Hallituksen neuvottelut koronarajoituksista jatkuvat Säätytalolla – sisäministeri Ohisalo muistuttaa Suomen olevan yhä kahden metrin turvavälin maa

Hallituksen eilisiltaiset neuvottelut rajoitustoimien purkamisesta venyivät myöhään sunnuntai-iltana. Neuvottelut jatkuvat tänään Säätytalolla kello 10 alkaen. MTV Uutiset oli ottamassa ministereita vastaan Säätytalon edustalla.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) korosti, että varotoimia tarvitaan vielä. Hänen mielestään suomalaisten kannattaa mieltää Suomi yhä "kahden metrin turvavälin yhteiskunnaksi".

– Tauti on yhä täällä. Tartuntakäyriä on saatu höllennettyä. Jos rajoituksia nyt höllennetään, niitä voidaan myöhemmin joutua kiristämään, Ohisalo sanoo.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toivoo, että neuvottelut saadaan tänään valmiiksi.

– On laaja kokonaisuus. Käymme läpi sitä, mikä on hyvä aikataulu purkaa rajoituksia. Keskustelu on vilkasta ja perusteellista. En näkisi, että tässä on mitään asetelmaa puolueiden välillä. Kyse on siitä, että asiat ovat hankalia ja niitä on paljon, Marin puhui mennessään Säätytaloon.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) oli varman oloinen siitä, että höllennyksiä tulee.

– Rajoituksia pystytään höllentämään, mutta pidetään tasapaino, Henriksson puhui.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) painotti, että valmistelun on oltava huolellista ja käsiteltävät asiat ovat laajoja. Näin neuvottelut ovat vieneet aikaa. 

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi, että yksi asia, josta keskustellaan on Viron työmatkaliikenteen avaaminen.

Monia virolaisia työntekijöitä on jäänyt Suomeen jo yli kuuden viikon ajaksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus työstää kokonaisarviota siitä, miten koronarajoituksia lähdetään hallitusti purkamaan. Hallitus pitää tiedoitustilaisuuden myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Tiedotustilaisuuden yhteydessä on tarkoitus julkaista työn pohjana ollut kansliapäällikkö Martti Hetemäen työryhmän yli 80-sivuinen raportti kokonaisuudessaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja