Finnair aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstönsä lomauttamiseksi – peruu myös jälleen lisää lentoja: Katso lista

1:07

Finnair aloittaa neuvottelut henkilöstönsä lomauttamiseksi, yhtiö kertoo. Neuvottelujen piirissä on koko Suomessa työskentelevä henkilöstö. Suunnitelmien mukaan lomautusten kesto olisi 14–30 vuorokautta.

Lentoyhtiön lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että he yrittävän sopeuttaa liikenneohjelmaansa ja resurssejaan koronaviruksen vuoksi heikentyneeseen kysyntään.

Sopeuttamisen keskellä ovat myös henkilöresurssit. Finnair aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koko Suomessa työskentelevää henkilöstöään koskevista määräaikaisista lomautuksista.

Yhtiön tämänhetkisen arvion mukaan lomautukset toteutettaisiin siten, että kaikki yhteistoimintaneuvottelun piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin yhdeksi 14–30 päivän jaksoksi. 

Neuvottelut alkavat 12. maaliskuuta ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Vastaavia henkilöstön sopeuttamistoimia tehdään myös muissa maissa, missä Finnairilla on henkilöstöä. 

Muutoksia lentoihin

Myös Finnairin lentoihin tulee useita muutoksia.

Kaikki Finnairin lennot Manner-Kiinaan on peruttu huhtikuun lopuun asti. Päivittäiset lennot Korean Souliin on peruttu 9.3.–16.4. ja Milanon-lennot puolestaan perutaan 9.3.–7.4.

Hongkongin ja Japanin Osakan-reittilentoja vähennetään, ja uuden Busanin-reitin avaus siirtyy maaliskuun lopusta heinäkuun alkuun.

Finnair kertoo viestivänsä perutuista lennoista suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkaat voivat hakea lipun hinnan takaisinmaksua tai siirtää matkapäiväänsä ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun. 

Lisäksi Finnair tarjoaa asiakkaille, joilla on mikä tahansa Finnairin lento maaliskuussa, mahdollisuuden halutessaan siirtää matkustusajankohtaa samaan kohteeseen kesäkuun 2020 loppuun asti ilman kuluja.  

Finnair sopeuttaa globaalisti myös muita kustannuksiaan, kuten myynti- ja markkinointikustannuksia sekä muita kustannuksia.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.