Ravintolat sulkevat ovensa tästä päivästä eteenpäin – laki on voimassa toukokuun loppuun

4:24
Ravintoloiden sulkemiselle sinetti – jatketaanko koululaisten etäopetusta? MTV kertoo suorana hallituksen tuoreet linjaukset.

Valtioneuvosto on hyväksynyt eduskunnan esityksen majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta. Asia käy ilmi Valtioneuvoston verkkosivuilta

Valtioneuvosto kertoo Twitter-tilillään, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut lain tänään. Laki astuu voimaan tänään ja se on voimassa 31. toukokuuta asti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ravitsemusliikkeiden, kuten ravintoloiden ja kahviloiden, on suljettava sekä sisä- että ulkotilat asiakkailta. 

Laki ei koske ruuan ja juoman myymistä muualla nautittavaksi eikä henkilöstöravintoloita. Ravintolat on pidettävä suljettuina niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. 

Hallituksen on tarkoitus vielä antaa täydentävä asetus, jolla määritetään, millä alueilla ravintolat täytyy sulkea. 

Hallitus järjestää tiedotustilaisuuden myöhemmin illalla. Infotilaisuutta seurataan suorana MTV Uutiset Liven kautta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Ravintoloiden sulkemisesta keskusteltu pitkään

Eduskunta kokoontui lauantaina päättämään ravintoloiden sulkemisesta. Hallitus antoi viime viikon tiistaina eduskunnalle esityksen, jolla määrätään ravintolat, kahvilat ja vastaavat suljettaviksi toukokuun loppuun asti, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa.

Ehdotuksen mukaan ravitsemisliikkeet suljettaisiin asiakkailta, mutta ulosmyynti olisi kuitenkin sallittua.

Perustuslakivaliokunta puolsi viime viikon keskiviikon käsittelyssään esitystä täsmennyksin. Valiokunta piti välttämättömänä, että ravintoloiden sulkemisesta aiheutuneiden menetyksien kohtuullinen korvaaminen yrittäjille säädetään lailla.

Kello 14.15: Lisätty Valtioneuvoksen tviitit ja kerrottu, että presidentti Niinistö on vahvistanut lain. Kello 19.19: Lisätty täsmennys hallituksen asetuksesta..

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja