehottaa ihmisiä varaamaan merkittävästi aikaa työmatkaliikenteeseen. Poliisi myös suosittaa tekemään etätöitä, jos se on mahdollista.

Sisäministeriö kertoo Twitterissä, että poliisi tulee tekemään tarkistuksia junissa ja busseissa. Poliisin tiedotteessa suositellaan ottamaan mukaan myös mahdollinen työnantajan todistus työmatkasta tai muu dokumentti työstä. Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina. Rajoituksella pyritään hidastamaan koronaviruksen leviämistä.

Sunnuntai 29.3

21.19 Uudenmaan rajalla tarkistettiin sunnuntaina kello 18 mennessä 12  904 ajoneuvoa, joista 309 käännytettiin, kertoo poliisi. Valmiuslain rikkomisesta ei ole annettu tänään poliisin mukaan sakkoja.

Junamatkustajia on ollut 454, heistä 10 on käännytetty.

18.44: Hallituksen on määrä perustaa ministeriöiden valmiuspäälliköiden ryhmä, joka kartoittaa mahdollisia ongelmia ja riskejä koronakriisissä, kertoo Yle. Koronakriisin käytännön johtamista on tähän asti tehty kansliapäälliköiden ja valmiuspäälliköiden ryhmässä, jota johtaa pääministerin valtiosihteeri.

18.39: Puolet eduskuntapuolueista olisi valmiita nykyistä tiukempiin liikkumisrajoituksiin koronaepidemian vuoksi, selviää Uutissuomalaisen eduskuntaryhmien johtajille tekemästä kyselystä. Keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät olisivat valmiita liikkumisen lisärajoituksiin tarvittaessa, jos muut keinot eivät riitä. RKP, kristillisdemokraatit ja nyt-liike eivät rajoittaisi liikkumista jo päätettyä enemmän. SDP ja vasemmistoliitto eivät ota asiaan suoraan kantaa.

18.27: Pääministeri Sanna Marin (sd.) toteaa, että kriisiaika ei ole hetki, jolloin kyseenalaistetaan toimivaltaisten viranomaisten kyky tai osaaminen. Marinin mukaan koronakriisissä tehdään päätöksiä sen tiedon pohjalta, joka on käytettävissä.

17.11: Poliisi odottaa huomisaamuksi huomattavia ruuhkia Uudenmaan rajoilla oleville tarkastuspisteille. 

Uudenmaan rajalla on odotettavissa huomenna huomattavaa ruuhkaa, kun työmatkaliikenne alkaa maanantaina, muistuttaa poliisi. Poliisin mukaan on mahdotonta arvioida etukäteen, miten pitkät jonot rajalla silloin on.

Ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa, että jos työpaikalle meno on välttämätöntä, kannattaa matkustaa ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varata runsaasti aikaa. Roimu kehottaa ihmisiä tekemään etätöitä, jos se vain on mahdollista.

Aikaa on syytä varata tavallista enemmän myös joukkoliikenteessä matkustamiseen, sillä poliisi tekee tarkistuksia junissa ja busseissa.

15.45: Poliisi tarkisti lauantaina yhteensä 16 555 ajoneuvoa Uudenmaan ja naapurimaakuntien rajalla. Poliisin mukaan ajoneuvoista 835 käännytettiin. Sunnuntaina aamuyhdeksään mennessä maakuntarajalle oli saapunut 1 702 ajoneuvoa, joista 58 käännytettiin.

Ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista kertoo, että tarkastukset ovat sujuneet rauhallisesti ja kulkijat ovat toimineet poliisin valvomilla sulkupisteillä asiallisesti. Hän kuitenkin toivoo poliisin puolesta, että maakuntarajaa ei pyrittäisi ylittämään turhaan, jos sille ei ole asiallisia edellytyksiä.

14.03: Suomessa on todettu 11 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa, kertoo THL. Eilen lukema oli yhdeksän. Kuolemantapauksista yhdeksän on todettu HYKSin erityisvastuualueella, yksi OYSin erityisvastuualueella, ja yksi TAYSin erityisvastuualueella.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 134, joista 41 on tehohoidossa.

11.00: THL:n seurannan mukaan Suomessa on nyt 1 218 varmistettua koronatapausta. Eilisen aikana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 40 uutta tartuntaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä luku oli 18 ja Keski-Suomessa 3.

Eilen kerrottujen tietojen mukaan virukseen on kuollut yhdeksän suomalaista, ja tehohoidossa on noin 30 potilasta.

10.00: Uudenmaan maakuntarajan tarkastuspisteillä oli eilen kello kuuteen mennessä tarkistettu 13 233 ajoneuvoa, kertoo poliisi. Autoista 71 on jouduttu käännyttämään. Valmiuslain rikkomisesta on annettu edelleen vain yksi sakko. 

Lauantai 28.3.

15.54: Yhdeksän suomalaista on kuollut koronavirukseen tähän mennessä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL Twitterissä. Sairaalahoidossa on 112 henkilöä, heistä tehohoidossa 31.

Suomessa on tähän mennessä todettu 1  163 laboratoriovarmistettua koronavirustautitapausta. Todellinen sairastuneiden määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia oireita saaneita ei ole testattu.

14.41: Kainuussa on havaittu ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat, kerrotaan Kainuun sote-kuntayhtymästä.
Terveysviranomaisten mukaan testeissä on todettu kaksi tartuntaa. Kumpikaan tartunnan saaneista ei tarvitse tässä vaiheessa sairaalahoitoa.

14.40: Yksi ihminen on eilen kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, tiedottaa sairaanhoitopiiri. Menehtynyt oli iäkäs henkilö, joka kuului riskiryhmään vaikean perussairautensa vuoksi.

11.30: Lomalle lähtevät ja lomalta palaavat varusmiehet saavat ylittää Uudenmaan maakuntarajan yöllä voimaan tulleesta eristyksestä huolimatta, tiedottaa Puolustusvoimat. Liikkumisrajoitukset eivät siis koske varusmiesten lomamatkustamista Uudellemaalle ja Uudeltamaalta muihin maakuntiin.

Ne varusmiehet, joiden on tarpeen ylittää maakuntaraja lomalle lähtiessään, saavat joukko-osastostaan erillisen lupalapun. Pelkkä varusmieskortti ei oikeuta maakuntarajan ylittämiseen.

11.17: Uudenmaan eristys astui voimaan vuorokauden vaihteessa. MTV Uutiset Live -seuraa kello 12 alkavassa lähetyksessään, kuinka liikennöinti sujuu Itä-Uudenmaan poliisin alueella nelostiellä Kärkölä-Orimattila -rampin kupeessa.

Rajanylityksiä valvotaan noin 30:lla poliisin tarkastuspisteellä ympäri Uuttamaata. Autoilijat pysäytetään ja heiltä kysytään, millä asialla he ovat. Rajan saa ylittää vain viranomaisten erikseen määrittelemistä syistä, kuten työn takia. 

10.30: HUS:n alueella on eilisen päivän aikana todettu 59 koronavirustartuntaa. THL:n seurannan mukaan varmistettuja tautitapauksia on nyt 1 163 kappaletta.

Perjantai 27.3.

21.11: Pääosa Irakissa palvelevista suomalaisista kotiutetaan operaatiosta tilapäisesti koronatilanteen vuoksi, kertoo Maavoimat. Irakin turvallisuusviranomaiset ovat keskeyttäneet kaiken koulutustoiminnan Operation Inherent Resolve (OIR) -operaatiossa.

Kaikkiaan Suomeen palaa noin 50 ihmistä, jotka ovat pääosin koulutushenkilöstöä. Alueelle jää noin 20 hengen osasto, jonka tehtävänä on suunnitella tulevaa toimintaa. Kotimaahan palaavat jäävät Suomessa karanteeniin. Kotiutettavien suomalaisten on tarkoitus palata alueelle, kun se on taas mahdollista.

16.52: Puolustusvoimissa on varmistettu toistaiseksi yhteensä yksitoista koronavirustartuntaa, joista viisi varusmiehillä ja kuusi henkilökunnalla, Puolustusvoimat tiedottaa. Loppuviikon aikana on vahvistettu kolme uutta tapausta.

Uudet tartunnat on varmistettu tiistain ja torstain välillä Ilmasotakoulun varusmiehellä, pääesikunnassa palvelevalla henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä sekä Porin prikaatin Säkylässä palvelevalla varusmiehellä. Kotikaranteeniin asetettujen joukossa on kaksi terveysaseman henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä.

Tartunnan saaneiden läheiset tietävät asiasta. Aikaisemmin viidellä henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä ja kolmella varusmiehellä on todettu koronavirustartuntaa.

15.41: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa oli tämän päivän aamuun mennessä todettu 1  025 laboratoriovarmistettua koronavirustapausta. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli 108, joista 32 oli tehohoidossa. Koronaviruksen aiheuttamia kuolemia oli 7.

THL toteaa, että tartuntojen todellinen määrä on todennäköisesti ilmoitettua korkeampi, koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia ei testata.

9:45 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella todettiin torstaina 46 uutta koronavirustartuntaa, sairaanhoitopiiri tiedotti perjantaina aamulla.

Husin alueella todettujen koronavirustapausten kokonaismäärä oli torstain jälkeen 642.
Husin alueella oli kuollut koronavirukseen torstaihin mennessä kolme ihmistä.

8:21: Terveydenhuollon työvelvoite pyritään saamaan voimaan vielä tänään. Esimerkiksi eläkkeellä olevia voidaan kutsua töihin. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi  MTV Uutisaamussa, että henkilökuntaa voidaan velvoittaa töihin kahdeksi viikoksi.

– Asetus tulee parhaassa tapauksessa jo tänään voimaan, hän sanoi.

07:53: Uudenmaan eristys voi tulla voimaan tänä iltana, sanoi perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä MTV:n Uutisaamussa. Valiokunta käsittelee asiaa kokouksessa aamulla.

– Parhaassa tapauksessa rajoitukset saadaan voimaan jo tänään, jos ei ilmene mitään yllättävää, sanoi Ojala-Niemelä.


Torstai 26.3. 

22.36: Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallitus selvittää parhaillaan, tulisiko Espanjasta palaaville suomalaisille matkustajille järjestää hotelli karanteenia varten.

19.36: Puolustusvoimat valmistautuu tukemaan poliisia Uudenmaan maakunnan sulkemisessa. Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen kertoo, että poliisilta tuli tänään virka-apupyyntö.

16.47:  Puolustusvoimat muuttaa varusmiespalveluksessa käytettyä 7 vuorokauden vaihtorytmiä 14 vuorokauden vaihtorytmiin suuressa osassa joukko-osastoista. Puolustusvoimat kertoo näin pyrkivänsä hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Koronavirustilanteen vuoksi varusmiespalveluksessa siirryttiin aiemmin tässä kuussa malliin, jossa varusmiehet jaettiin kolmeen ryhmään. Kukin ryhmä oli vuorollaan viikon vapaalla ja kaksi viikkoa koulutuksessa.

15.27: Suomessa on tällä hetkellä 958 vahvistettua koronavirustapausta, kertoo THL. Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 96, joista 24 on tehohoidossa.

13.21: Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoo, että valiokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset Uudenmaan liikkumisrajoituksista huomenna kello 8.30 ja mietintö puristetaan kasaan iltapäiväksi ja viedään täysistuntoon, jossa se on ainoassa käsittelyssä. Hänen mukaansa liikkumisrajoitukset voivat siis tulla voimaan huomenna perjantaina.

12.44: Iäkäs henkilö on kuollut eilen koronavirukseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, HUS tiedottaa. Kuolleita on Suomessa nyt kaikkiaan viisi, joista kolme HUS-alueelta.

12.34: Perustuslakivaliokunta kokoontuu käsittelemään Uudenmaan liikkumisrajoituksia vasta huomenna aamulla. Valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoo STT:lle, että valiokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset huomenna kello 8.30 ja mietintö puristetaan kasaan iltapäiväksi ja viedään täysistuntoon, jossa se on ainoassa käsittelyssä.

Hänen mukaansa liikkumisrajoitukset voivat siis tulla voimaan huomenna perjantaina. Liikkumisrajoitusten on määrä kestää 19. huhtikuuta asti.

12.31: Suomessa on vahvistettu neljäs koronakuolema. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan iäkäs henkilö menehtyi tautiin tänään. Koronaviruksen vuoksi on tällä hetkellä sairaanhoitopiirissä on sairaalahoidossa neljä potilasta, joista kaksi tehohoidossa.

9:35 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu eilen 35 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Husin alueella on nyt todettu yhteensä 596 tartuntaa.

8:22: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori totesi MTV:n Uutisaamussa, että ravintoloiden sulkemisella on suuremmat vaikutukset ihmisten arkeen ja koronan leviämisen estämiseen kuin Uudenmaan rajojen sulkemisella.

Keskiviikko 25.3.

22.53 Hallitus esittä terveydenhuollon henkilökunnan työvelvoitetta. Jos eduskunta hyväksyy valtioneuvoston esityksen, töihin voidaan kutsua sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon alalla toimivia henkilöitä, jotka ovat saaneet alan koulutusta ja jotka ovat 18-68 vuoden ikäisiä.

21.53 Vaikka hallitus on saanut ratkaisun Uudenmaan eristämisestä, eduskunta ei käsittele sitä vielä tänään. Lähetekeskustelu käydään huomenna, ja sen jälkeen esitys jatkaa perustuslakivaliokuntaan. Käsittely on valmis aikaisintaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

21.30 MTV Uutisten tiedot: Uusimaa eristetään muusta Suomesta koronavirustilanteen hillitsemiseksi. Poikkeustoimet ovat voimassa 19.4. asti.

20.37 Yle: Seitsemän lasta on altistunut koronavirukselle syöpä- ja elinsiirto-osastolla Uudessa lastensairaalassa.

20.10 MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus ei ole päässyt vielä ratkaisuun Uudenmaan eristämisestä.

Alkuperäisen aikataulun mukaan valtioneuvoston piti kokoontua Säätytalolla kello 20, mutta toistaiseksi hallitus hakee vielä ratkaisuja hankaliin juridisiin kysymyksiin.

Alkuperäisen aikataulun mukaan hallituksen on määrä tiedottaa ratkaisun yksityiskohdista kello 21

19.32: Yksi Suomessa koronaan menehtyneistä ihmisistä oli logistiikka-alan suuryritys K. Hartwallin hallituksen jäsen. Mies oli kuollessaan 75-vuotias. Lue aiheesta lisää täältä.

18.20: Jyväskylän kaupunki aloittaa soittokierroksen tavoittaakseen kaikki yli 70-vuotiaat asukkaansa. Tarkoituksena on varmistaa ihmisten pärjääminen kotona koronaviruksen aiheuttaman karanteenin aikana.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että yli 70-vuotiaita asuu Jyväskylässä lähes 18 000, ja heistä vain 2 000 on ennestään kaupungin palveluiden piirissä.

Helsingin kaupunki ilmoitti jo viime perjantaina soittavansa kaikille yli 80-vuotiaille asukkailleen koronaviruksen takia.

18.13: Perustuslakivaliokunnan lausunto ravintoloiden sulkemisesta: Valiokunta on hyväksynyt esityksen täsmennyksin. Valiokunta toivoi muun muassa, että kieltoa rajataan alueellisesti ja ajallisesti tilanteen salliessa.

18.01: Hallituspuolueet ovat kokoontuneet Säätytalolle keskustelemaan Uudenmaan sulkemisesta ja uusien rajoituksien toteutuksesta kello 18 alkaen. Hallitus on kertonut tiedottavansa uusista toimista kello 21.

15.59: Helsinki-Vantaan lentoasemalla Suomeen palaavia matkailijoita vastassa on nyt terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ohjeistavat henkilökohtaisesti koronatoimien kanssa. Lue aiheesta lisää täältä.

15.07: Suomessa on tähän päivään mennessä yhteensä 880 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Sairaalahoidossa on nyt 82 ihmistä, joista 22 on tehohoidossa.

15.02: THL:n tämän hetken ennusteen mukaan noin 11 300 suomalaista tulee tarvitsemaan sairaalahoitoa koronaviruksen vuoksi. Heistä  3 600 tulee arvioiden mukaan tarvimaan tehohoitoa.

14.11: STT:n tiedon mukaan hallitus olisi päätymässä koko Uudenmaan maakunnan eristämiseen. Rajoituksen kohdistumisesta koko Uuteenmaahan kertoo myös Yle.

11.07: Iäkäs aikuinen, HUS:n sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin eilen tiistaina. Yhteensä koronavirukseen on kuollut kolme ihmistä Suomessa.

10.52: Keski-ikäinen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Henkilö kuului sairaalan mukaan riskiryhmään perussairautensa osalta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri esittää syvimmän osanottonsa menehtyneen läheisille. Suomessa on koronaan kuollut nyt kaksi ihmistä.

10.37: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu tiistaina 49 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä Husin alueella on todettu 561 varmistettua tartuntaa, koko Suomessa noin 850.

9.42: Puolustusvoimissa on neljä uutta vahvistettua koronavirustartuntaa. Puolustusvoimat kertoo varmistettuja tartuntoja olevan yhteensä kahdeksan.

6.20: Eduskunta käsitteli tiistaina illalla hallituksen aiemmin samana päivänä antamaa esitystä, jolla määrätään ravintolat, kahvilat ja vastaavat suljettaviksi toukokuun loppuun asti. Sekä hallituksen että opposition edustajat vaativat lakiin tarkennuksia. Lue aiheesta lisää täältä.

5.25: Huoli ulkomailta Suomeen tulevista suomalaisista ja työikäisten vakavasta sairastumisesta on synkentänyt viranomaisarviota koronaviruksen vaikutuksista, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lue aiheesta lisää täältä.

5.15: Suomalaisia matkailijoita on sairastunut vakavasti koronaviruksen vuoksi Espanjan Malagassa, kertoo Yle. Lue aiheesta lisää täältä.

Tiistai 24.3.

22:56: Hallitus kertoo uusista koronatoimista huomenillalla. Koronavirustilanteen rajoitusten valmistelu jatkuu keskiviikkopäivän ajan. Valmistelua jatketaan ministeriöissä, ja hallitus kokoontuu neuvotteluun klo 18.

Mahdollisista uusista toimenpiteistä tiedotetaan keskiviikkoillan kuluessa. 

22:47: Hallitus ehdottaa tukea suomalaisten kotiutuslentoihin. Hallituksen periaatepäätöksen mukaan ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä. Lentoja järjestettäisiin maista, joista suomalaismatkailijoiden ei enää ole mahdollista palata koronan takia Suomeen kaupallisilla yhteyksillä.

Tarkoitus ei ole tarjota ilmaista kotiutuslentoa vaan kohtuuhintainen paluu Suomeen. Matkustajilta perittäisiin kohtuullinen maksu, ja valtio korvaisi lentoyhtiölle tyhjiksi jäävät paikat.

Ensisijainen vaihtoehto kotiinpaluulle ovat edelleen kaupalliset lentoyhteydet, joita on vielä saatavilla monista maista.

20.38 Huoltovarmuuskeskus vakuuttelee, että kaikkia elämiselle välttämättömiä asioita riittää koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista huolimatta. Toimitusjohtajan mukaan Suomi on paremmassa asemassa kuin moni muu huoltovarmuudesta tinkinyt maa. Lue aiheesta lisää täältä.

19.24: Hallitus antoi eduskunalle esityksen, jolla määrätään ravintolat, kahvilat ja vastaavat suljettaviksi toukokuun loppuun asti. Eduskunta aloitti käsittelyn saman tien.

– Parhaimmassa tapauksessa esitys on jo tällä viikolla eduskunnassa käsitelty, sanoi pääministeri Sanna Marin (sd.) 

19.05: Hallitus ehdottaa lisätalousarviossaan, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toimintamenoihin annetaan yhteensä 12,8 miljoonaa euroa lisämäärärahaa koronaviruksesta aiheutuviin menoihin.

– THL:lle suunnatut lisäykset kohdistuvat muun muassa kansalaisille osoitettavaan tiedotukseen ja valistukseen, tietojärjestelmien toimivuuden turvaamiseen ja laboratoriokapasiteetin ylläpitoon.

17.10: Puolustusvoimat varautuu viranomaisilta mahdollisesti tulevaan virka-apupyyntöön. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoi aiemmin Ilta-Sanomille, että pyyntöön on varauduttava, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan rajoittaa.

Avunpyyntö voisi koskea esimerkiksi Uudenmaan eristämistä muusta Suomesta. Puolustusvoimat toteuttaa vuodessa yli 500 virka-aputehtävää

16:30: Keskustelu uudenmaan eristämisestä ei ainakaan vielä näytä aiheuttaneen ryntäystä pois Uudeltamaalta. Näin arvioi liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin toimitusjohtaja Pertti Korhonen tieliikenteen mittaustietojen perusteella.

Hallitus harkitsee parasta aikaa ihmisten liikkumisen rajoittamista. Eniten koronavirustapauksia on ollut juuri Uudellamaalla. Rajoitusten on arvioitu voivan tulla voimaan tällä viikolla.

16.25: Koronavirus on aiheuttanut mittavan aallon yt-neuvotteluita Suomessa. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan yt-neuvotteluiden piirissä on jo 158  000 henkilöä.

Valtaosa ilmoituksista on tullut tämän ja viime viikon aikana. Työ- ja elinkeinoministeriö alkaa julkaista päivittäin lukuja lomautettujen ja yt-neuvottelujen piirissä olevien määrästä.

Kaikkiaan yli 1 700 työnantajaa on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut.

16.20: Finnair peruu torstaista alkaen Helsingistä Japanin pääkaupunkiin Tokioon liikennöiviä lentoja. Naritan lentokentälle suuntautuvat lennot perutaan Japanin asettamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Finnair kertoi maaliskuun puolivälissä operoivansa huhtikuun alusta lähtien toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä, joilla varmistetaan Suomelle tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti myös poikkeuksellisessa tilanteessa.

14:14 Hallitus ei saa tänään eduskuntaan uusia esityksiä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi vaan se menee pääministeri Sanna Marinin mukaan huomiselle. Lue lisää täältä.

13:27 Eduskuntapuolueiden johto kokoontui aamupäivällä pohtimaan yhdessä seuraavia ratkaisuja koronakriisiin. Hallitus haluaa saada myös oppositiopuolueilta tukea uusille rajoituksille.

Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi kahviloiden, ravintoloiden ja yökerhojen sulkemiset sekä liikkumisrajoitukset.

Hallitus pitää asiasta tiedotustilaisuuden näillä näkymin tänään illalla. Lue lisää aiheesta täältä.

13:20 Suomessa on todettu nyt yhteensä 792 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 40, joista 11 on tehohoidossa. Lue lisää aiheesta täältä.

11:51 Husin alueella todettiin eilen 74 uutta koronatartuntaa. Yhteensä Husin alueella on tartuntoja tämän jälkeen todettu 512.

Maanantai 23.3. 

22:03 Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) avaa historiallisesti huoltovarmuusvarastot. Asiasta kertoi Ylen A-studiossa ministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee.

19:16 Koronavirus ja siitä johtuvat rajoitukset ovat vähentäneet merkittävästi ihmisten liikkumista niin joukkoliikenteessä kuin valtateillä, kertoo Traffic Management Finland. Uudellamaalla liikenne on vähentynyt perjantaina tehdyn mittauksen mukaan 26 prosentilla verrattuna noin kuukauden takaiseen arkipäivien keskiarvoon.

17:57: Tukiopetuksen tarve tulee olemaan koronan aiheuttaman poikkeustilanteen jälkeen suuri, arvioi Opettajien ammattijärjestö OAJ. Oppilaiden väliset erot ovat nousseet etäopetuksessa esiin, kertoo järjestön kehittämispäällikkö Jaakko Salo. Niille oppilaille, joille opiskelu on normaalissa kouluarjessa vaikeaa, etäopiskelu on erityisen haastavaa.

17:07 Lentoyhtiö Finnair peruu lukuisia lentoja tällä viikolla Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon. Yhtiö kertoo tiedotteessaan lentävänsä kaikkiin kolmeen kohteeseen joitakin lentoja tämän viikon sunnuntaihin 29. maaliskuuta saakka. Lentojen tarkoituksena on tuoda matkustajia Pohjois-Suomesta.

16:26  Metsähallitus sulkee retkeilijöiden päivätupia ja taukokotia Lapin matkailukeskusten läheisyydessä. Tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.

16.12 Opetushallituksen arvion mukaan enintään kymmenesosa 1.–3.-luokkalaisista osallistui tänään lähiopetukseen. Muutos viime viikon loppuun ei ole merkittävä, vaikka oppilaiden määrä kasvoi hieman.

14.46THL kertoo Twitterissä, että Suomessa on 700 vahvistettua koronavirustartuntaa. Testejä on tehty yli 10 500. Sairaalahoidossa on THL:n mukaan 50 henkilöä, ja heistä tehohoidossa on 13. Menehtyneitä on edelleen 1.

12.18 HUS kertoo tiedotteessaan, että sairaanhoitopiirin alueella on nyt kaikkiaan 438 todettua koronavirustartuntaa.

Eilen sairaanhoitopiirin alueella tuli ilmi kaikkiaan 60 uutta tartuntaa.

11.22. Aurinkomatkat peruu kaikki Aurinkomatkojen matkapaketit ja kaupunkilomat, joiden lähtöpäivä on välillä 15.5.–30.6.2020.

9.00Puolustusvoimat oikaisee julkisuuteen levinnyttä väärää käsitystä siitä, että reserviläisiä oltaisiin kutsumassa palvelukseen.

Puolustusvoimat pahoittelee epäselvää viestintäänsä.

6.33  Opetusministeri Li Andersson (vas.) vetoaa voimakkaasti vanhempiin, että mahdollisimman monet pikkukoululaiset jäisivät myös tällä viikolla kotiin.

Kaikki peruskoulun 1.–3. luokan oppilaat voisivat mennä tänään kouluun, koska hallituksen linjausta asiasta muutettiin perjantaina.

Sunnuntai 22.3.

20.17: Puolustusvoimat valmistautuu kutsumaan reserviläiset palvelukseen tarvittaessa koronavirusepidemian vuoksi.

18.28: Koronaepidemia heikentää kuntien taloutta tänä vuonna vähintään 1,5 miljardilla eurolla, arvioi Kuntaliitto. Arvio perustuu Kuntaliiton 24 suurimman kaupungin talousjohtajille tekemään kyselyyn. Arvioiden mukaan koronavirusepidemian myötä kaupunkien ja kuntien kunnallis- ja yhteisöverotulot supistuvat yli 700 miljoonaa euroa. Sote-menojen kasvu puolestaan heikentää kuntataloutta vähintään 400 miljoonalla eurolla.

17:00: THL päivitti koronalukuja. Koronatesti on tehty lähes 10 000:lle. Vahvistettuja tartuntoja on 626.  Sairaalahoidossa on 43 ihmistä, joista tehohoidossa 12. Yksi on menehtynyt.

14.08: THL: Suomessa on tähän päivään mennessä yhteensä 626 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Eiliseltä lukema on noussut yli sadalla. Keskussairaaloissa on 43 sairaanhoitoa vaativaa potilasta, joista 12 on tehohoidossa.

Lauantaihin mennessä varmistettuja tautitapauksia oli tiedossa 521. THL on kerännyt luvut käsin suoraan sairaanhoitopiireiltä.

13:19: Lentoyhtiö Finnair on lisännyt vielä tiistaille lentoja, joilla lomakohteissa olevat suomalaiset pääsevät palaamaan Suomeen. Lennot lähtevät Las Palmasista ja Teneriffalta Kanarialta sekä Antalyasta Turkista, kertoo Finnair Twitterissä.

10:57: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettiin lauantaina 71 uutta koronavirustartuntaa.

Lauantai 21.3.

20.54: Tuusulassa lukiolaisella on havaittu koronavirustartunta. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja karanteenissa on nyt yli sata henkeä Hyrylän lukiosta.

20.52: Rouva Eeva Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta. Ahtisaari osallistui naistenpäivänä konserttiin, jossa havaittiin myöhemmin tartunta. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

15.57: Kaartin jääkärirykmentissä on todettu toinen koronatartunta. Varusmieheltä otettiin koronavirustesti keskiviikkona, ja torstaina hänet evakuoitiin julkiseen terveydenhuoltoon korkean kuumeen ja huonon yleisvoinnin takia.

Rykmentin mukaan varusmiehen vointi on tällä hetkellä sairaalassa hyvä.

Jääkärirykmentti ilmoittaa, että tämä koronatartunta ei liity rykmentissä maanantaina todettuun tartuntatapaukseen. Se oli ensimmäinen varmistettu asevelvollisen koronavirustartunta Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo, että hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt tautiin eilen perjantaina.

14.09: THL:lle raportoidut tapaukset: 61 prosenttia koronaviruksen saaneista miehiä, 39 prosenttia naisia. Laboratoriovarmistettuja tautitapauksia on nyt 521.

13.10: Yli 10 hengen kokoontumiskielto on aiheuttanut surua ja ihmetystä hautajaisten järjestämisessä. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuitenkin korostaa MTV:n Uutisextran haastattelussa, ettei hallitus ole antanut ohjeita yli 10 hengen hautajaisten kieltämiseen. Lue lisää tästä:

14.14: Hallitus ei saa tänään eduskuntaan uusia esityksiä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi vaan se menee pääministeri Sanna Marinin mukaan huomiselle. Lue lisää täältä.

13.08: Poliisitarkastajan mukaan Uudenmaan mahdolliseen liikkumisrajoituskseen julkisen liikenteen rajoittaminen olisi helpoin konsti, teiden sulkeminen kovin ja kallein. Lue lisää tästä.

13.05: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on todettu perjantaina 53 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on suurin tähän mennessä yhden vuorokauden aikana havaittu. Kaiken kaikkiaan Husin alueella on nyt 307 varmennettua koronatartuntaa.

Aiempi suurin tartuntojen vuorokausimäärä todettiin 13. maaliskuuta, jolloin niitä vahvistui kaikkiaan 36. Keskiviikkona tartuntoja varmistui 28 ja torstaina 30. Eilen koronavirustartuntojen kokonaislukumäärä oli THL:n mukaan noin 450, joten nyt todettuja tartuntoja olisi ainakin 500.

10.23: Liikkuminen Uudeltamaalta muualle Suomeen saatetaan estää koronaepidemian ehkäisemiseksi, pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa tänään.

Liikkumisen rajoitus otetaan pääministerin mukaan käyttöön, jos koronatilanne pahenee alueella. Uudellamaalla on todettu selvästi eniten koronatartuntoja Suomessa.

Perjantai 20.3.

15.22 Suomessa on tällä hetkellä koronaviuksen varalta testattuja 6500. Näistä positiivisia noin 450. 

15.10 Helsingin Musiikkitalossa naistenpäivänä 8. maaliskuuta järjestetyn juhlakonsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Helsingin kaupungin mukaan seitsemällä tilaisuuteen osallistuneella on todettu koronavirus.

15.05 Lapista palanneissa ihmisissä on havaittu kaksi tartuntaketjua, jotka ovat tapahtuneet hiihtokeskuksissa. 

15.00 Testauskapasiteetti Suomessa nostetaan 2300 päivässä, eilen testattiin 1500 kerrotaan Sosiaali-terveysministerieön tiedotustilaisuudessa.

12.48 Koronakriisiä ratkotaan viikonloppuna aivan uudenlaisen haasteen avulla. Verkossa tapahtuva Hack the crisis -tempaus haastaa suomalaisia keksimään ratkaisukeinoja mitä erilaisimpiin koronan aiheuttamiin ongelmiin.

12:29 KYS ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ovat siirtyneet valmiustilaan koronaviruksen aiheuttaman hoidon tarpeen täyttämiseksi ja leviämisen ehkäisemiseksi.

11:50 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa Ylellä osaa keskusteluun ihmisistä, jotka eivät noudata hallituksen ohjeistuksia kokoontumiskiellosta koronavirusepidemian hidastamiseksi.

Niinistö muistuttaa myös, että kun yli 70-vuotiaita pyydetään pysyttelemään kotona, kyse ei ole eristämisestä, vaan suojelemisesta.

11.18 Hallitus kokoaa mittavan, yhteensä 15 miljardin euron pelastuspaketin koronaviruksen runteleman talouden auttamiseksi.

Lisäbudjetin suuruus on 400 miljoonaa euroa.

10.11 Matkustuskiellon ulottaminen virolaiseen työvoimaan on suuri uhka Suomen rakennustyömaille. Lue artikkelista, kuinka työnantajataho vetoaa virolaisiin työntekijöihin.

10.01 Hallitus kertoo lisätalousarviosta ja muista taloudellisista toimista tiedotustilaisuudessa klo 11. MTV Uutiset näyttää hallituksen tiedotustilaisuuden suorana MTV3-kanavalla sekä verkossa MTV Uutiset Livessä kello 11.

07.04 Suoratoistopalvelu Netflix kertoo, että se aikoo heikentää striimauslaatua Euroopassa. Lue lisää artikkelista.

06.58 Eri puolilla maailmaa on tehty valtavia poikkeustoimia koronaviruksen vuoksi. Esimerkiksi Espanjassa kaikki hotellit suljetaan, Yhdysvaltojen Kaliforniassa ihmiset on määrätty pysymään kodeissaan ja Brasilian Rio de Janeiro on ilmoittanut estävänsä ihmisten pääsy rannoille. Lue lisää artikkelista.

Torstai 19.3.

18.00: STM on kehottanut sairaanhoitopiirejä olemaan julkistamatta alueellisia tietoja koronaviruksen takia tehohoidossa olevien ihmisten määrästä, kerrotaan sairaanhoitopiireistä. Ylijohtajan mukaan valtakunnallista viestintää pohditaan.

17.55: Koronaviruksen epidemiahuippu Suomessa ajoittunee aikaisintaan toukokuun toiselle viikolle, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Lue lisää artikkelista.

17.26: Rajojen sulkeminen ei ole ruuhkauttanut ylityspaikkoja Itä-Suomessa eikä Lapissa. Sekä Lapin että Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan, että rajoilla on ollut rauhallista. Tavaraliikenne on liikkunut jouhevasti molempiin suuntiin.

16.59: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on tehohoidossa koronaviruksen takia yksi alle 40-vuotias potilas, kertoo Helsingin Sanomat. Hän on syntynyt 1980-luvun alussa.

Infektioylilääkäri Asko Järvisen mukaan muut tehohoidossa olevat potilaat ovat iäkkäämpiä. Järvinen ei kerro HS:lle tarkemmin potilaiden perussairauksista tai kunnosta.

Husissa oli torstaiaamuna tehohoidossa Järvisen mukaan neljä koronapotilasta ja lisäksi sairaalahoidossa hieman alle kymmenen koronapotilasta.

14.35:  THL: Tähän mennessä Suomessa on todettu noin 400 koronavirustartuntaa. Jatkossa tapausmäärät perustuvat ainoastaan tartuntatautirekisterin kautta saataviin lukuihin.

13.28: Uuden lastensairaalan lasten syöpä- ja elinsiirto-osaston hoitajalla on todettu eilen koronavirustartunta, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus. Henkilökunnasta tartunnalle on altistunut 24 ihmistä. Tartunnan saanut hoitaja ei ole altistanut potilaita virukselle.

11.38: Koronavirusepidemian takia Suomi keskeyttää muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa, kertoo ulkoministeriö.

Nyt käsittelyssä oleviin viisumihakemuksiin liittyvät passit palautetaan, eikä hakemuksia käsitellä. Poikkeuksena on Venäjä, jossa kaikki jo vastaanotetut hakemukset käsitellään.

Myös oleskelulupahakemusten vastaanotto keskeytetään heti. Jo vastaanotetut oleskelulupahakemukset laitetaan vireille normaalisti ja toimitetaan Maahanmuuttovirastolle käsiteltäväksi.

5.46: Euroopan keskuspankki (EKP) aloittaa 750 miljardin euron hätärahoituksen, kertoo pankin rahapolitiikasta päättävä neuvosto.

Pankki alkaa ostaa markkinoilta sekä yksityisen että julkisen sektorin lainoja. Ohjelma kestää siihen saakka, kunnes koronaviruspandemia on ohi, mutta vähintään vuoden loppuun asti.

Päätös sai markkinat reagoimaan välittömästi. Öljyn hinta lähti nousuun, ja pörssikurssit Aasiassa nytkähtivät ylöspäin.

5.44: Suomi on palauttanut rajatarkastukset yöllä kaikille rajoilleen. Rajat ylittävää henkilöliikennettä alettiin rajoittaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Muutos tarkoittaa sitä, että rajanylittäjät otetaan tarkastukseen ja henkilöpaperit on näytettävä kaikilla rajoilla.

Keskiviikko 18.3.

21.52: Pääministeri Sanna Marin (sd.) vetosi painokkaasti Ylen A-studiossa suomalaisiin, etenkin ikäihmisiin ja muihin riskiryhmiin kuuluviin, jotta hallituksen antamia suosituksia liikkumisen rajoittamisesta koronaepidemian aikana noudatettaisiin.

Marin sanoi luottavansa siihen, että suomalaiset ovat vastuullisia ja noudattavat ohjeita, mutta väläytti mahdollisuudesta rajoittaa liikkumista vielä enemmän, jos suosituksia ei noudateta.

20:27: Eduskunta on päättänyt, että valmiuslain käyttöönottoasetukset saavat jäädä voimaan perustuslakivaliokunnan mietinnön mukaisesti.

18:07: Rahoitusalan ylityökielto keskeytetään heti koronavirustilanteeseen liittyvien poikkeusolojen vuoksi. Asiasta kertovat Ammattiliitto Pro, Ammattiliitto Unio ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN.

18:05: Lääkkeiden saatavuuden arvioidaan palaavan apteekeissa normaaliksi lähipäivinä, ilmoittaa Apteekkariliitto. Apteekeissa on ollut tuotepuutteita, koska koronavirus on aiheuttanut poikkeuksellisen suuren lääkkeiden kysyntäpiikin.
Apteekkien lääkevarastojen odotetaan täydentyvän lähipäivinä.

14.07: Suomessa on tähän mennessä todettu 359 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on varmistettu 40. Sairastuneiden todellista määrää ei enää tiedetä. Tartuntaa epäiltäessä näytteitä otetaan ensisijaisesti vakavasti oireilevilta ja terveydenhuollon henkilökunnalta. Useimmat lieväoireiset koronavirustartunnat eivät siis enää tule mukaan lukuihin. Oireettomia ei testata.

13:50: Perustuslakivaliokunta on hyväksynyt mietinnössään valmiuslain ensimmäisen käyttöönottoasetuksen lähes kokonaisuudessaan. Valiokunta ei hyväksynyt kokonaisuudessaan kohtaa, joka koskee työvelvoitetta.

Toinen käyttöönottoasetus, joka koskee lääkemyynnin rajoittamista, katsottiin voitavan ottaa käyttöön kiireellisenä.

13:32: Opetusministeri Li Anderssonin mukaan kuntien toivotaan harkitsevan, ettei päivähoitomaksuja perittäisi kotona hoidettavilta lapsilta. Näinkin kannustetaan hänen mukaansa kotihoitoon.

11.01: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Sairaanhoitopiirin mukaan molemmat potilaat ovat kotikaranteenissa ja hyväkuntoisia.Taudille altistuneet henkilöt ovat tiedossa ja heidät on määrätty karanteeniin. Sairaanhoitopiirin alueella on nyt yhteensä 17 todettua koronatartuntaa.

8.53: Helsingissä on paljastunut maan ensimmäinen poliisikoronatartunta, kertoo Iltalehti. IL:n tietojen mukaan sairastuneen konstaapelin partiotoverit sekä muut altistuneet on määrätty karanteeniin. Tartunnan ei lehden mukaan tiettävästi epäillä tulleen työtehtävistä, vaan siviilistä.

Oppilaitosten lähiopetus keskeytetään tästä päivästä alkaen. Koulujen sulkemisesta huolimatta kriittisillä aloilla työskentelevien vanhempien lapsille järjestetään esiopetus sekä perusopetuksen ensimmäisten luokkien lähiopetus.
Valtion ja kuntien kulttuurilaitokset, urheilutilat ja kirjastot suljetaan.

Vierailut ikäihmisten palvelulaitoksissa sekä sairaaloissa on pääsääntöisesti kielletty. Tapauskohtaisia poikkeuksia voidaan soveltaa esimerkiksi saattohoidossa oleviin ja sairaiden lasten lähipiiriin. Julkisissa kokoontumisissa saa olla korkeintaan kymmenen ihmistä.

8.18: MTV Uutiset seurasi eilisiltana bensarallia itärajalla ennen kuin Venäjä ja Suomi sulkivat rajansa. Touhu yltyi villiksi.

8.16: Eduskunta käsittelee tänään valmiuslain käyttöönottoasetuksia perustuslakivaliokunnan mietinnön pohjalta. Valmiuslailla kansalaisten vapauksia ja yhteiskunnan toimintoja rajoitetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Perustuslakivaliokunta jatkoi mietintönsä hiomista puolille öin ja mietinnön tekemistä jatketaan aamulla yhdeksältä.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) arvioi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, että valiokunta saa mietinnön hyväksyttyä keskiviikkona.

Ojala-Niemelän mukaan perustuslakivaliokunnan kuulemien asiantuntijoiden näkemykset olivat yhdensuuntaisia.

8.10: MTV Uutisten toimittaja Anna Egutkina kuvailee kommentissaan Suomen muuttumista koronaviruksen takia hänen ulkomaanmatkansa aikana.

Tiistai 17.3.

19.29 Kaikki eduskuntaryhmät ovat eduskunnan lähetekeskustelussa ilmaisseet tukensa valmiuslain aktivoinnille.

19.13 Jyväskylän kaupungin eilen tiistaina tiedottama koronavirustartunta, joka aiheutti noin 50 sairaalatyöntekijän karanteenin, on osoittautunut uusintanäytteessä negatiiviseksi.

Kaupungin mukaan sairaalatyöntekijöiden sekä altistuneiden potilaiden ja läheisten karanteenit voidaan purkaa.

Kaupunginsairaalassa ollaan helpottuneita, vaikka sijaisjärjestelyt ehdittiin jo saada kuntoon häiriötilanteessa. Kaupunginsairaalan hoitohenkilöstön vahvuudesta poistui karanteenien vuoksi tilapäisesti lähes viidennes.

16.44 Hallitus ilmoitti juuri pitämässään tiedotustilaisuudessa, että lääkkeiden myyntiä tullaan rajoittamaan koko maassa.

Suomen rajat menevät kiinni torstaina. Rajoitukset koskevat sekä ulko,- että sisärajoja.

15.27 Myös Kuopiossa on yksi eläkeikäinen henkilö tehohoidossa koronaviruksen takia. Tartunta on saatu lomamatkalla Pohjois-Italiassa. Henkilön vointi on vakaa, eikä hengityskonehoitoa ole tarvittu. 

14.24 Yksi ihminen on joutunut tehohoitoon Mikkelissä koronaviruksen takia, kertoo Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote). Essoten mukaan potilas on aikuinen työikäinen henkilö.

14.01  Suomessa on tiedossa tällä hetkellä yhteensä 310 koronavirustartuntaa, kertoo THL. (Päivitetty 19.17, THL kertoi aiemmin tartuntoja olleen 319, mutta oikaisi tietoaan myöhemmin) Maanantain aikana uusia tartuntoja varmistettiin 47. Eniten uusia varmistettuja tartuntoja on todettu Helsingin ja Uudenmaan seudulla (31). Loput uudet tartunnat on kirjattu Pohjois-Karjalassa (5), Etelä-Savossa (3), Kanta-Hämeessä (3), Etelä-Pohjanmaalla (2), Vaasassa (2) ja Pohjois-Pohjanmaalla (1). Muilla alueilla uusia tartuntoja ei ole todettu.

Sairastuneiden todellista määrää ei enää tiedetä. Tartuntaa epäiltäessä näytteitä otetaan ensisijaisesti vakavasti oireilevilta ja terveydenhuollon henkilökunnalta. Useimmat lieväoireiset koronavirustartunnat eivät siis enää tule mukaan lukuihin. Oireettomia ei enää testata.

12.34 Koronavirus ja toimet sen leviämisen estämiseksi vaikuttavat myös Suomen hävittäjähankkeen etenemiseen.

Ohjelmajohtajan Lauri Purasen mukaan eniten vaikutuksia kohdistuu HX-hankkeen neuvotteluihin ja virkamatkoihin ulkomaille.

Puranen kertoo sähköpostitse STT:lle, että jatkon suunnitteluun vaikuttavat myös tarjoajamaissa käyttöön otetut rajoitukset, jotka eivät vielä ole kaikilta osin selvillä. Hän myös korostaa, että kaikkia kansallisia rajoituksia noudatetaan hankkeessa ilman poikkeuksia.

Suomen on ollut määrä lähettää sitova tarjouspyyntö valmistajille loppukesästä. Hankintapäätös uudesta hävittäjämallista on tarkoitus tehdä ensi vuonna.

9.42 Suomen ja Venäjän välillä liikennöivien Allegro- ja Tolstoi-junien liikennöinti keskeytetään toistaiseksi Suomen ja Venäjän linjaamien koronavirusta hillitsevien toimenpiteiden vuoksi. Asiasta kertoo VR. Venäjän linjauksen mukaan ulkomaan kansalaiset eivät enää pääse Venäjälle. Rajat sulkeutuvat tänään kello 23 Suomen aikaa. VR:n mukaan Allegro- ja Tolstoi-junien toistaiseksi viimeiset vuorot liikennöidään niin että, suomalaiset ja venäläiset matkustajat voivat palata kotimaihinsa.

9.41 Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla arvioi, että koronaviruspandemian takia Suomen bruttokansantuote supistuu tänä vuonna 1–5 prosenttia. 

Maanantai 16.3.

20.14 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti kantaa poikkeukselliseen tilanteeseen MTV:n erikoishaastattelussa

– Luulen, että meidän kaikkien asenne vähän muuttuu. Hyvin perustavanlaatuiset kysymykset nousevat kärkeen. Ennen kaikkea sen seikan muistaminen, että vaikka kovasti tuntee luonnollista huolta itsestä että läheisistä, kannattaa myös tuntea huolta muista. Kukaan ei täällä pitkään pärjää yksinänsä, presidentti sanoi.

18.14 Hallitus on koonnut arviolta viiden miljardin euron rahoituspaketin koronavirusepidemian takia, kertoo valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.).

Koronaviruksen vaikutusten takia hallitus antaa sadan miljoonan euron lisätalousarvion, jolla turvataan välttämättömät sosiaali- ja terveysmenot sekä yritysrahoitus.

Hallitus aloittaa myös keskustelut työmarkkinajärjestöjen kanssa siitä, miten työpaikat turvataan.
Valtion Eläkerahasto ohjataan lisäämään sijoituksia yritystodistuksiin.
Yrittäjien eläkevakuutusmaksuille ja työeläkevakuutusmaksuille annetaan kolme kuukautta maksuaikaa.

17.51 Presidentti Sauli Niinistö vetoaa toisista välittämiseen poikkeuksellisena aikana.

– Me tarvitsemme toisiamme. Nyt on erityisen tärkeää tukea heitä, joiden työ on asiakkaiden palvelu, terveydenhuollosta kauppojen henkilökuntaan, Niinistö kirjoittaa presidentin verkkosivuilla julkaistussa tekstissä.

17.34 Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle huomenna.

17.33 Suomi valmistelee rajojensa sulkemista pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen.

17.25 Päiväkodit pysyvät toiminnassa, jotta voidaan turvata kriittisillä aloilla työskentelevien vanhempien työssäkäynti.

17.22  Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään. Samoin kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa.

17.21 Valtio sulkee valtion ja kuntien museot, teatterit, kirjastot sekä urheilu-, nuoriso-, järjestö-, harrastus- ja kerhotilat. Yksityisen ja kolmannen sektorin sekä uskonnollisten yhteisöjen suositellaan toimivan samoin.

17.20 Pääministeri Sanna Marinin mukaan koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.

16.39 Helsingin Linnanmäen huvipuiston avautuminen lykkäytyy koronaviruksen leviämisen vuoksi. Linnanmäen on tarkoitus avata porttinsa 1. kesäkuuta, jos muita ohjeistuksia ei viranomaisilta tule.

15.56 Hallitus aloittaa tiedotustilaisuuden kello 16. MTV Uutiset Live seuraa suorana verkossa. Ylimääräinen lähetys myös MTV3-kanavalla.

15.18: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät tänään puhelinkeskustelun. Presidentit keskustelivat koronaviruspandemian aiheuttamasta tilanteesta ja sen vaikutuksista Suomen ja Venäjän välisellä rajalla. Presidentit olivat yhtä mieltä siitä, että virusten torjunta vaatii laajaa kansainvälistä yhteistyötä. Presidentti Niinistö korosti myös jatkuvan tiedonvaihdon merkitystä.

15.00 Koronavirustilanne on saanut monet vanhemmat ottamaan lapsensa pois päiväkodista tai koulusta. Oulun päiväkotilapsista noin 30 prosenttia on tänään pois. Helsingin kouluissa oppilaiden poissaolojen määrä vaihtelee arvion mukaan 20–50 prosentin välillä.

14.59 Puolustusvoimien kriisinhallintaoperaatioiden henkilöstön palvelusvapaiden pitäminen keskeytetään toistaiseksi. Puolustusvoimien mukaan päätösten perusteena on koronaviruksen leviämisen hidastaminen sekä kriisinhallintahenkilöstön operaatio- ja palvelusturvallisuus operaatioalueella.

14.07: Hallituksen korona-tiedotustilaisuus on siirtynyt kahdella tunnilla. Tilaisuus alkaa vasta kello 16. MTV Uutiset seuraa tilaisuutta suorana.  

14.00 Hämeen Sanomien tietojen mukaan hallitus ilmoittaa tänään toimista, jotka tarkoittavat käytännössä koulujen sulkemista koko maassa toistaiseksi. Lehden mukaan tieto on varmistettu useasta lähteestä.

13.45 Tallink keskeyttää toistaiseksi Silja Europan liikennöinnin Tallinna–Helsinki-reitillä tiistaista alkaen. Syynä ovat koronavirustilanne ja Viron hallituksen rajavalvontaa koskevat toimenpiteet. 

Laivaliikenne Viron ja Suomen välillä jatkuu toistaiseksi Megastarilla ja Starilla. Myös rahtikuljetukset Viron ja Suomen välillä sekä Viron ja Ruotsin välillä jatkuvat. Liikenne keskeytyy Tallinna–Tukholma ja Riika–Tukholma-väleillä.

Kymmenet junayhteydet peruuntuvat tiistain ja torstain välillä, VR kertoo. Kaikkiaan 62 kauko- ja lähijunavuoroa jää ajamatta veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä koronaviruksesta johtuvien lisääntyneiden poissaolojen vuoksi.

VR kertoo, että peruutukset pyritään hoitamaan niin, että vuorovälit pysyvät kohtuullisina. VR:n junavuorojen lisäksi yksittäisiä perumisia on myös HSL:n lähijunaliikenteessä. 

13.44 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa ihmisiä ostamaan vain sellaisia lääkkeitä, joille tällä hetkellä on tarvetta. Fimean mukaan maltti on tarpeen, jotta kriittiset lääkekuljetukset voidaan varmistaa ja tilanne ylipäätään palauttaa mahdollisimman pian normaaliksi.

Suomalaiset ovat hamstranneet viikonloppuna varastoon sellaisen määrän lääkkeitä, että jotkin lääkevalmisteet saattavat Fimean mukaan olla tilapäisesti lopussa apteekkien varastoista. 

Fimea kuitenkin painottaa, ettei kipu- ja kuumelääkkeiden saatavuus ole Suomessa kaikkiaan uhattuna.

12.20: Flunssaoireista kärsivien ei pidä tulla nyt itse apteekkiin, jotta muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta koronavirustartunnalta. Näin ohjeistaa Apteekkariliitto.

11.50: Pirkanmaalla todettiin eilen laboratoriotesteillä kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen tartunnoista liittyy matkailuun Itävallassa ja todettiin Valkeakoskella Roukon koulun neljännen luokan oppilaalla. Sairaanhoitopiiri kertoo asiasta tiedotteessaan.

Oppilas on ollut koulussa tartuttavana. Oppilaan luokka ja sitä opettaneet henkilöt ovat karanteenissa. Opetusta järjestetään poikkeusjärjestelyin. Altistuneita on lisäksi oppilaan perheessä ja harrastusryhmässä. Yhteensä altistuneita on noin 80.

Toinen tartunta liittyy aiempiin Kangasalla aiemmin todettuihin tapauksiin. Sairastunut on ollut karanteenissa altistumisen takia. Molemmat sairastuneet ovat hyvävointisia.

Pirkanmaalla on tähän mennessä todettu 23 laboratoriotesteillä varmennettua koronavirustartuntaa.
11.43: Norja on sulkenut rajansa suomalaisilta pohjoisessa tänään aamukahdeksasta alkaen. Rajalta voidaan käännyttää kaikki Euroopan talousalueen kansalaiset, jotka eivät asu tai käy töissä Norjassa tai joilla ei ole muuta perusteltua syytä tulla maahan.Venäjä ei ole toistaiseksi ilmoittanut Suomen vastaisen rajansa sulkemisesta.  

11.42: Valtioneuvosto pitää ylimääräisen kokouksen koronan takia kello 14. Tiedotustilaisuudessa on pääministeri Sanna Marinin (sd) lisäksi useita muita ministereitä. Odotettavissa on, että valtioneuvosto päivittää linjauksiaan epidemian hidastamisesta sekä koulujen ja päiväkotien aukioloista.

11.35:  Jyväskylän kaupunginsairaalassa 50 työntekijää on asetettu karanteeniiin koronavirusaltistuksen vuoksi. Yksittäisiä kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöitä on saanut koronaviruksen. Potilaita ja sairastuneiden läheisiä kuuluu altistuneisiin.

– Osalla altistuneella on oireita, mutta niiden aiheuttajaa vielä selvitetään. Kaikkien altistuneiden vointia seurataan aktiivisesti, Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa.

11.08: Ensimmäinen potilas on tehohoidossa. Eläkeikäinen henkilö on HUSissa hoidettavana teho-osastolla koronavirustartunnan vuoksi. Ennen tehohoitoa henkilö oli lyhyen aikaa osastohoidossa, HUS kertoo tiedotteessa.

– Kansainvälisten potilastapausten perusteella on ollut odotettavissa, että myös Suomessa osa koronavirustartunnan saaneista tulee tarvitsemaan tehohoitoa. Olemme HUSissa valmistautuneet tätä varten, sanoo tehohoidon ylilääkäri Ville Pettilä tiedotteessa.

Tarvittaessa HUS pystyy lisäämään tehohoidon resursseja siirtämällä kiireettömiä leikkauksia, jotka vaativat tehohoitoa.

– Lisäksi voimme muuttaa leikkausosastojen heräämöpaikkoja lisätehohoitopaikoiksi. Toistaiseksi emme ole joutuneet tehohoidon turvaamiseksi tekemään supistuksia muussa toiminnassa, Pettilä kertoo sairaanhoitopiirin varautumisesta.

10.58: HUS kertoo päivittyvässä taulukossaan, että eilen sairaanhoitopiirin alueella on todettu 21 uutta taruntaa. 

10.52: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnan saaneista ovat saaneet tartunnan ulkomaan matkaltaan epidemia-alueelta.

Kaikki potilaat ovat kotona eristyksessä ja hyväkuntoisia. Sairastuneiden kautta taudille altistuneet henkilöt ovat tiedossa ja heidät on määrätty karanteeniin. Sairaanhoitopiiri jatkaa sairastuneiden ja altistuneiden seurantaa.

Tähän mennessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu 17 koronavirustartuntaa.

10.10 Hallitus kertoo tänään uusista toimista koronaepidemiaan liittyen. MTV Uutisten tietojen mukaan tiedotustilaisuus järjestetään kello 14.

9.40 Lentoyhtiö Finnair kertoo, että se leikkaa 90 prosenttia lentoliikenteestään koronavirustilanteen vuoksi. Jäljelle jäävät vain Suomen kannalta tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti. 

Finnair aloittaa siirtymisen kohti rajattua liikennnöintiä välittömästi ja peruu 16.–31.3 arviolta 1 500–2 000 lentoa. Normaalisti Finnair operoi 110 lentoreittiä ja lentää noin 12  000 lentoa kuukaudessa. Kapasiteetin leikkaus laskee lentojen määrän arviolta 1 600 lentoon kuukaudessa.

Myös Aurinkomatkat ilmoittaa peruvansa kaikki matkat, jotka olisivat alkaneet viimeistään 14. toukokuuta. Peruminen johtuu koronavirustilanteesta ja sen aiheuttamista matkustusrajoituksista sekä Finnairin lähiaikojen muutoksista lentoihin.

Ilmoitetun ajankohdan jälkeen alkavista matkoista Aurinkomatkat kertoo tiedottavansa kuluvan kuukauden loppuun mennessä.

Aurinkomatkat kertoi jo aiemmin keskeyttävänsä matkat 12. huhtikuuta saakka.

Yhtiö on perumisista suoraan yhteydessä asiakkaisiinsa. Peruminen tehdään automaattisesti, ja asiakkaat saavat sähköpostiinsa ohjeet rahojen palauttamiseksi. Aurinkomatkat kertoo, että peruttavien matkojen suuren määrän vuoksi viestin saamisessa voi kulua päiviä tai jopa viikkoja. Samoin myös hinnan palautuksissa voi olla viivettä.

Yhtiö kertoo myös olevansa yhteydessä niihin lomalla oleviin asiakkaisiin, joiden paluumatkoihin tulee muutoksia.

9.26 Tänään on jälleen ilmoitettu uusista oppilaitosten sulkemisista ja karanteeneista, jotka liittyvät todettuihin koronavirustapauksiin.

Oulun Hintan alakoulun nelosluokkalaisella oppilaalla vahvistettiin koronavirustartunta, jonka myötä 4. vuosikurssin AB-luokan oppilaat ovat poissa koulusta kaksi viikkoa. Mikkelissä puolestaan kokonainen alakoulu, Urpolan koulu ja sen 250 oppilasta laitettiin karanteeniin.

Sunnuntai 15.3.

19.50 Helsinki on tänään täydentänyt päätöksiään ja suosituksiaan koronavirustilanteeseen liittyen. Erityisesti päiväkoteihin ja kouluihin liittyviä ohjeistuksia on tarkennettu.

Päiväkodeissa ja kouluissa tehostetaan toimenpiteitä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Henkilökunta kiinnittää erityistä huomiota siihen, että sairaana ei saavuta päiväkotiin tai kouluun. Myös vanhemmille on korostettu asian tärkeyttä. Vanhemmat, jotka kokevat lastensa kuuluvan riskiryhmiin, voivat olla yhteydessä päiväkotiin tai kouluun mahdollisten erityisjärjestelyjen varalta.

Yhteistilaisuuksia, kuten aamunavauksia, ei järjestetä. Ruokailut ja välitunnit on porrastettu mahdollisuuksien mukaan ja liikuntatunneilla suositaan ulkoliikuntaa sekä teoriamuotoista opetusta. Myös siivousta on tehostettu ja käsien pesuun kiinnitetään erityishuomiota. Lähiopetuksen rinnalla lisätään verkko-opetusta yläkoulussa ja toisella asteella.

Kaupunki on lisäksi päättänyt suositella, että ulkomailta, paitsi Pohjoismaista ja Virosta, palattaessa lapset tai opiskelijat jäävät kotiin yhdeksi viikoksi paluupäivästä lukien. Leirikoulut ja kouluretket on tältä keväältä peruttu.

18.40 Helsingin pormestari Jan Vapaavuori: Koulujen ja päiväkotien sulkeminen olisi hyvin merkittävä liike. Kuten perjantaina totesin yhteiskunnan keskeisiä toimintoja ei pidä lamaannuttaa ilman raskaita perusteita. Sulkemisten hyötyjen pitää olla sen haittoja suuremmat. Aina pitää miettiä yhteiskuntaa kokonaisuutena.

Jos siihen kuitenkin mentäisiin, siihen pitäisi monien rinnakkaisvaikutusten takia pystyä valmistautumaan. On esimerkiksi huolehdittava, että sote-ammattilaisten, etäopetusta antavien opettajien, turvallisuus- ja pelastusalan ammattilaisten, tärkeää työtä palvelualoilla tekevien ym. pienten kotiin jäävien lasten hoito turvataan. Lapset ja koululaiset eivät toki joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kuulu koronaviruksen riskiryhmiin. Sen sijaan on välttämätöntä, että esim. sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakyky turvataan kaikissa oloissa.

Olen tänään myös saanut viestin yhdeltä huolestuneelta vanhemmalta, jonka lapsi on kehitysvammainen, ja joka anoo, ettei koulua suljettaisi, koska silloin haastava lapsi tulisi kotiin ilman että ylimääräistä apua olisi saatavilla. Hänen mukaansa vanhemmat olisivat todella pulassa, jos koulu suljettaisiin. Koulujen ja päiväkotien sulkeminen tai sulkematta jättäminen onkin todellisuudessa huomattavasti vaikeampi kysymys kuin helposti tullaan ajatelleeksi.

18.10 Valtiovarainministeriön virkamiehellä on todettu koronaviruksen aiheuttama tautitapaus. Virkamies on työskennellyt valtiovarainministeriön Mariankadun toimipisteessä.

Sairastunut virkamies on hyväkuntoinen ja oireet ovat lievät. Henkilön ilmoittamat lähikontaktit (noin 10 kpl) ohjattiin heti tartuntaepäilyn ilmettyä etätöihin.´Tartunnan nyt varmistuttua terveydenhuolto antaa mahdolliset karanteenimääräykset. Muutamilla altistuneilla on lieviä hengitystieinfektio-oireita ja he ovat olleet yhteydessä terveydenhuoltoon.

Työskentelytilat Mariankadulla on tehopuhdistettu ja tiloissa voidaan jatkaa työskentelyä.

17.14 Suomen pankki päätti 500 miljoonan euron ohjelmasta rahoituksen turvaamiseksi koronapandemian keskellä.

15:11 Keski-Suomen keskussairaalan sisätiloihin potilaiden kanssa voivat jatkossa tulla vain potilaan hoidon turvaamisen kannalta välttämättömät saattajat. Näin pyritään suojaamaan koronavirustartunnoilta sekä sairaalan sisällä olevia potilaita että henkilökuntaa.

14:55 Huittinen kertoo sulkevansa kaikki koulut kahdeksi viikoksi koronaviruksen takia. 

14:25 Vaasan yliopisto keskeyttää lähiopetuksen 16.3.-29.3.2020. Kurssit pyritään siirtämään etäopetukseen mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Myös kaikki ajanjaksolle sijoittuvat yliopiston tiloissa järjestettävät tentit siirretään myöhemmäksi. 

14:08 Muun muassa Nurmijärven kunta toivoo, että esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapset otetaan kotiin mahdollisuuksien mukaan. Varhaiskasvatuksen poissaoloista voi hakea maksuvapautusta kunnassa maaliskuun loppuun saakka. Esiopetuksessa vastuu opetussuunnitelman noudattamisesta jää huoltajille. 

14:07 Myös Sipoo siirtää perusopetuksen vuosiluokat 7-9 ja lukion luokat 1-2 etäopetukseen. Kaupungin mukaan toimet ovat voimassa huhtikuun loppuun saakka. 

13:33Vantaan lukiot siirtyvät etäopetukseen kymmeneksi päiväksi. 

12:05 Taysin työntekijä on sairastunut koronavirukseen. Työntekijä jäi torstaina pois töistä henkilökunnan matkustusta koskevan säännöksen takia. Hän ei ole ollut työpaikalla oireisena. 

11.48 Suomessa on todettu 30 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. MTV Uutiset laski jo eilen lukuihin mukaan HUSin ilmoittamat eiliset 12 tartuntaa, joten tänään uusia tartuntailmoituksia on 18. 

11.06 Lääkkeiden kysyntä Suomessa on noussut ennätystasolle koronavirustilanteen vuoksi, kertovat lääkejakelijat Oriola ja Tamro. Erityisen kysyttyjä ovat olleet kuume- ja kipulääkkeet, mutta myös muiden lääkkeiden kysyntä on kasvanut.

Jakelijoiden mukaan Suomessa ei kuitenkaan tällä hetkellä ole pulaa lääkkeistä.

10.23 Pääkaupunkiseudulla on todettu 10 uutta tartuntaa, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Tartuntoja on nyt yhteensä HUSin alueella 127.

10.12 Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä. Tartunta varmistui eilen, ja se on saatu Itävallasta.

Potilas on tällä hetkellä kotona ja hyväkuntoinen. Tartunnalle on altistunut 17 lähikontaktia.

6.32 Hallituksen johtoviisikko kokoontuu tänään pohtimaan lisätoimia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Lauantai 14.3.

20.18 HUSissa 13.3. todetuista koronavirustartunnoista kaksi oli henkilökunnan tartuntoja. Tartunnan saaneet työntekijät työskentelevät neurokirurgiassa ja nuorisopsykiatriassa. Koronavirustartunnoilla on vaikutusta HUSin neurokirurgian ja nuorisopsykiatrian toimintoihin.

HUSin neurokirurgiassa koronavirustartunta todettiin hoitajalla. Neurokirurgiassa tartunnalle on altistunut yhteensä 12 HUSin työntekijää, joista 4 on lääkäreitä ja 8 hoitohenkilökuntaa. Potilaita ei ole altistunut tartunnalle hoitajan työn luonteen vuoksi. Altistuneet työntekijät on asetettu kotikaranteeniin. Tämän seurauksena joitakin kiireettömiä leikkauksia joudutaan perumaan tulevan viikon alussa. 

Toinen tartunta todettiin nuorisopsykiatrilla. Hänen tapauksessaan noin 20 nuorisopsykiatrian avohoidon työntekijää sekä 24 potilasta ja heidän saattajaansa on altistunut. Heihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

19:22 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on kumonnut aiemman linjauksensa koskien ulkomailta palanneiden työntekijöiden karanteenia. Uudessa linjauksessa oireettomat työntekijät voivat palata suoraan takaisin töihin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä HS.

17:48 Jyväskylän yliopisto keskeyttää kaiken kontaktiopetuksen välittömästi ja siirtyy etäopetukseen.

17:34 Ammattikorkeakouluissa siirrytään ensi viikolla etäopetukseen koronaviruksen vuoksi, kertoo Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene Twitterissä. Asiasta kerrotaan tarkemmin maanantaina.
Päätöksen taustalla on koronaviruksen tarttumismahdollisuuksien vähentäminen.

Jokainen oppilaitos tekee asiasta päätöksen itsenäisesti ja siirtyminen tapahtuu kussakin oppilaitoksessa omalla aikataululla. Lampisen mukaan muutos koskee yli 120 000:ta opiskelijaa.

15:57 Uudenmaan Päivystysapu-puhelinpalvelu on ruuhkautunut. Palvelu on tarkoitettu kiireellistä apua tarvitseville. HUS vetoaa alueella asuviin, että palveluun soitetaan vain päivystyksellisissä asioissa, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.

16:46 HUS on lauantaina muuttanut koronavirustestin kriteereitä. Muutoksia on muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön testauskriteereissä. Ikääntyneiden testaamisessa ikärajaksi muutettiin 70-vuotta ja pitkäaikaissairaanhoidon laitoksissa olevia testataan, jos laitoksessa havaitaan hengitystieinfektioita, joiden syy on epäselvä. Italiasta ja Itävallan Tirolista palanneita matkailijoiden testejä jatketaan.

16.10 Espoon lukioiden muut kuin kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat siirtyvät itsenäiseen etäopiskeluun ensi viikon alusta neljännen jakson arviointiviikon alkuun. Opettajat huolehtivat ohjeistusten antamisesta omien opetusryhmiensä opiskelijoille.

15:37 Hallituksen viisikko kokoontuu huomenna käsittelemään tarvittavia lisätoimia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi, kertoo pääministeri Sanna Marin Twitterissä. Hänen mukaansa hallitus on koolla maanantaina.

14:47 Tampereen lukioiden oppilaat siirtyvät etäopetukseen maanantaista lähtien koronatartuntojen estämiseksi. Myös peruskoulun yläluokkien oppilaille tarjotaan etäopetusta, mutta lähiopetuskin on mahdollista. Vuosiluokat yhdestä kuuteen jatkavat toimintaansa normaalisti.

14:43 Finnair kertoo peruvansa matkustusrajoitteiden vuoksi lentonsa tässä kuussa Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Prahaan ja Puolaan. Ensimmäiset peruutukset ovat huomenna.

13:49 Puolustusvoimissa on varmistettu toinen koronavirustartunta. Sairastunut on henkilökuntaan kuuluva ja palannut viime viikonloppuna epidemia-alueelta. Altistuneet on kartoitettu.

12:26 Kymmeniä koronavirukselle altistuneita on pantu karanteeniin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella koronatartunnan seurauksena. Karanteeniin on päätynyt noin 80 ihmisen joukko.
Virustartunnan saanut on Lahden kaupungin työntekijä, ja altistumiset ovat tapahtuneet hänen työpaikallaan.

Työntekijästä otettiin näyte kotimaassa tapahtuneen korona-altistumisen perusteella.
Potilas voi hyvin, eikä karanteeniin pannuissa ole tämänhetkisen tiedon mukaan vakavasti viruksesta sairastuneita. Karanteeni kestää kaksi viikkoa. Kotikaranteeni koskee vain altistuneita, ei heidän läheisiään.
Yhtymä on tavoittanut suurimman osan altistuneista.

12:15 Suomessa on THL:n mukaan todettu 55 uutta tartuntaa. Tähän lukuun ei sisälly Husin alueen tämänpäiväiset 12 uutta tapausta, joten uusia tartuntoja on 67. 

11:39 Husin alueella on eilisen ja tämän päivän aikana todettu 48 uutta tartuntaa. 

Infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus) sanoi Ylen ykkösaamussa, että ei näe vielä tarvetta ottaa valmiuslakia käyttöön koronaviruksen takia.

11:31 Lapin sairaanhoitopiirin alueella varmistunut yksi uusi koronavirustartunta.

10:59 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin eilen perjantaina 6 uutta koronatartuntaa, jotka kaikki ovat aiemmin todettujen positiivisten potilaiden lähialtistuneita. Potilaat ovat kotona hyväkuntoisina. Altistuneita on vähäinen määrä ja heidät on tavoitettu.

10:58 Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen perjantaina aikana kolme uutta koronatartuntaa. Kaksi tartunnoista on todettu matkailijoilta Pohjois-Italiasta ja yksi Sveitsistä. Kaikkien lähikontaktit on lauantaiaamupäivään mennessä kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Lisäksi THL selvittää kahden eri lennon aikana tulleita altistuksia.

10:44 Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Molemmat ovat saaneet tartunnan itävallassa ja altistuneet koronavirukseen karanteenin aikana. He ovat nyt kotona eristyksessä ja hyväkuntoisia. 

Molempien sairastuneiden kautta taudille altistuneet henkilöt ovat tiedossa ja heidät on määrätty karanteeniin. Sairaanhoitopiiri jatkaa sairastuneiden ja altistuneiden seurantaa.

Tähän mennessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu 14 koronavirustartuntaa.

10:27: Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on todettu koronavirustartunta. Kyseessä on ensimmäinen todettu koronatartunta sairaanhoitopiirissä. Tartunta varmistui perjantaina ja se on saatu Ruotsista, kertoo Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite tiedotteessa. Potilas on kotona eristyksessä ja hyväkuntoinen. Tartunnalle on altistunut 10 lähikontaktia.
Suomessa on todettu nyt 157 koronatartuntaa.

Perjantai 13.3.

20.44: Useat yhtiöt ilmoittavat yt-neuvotteluista koronaviruksen takia. Tällaisten yhtiöiden mukana ovat muun muassa Valmet Automotive, matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava Sokotel, Eckerö Line sekä Wasaline. Suomen lentokenttiä operoiva Finavia kertoi henkilöstön lomautussuunnitelmista jo keskiviikkona. Lentoyhtiö Finnair tiedotti yt-neuvotteluistaan jo viime viikolla

20.36: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoo, että ensimmäinen tartunta maakunnan asukkaalla on varmistettu, eli vahvistettuja tartuntoja on kaiken kaikkiaan Suomessa 156.

20.30: Finnkino kertoo rajaavansa elokuvasalien katsojamäärän alle sataan, jolloin sen elokuvasalien katsojamäärä rajataan 60 prosenttiin normaalista. Teatterinäytöksiä on peruttu koronaviruksen takia paikoin kuukausiksi, mutta elokuvateattereiden lisäksi museoihin pääsee vielä.

19.52:Pohjoismaiden suurimman pankin, Nordean, asiakkaat voivat saada asuntolainoihinsa enintään kuusi kuukautta lyhennysvapaata. Pienille ja keskisuurille yrityksille Nordea tarjoaa tarvittaessa kolmen kuukauden lyhennysvapaata sekä muita apukeinoja.

19.42:Liikenne- ja viestintäministeri valmistelee kolmen teleoperaattorin kanssa uutta käytäntöä, jolla ulkomailla olevia suomalaisia voidaan tiedottaa koronavirustilanteesta paremmin. 

19.30: Presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina koronavirustilanteesta ja valmiuslain mahdollisesta käyttöönotosta. Valtioneuvoston tiedotteesta ei käy ilmi, tehtiinkö kokouksessa päätöksiä asiasta.

18.46: Eurooppa on nyt koronaviruspandemian keskus, linjaa Maailman terveysjärjestö WHO.

18.30: Myös muut matkanjärjestäjät peruvat matkojaan. Aurinkomatkat peruu koronaviruksen takia kaikki pakettimatkat, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat ajalta 13.3.–12.4..

17.30: VR tiedottaa, että junalipun ostanut asiakas voi halutessaan muuttaa matkan ajankohtaa 2 viikon päähän ilmaiseksi. Matkakohteen ja matkustusluokan on kuitenkin pysyttävä samoina. Alle kahden viikon muutoksiin pätee tavalliset muutosehdot. 

17.28: TUI Finland peruu kaikki lomamatkansa 3. huhtikuusta asti eli seuraavan kolmen viikon ajalta. Myös matkatoimisto Tjäreborg peruu lomamatkansa huomisesta alkaen 12. huhtikuuta asti.

15.03: Puolustusvoimissa on todettu koronatapaus, kertoo Demokraatti. Tartunnan saanut kuuluu Puolustusvoimien henkilökuntaan. Tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo lehdelle, että tartunnan saanut on poistettu työyhteisöstä.
Tällä hetkellä tiedossa on kourallinen ihmisiä, jotka ovat mahdollisesti altistuneet tartunnalle. Arhippaisen mukaan tutkittavien joukossa on yksi varusmies.

14.23: Kansallisteatteri peruu kaikki kevätkauden näytöksensä. Katsojat voivat vaihtaa lippunsa syksyn näytäntöihin, lahjakorttiin tai pyytää rahansa takaisin. Teatteri on tänään kertonut, että sen asiakaspalvelu on nyt poikkeuksellisen ruuhkainen. Lippuja voi vaihtaa 29. toukokuuta saakka, joten kiirettä lipunvaihdolle ei teatterin mukaan ole.

Kansallisteatteri lupaa tiedottaa elo–lokakuun lipunmyynnin aloittamisesta heti kun päivitetty esityskalenteri on valmistunut. Teatterin mukaan tilannetta kannattaa seurata sen verkkosivuilta.

14.12: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on antanut lisätietoja kuudesta uudesta koronavirustartunnasta, joista se tiedotti jo aamupäivällä. Osa sairastuneista oli saanut tartunnan ulkomaanmatkalta ja osa tiedossa olevalta tartunnan saaneelta henkilöltä. Kaikkien sairastuneiden kohdalla altistumisreitti on saatu selvitettyä, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Yksi sairastuneista potilaista on ollut lyhytaikaisessa sairaalahoidossa, mutta siirretty eristykseen kotiin. Muut sairastuneet ovat olleet alusta alkaen hyväkuntoisia ja kotona eristyksessä. Sairaanhoitopiiri jatkaa sairastuneiden ja altistuneiden seurantaa.

Tähän mennessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu kaksitoista koronavirustartuntaa.

13:47: Aurinkomatkat peruu uuden koronaviruksen takia kaikki pakettimatkat, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat ajalta 13.3–12.4.. 

Yhtiö palauttaa matkan hinnan asiakkaille. Muutos ei koske jo kohteessa olevia asiakkaita.
Yhtiö huomio myös ne asiakkaat, jotka ovat oma-aloitteisesti peruneet matkapakettinsa sen jälkeen, kun ulkoministeriö torstaina päivitti tiedotteensa. Myös he saavat matkan hinnan takaisin, mikäli matkan lähtöpäivä olisi ollut 13.3.-12.4.2020. 

13.30: Presidentti Sauli Niinistö julkaisi twiitin, jossa hän vetoaa kansakunnan yhteiseen voimaan poikkeustilanteiden edessä.

– Tänään syttyi 105 kynttilää, yksi jokaiselle talvisodan päivälle. Moni antoi henkensä ja terveytensä. Yhdessä voi pienikin kansakunta voimansa ylittäen yltää uskomattomiin saavutuksiin. Myös tänään vaikeudet kohdataan yhteistuumin ja ne voitetaan yhteisillä päätöksillä, presidentti kirjoittaa.

Kello 13.04: Laitilan Tokmanni on jouduttu sulkemaan, kun sen myymälähenkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä on todettu koronatartunta. Asiasta kerrotaan Tokmannin sosiaalisessa mediassa. 

Kello 12:51: Veikkausta on Twitterissä vaadittu sulkemaan peliautomaatteja koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Nyt Kaaren Prismassa olevat pelikoneet on suljettu.

Kello 12.43: THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudan niiskuttaminen ja hikoilu tiedotustilaisuudessa herättivät paljon huomiota ja kysymyksiä. Tervahauta pyysikin käyttäytymistään myöhemmin anteeksi Twitter-tilillään.

Kello 12.11: Koronavirustilanne vaikuttaa myös ylioppilaskirjoituksiin. Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua koronavirustilanteen laajetessa.

Kello 12.08: Suomessa on todettu 51 uutta koronavirustartuntaa eri puolilla maata. Yhteensä tartuntoja on nyt 155.

Kello 11.38: Pirkanmaalla todettiin eilisen aikana viisi uutta koronavirustapausta, joista yksi liittyy Kangasalan Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole altistanut koulun oppilaita.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan Turun yliopistollisessa keskussairaalassa todettiin eilen puolestaan seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tapaukset ovat lieväoireisia.

Kello 10.44: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu kuusi uutta tartuntaa. Sairaanhoitopiiri tiedottaa asiastaa lisää myöhemmin tänään.

Kello 10.34: THL:n Salminen mukaan Suomessa on todettu nyt 155 koronavirustartuntaa

Kello 10.10: THL pitää parhaillaan tiedotustilaisuutta koronavirukseen liittyen. Heti tilaisuuden aluksi kerrottiin, että Suomessa ollaan siinä kynnyksellä, että koronaviruksesta tulee maassa epidemia. Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta ja terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen

Kello 09.20: HUSissa todettiin eilisen aikana 23 uutta koronatartuntaa. Yhteensä HUSin alueella on todettu 69 tartuntaa, jotka kaikki ovat liittyneet matkailuun epidemia-alueille tai kontaktiin tartunnan saaneen kanssa.

THL järjestää tiedotustilaisuuden Suomen koronatilanteesta kello 10 alkaen.

Kello 08.37: HUSin nuorisopsykiatrian työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Tartunta on saatu Itävallasta, mutta kyseinen sairaanhoitaja ei osannut epäillä koronatartuntaa oireidensa aiheuttajaksi, koska alue ei ollut vielä epidemia-aluetta, kun hän palasi sieltä.

Tartunnalle on altistunut 33 HUSin työntekijää, joista suurin osa on nuorisopsykiatrian henkilökuntaa. Heidät kaikki on asetettu karanteeniin. Potilaita ei ole altistunut, koska kyseinen työntekijä ei ole tehnyt potilastyötä.

HUSin alueella on todettu yhteensä 69 koronavirustartuntaa.

Perjantai 13.3. kello 07.10: Hyvinkään Pohjoispuiston henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä on todettu koronatartunta ja 30 koulun oppilasta ja opettajaa on asetettu kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi. Koulussa opiskelee noin 380 oppilasta 7.–9. luokilla, mutta vain osa on altistunut tartunnalle.

Kello 22.16: Helsingin Laakavuoren ala-asteen koulun luokkien 5A, 5B, 6A, 6B, 1–6C ja 1–6D oppilaita ja henkilökuntaa on asetettu altistuksen vuoksi kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi, kertoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS. Karanteeniin asetettuja oppilaita on 73 ja koulun henkilökuntaan kuuluvia 13. Koulussa on oppilaita yhteensä 253.

Kello 20.37: Hallitus suosittelee, että kaikki ulkomailta palaavat jäävät kahdeksi viikoksi kotiin matkansa jälkeen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei enää erittele tiettyjä maita epidemia-alueiksi, sillä koronavirus on luokiteltu kaikkialle levinneeksi pandemiaksi.

Kello 18.46: Torstai alkuiltaan mennessä uusia koronavirustartuntoja on todettu 50 kappaletta torstain aikana. 

Kello 17.16: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmä kokoontuu tänään ensimmäisen kerran olemassa olevan pandemiasuunnitelman mukaisesti. Pandemiajohtoryhmä kokoontuu päivittäin seuraamaan koronaviruksen etenemistä niin Keski-Suomessa kuin koko Suomessa. 

Kello 16.30: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vahvistaa, että aiemmin tiedotetut 17 koronavirustartuntaa on havaittu Oulun yliopiston opiskelijoilla. Kaikki tartunnansaaneet ovat lieväoireisia ja voivat hyvin. Altistuineita kartoitetaan edelleen. 

Yliopisto tekee tiivistä yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa.

Oulun yliopistossa 17 koronavirustartuntaa

Oulun yliopiston opiskelijoiden keskuudessa todettiin aiemmin tänään 17 koronavirustartuntaa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vahvistaa, ettät artunnat on todettu samasta Itävallassa epidemia-alueella vierailleesta seurueesta.

Kaikki potilaat ovat hyväkuntoisia ja hyvin lieväoireisia, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

– He ovat olleet kotona karanteenissa näytteenotosta lähtien. Parhaillaan selvitetään mahdollisia altistuneita.

Oulun yliopisto kertoo tekevänsä tiivistä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa jatkotoimenpiteiden ja tartuntojen ehkäisyn suhteen. Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 18 koronavirustartuntaa. 

Pirkanmaalla neljä uutta

Pirkanmaalla on selvinnyt eilisillan ja tämän aamun aikana neljä uutta tartuntaa, jotka kaikki liittyvät suoraan epidemia-alueella matkailuun Itävallan Tirolin alueella.

Tapauksissa on paljon altistuneita ja tilannekuvan luominen on kesken, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan. 

Uusiin tapauksiin liittyy altistumisia Kangasalan Suoraman koulussa ja Tampereen yliopistolla sekä harrastuksissa. Tiedotteen mukaan sairaanhoitopiiri päättää yhteistyössä THL:n kanssa, missä laajuudessa altistuneita ryhdytään selvittämään.

Kangasalan Pitkäjärven yläkouluun tai rippikoulutapaamiseen liittyviä uusia tapauksia ei ole ilmennyt.

Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä kummassakin kaksi tapausta

Myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen tartunnan saaneista on altistunut koronavirukselle Suomessa ja toinen Pohjois-Italiassa.

Kanta-Hämeessä uusia virustartuntoja on puolestaan kertynyt neljä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti aamupäivällä 14 uudesta tartunnasta ja henkilöstössään ilmenneestä koronatartunnasta. Hus-alueen tartuntamäärä on yhteensä 46. Husin mukaan tartunnan saaneisiin lukeutuu yksi sairaanhoitopiirin työntekijä eli sydänkirurgi.

Korona pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta!

1:54

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja