Presidentti Sauli Niinistö vetoaa ulkona liikkuviin yli 70-vuotiaisiin Ylellä – ”Luulen, että tällainen urheus loppuu viimeistään sairausvuoteella”

Presidentti Niinistö kommentoi hallituksen toimia MTV:n erikoishaastattelussa - Suomi historiallisessa tilanteessa koronaviruksen takia 8:32
Katso videolta, kuinka presidentti Niinistö kommentoi hallituksen toimia MTV Uutisten haastattelussa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa Ylellä osaa keskusteluun ihmisistä, jotka eivät noudata hallituksen ohjeistuksia kokoontumiskiellosta koronavirusepidemian hidastamiseksi. Niinistö muistuttaa myös, että kun yli 70-vuotiaita pyydetään pysyttelemään kotona, kyse ei ole eristämisestä, vaan suojelemisesta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistuttaa Yle Radio 1:n haastattelussa, että hallituksen tekemät toimenpiteet koronaepidemian hillitsemiseksi eivät hyödytä, ellei niitä noudateta.

Niinistö selittää, että kun esimerkiksi yli 70-vuotiaita kehotetaan pysyttelemään kotonaan, kyse ei ole heidän eristämisestään vaan suojaamisestaan.

− Ikääntyminen tuo myös heikkoutta. Voimien heikkoutta ja vastustuskyvyn alenemista. Siksi ikääntyneitä suojataan. Ei ketään suljeta yhteiskunnan ulkopuolelle, Niinistö toteaa Yle Radio 1:n haastattelussa.

Niinistö kertoo huomanneensa sosiaalisessa mediassa eräänlaista ”urheutta.”

− On niitä, jotka sanovat, että jos tauti on tullakseen, otan sen vastaan. Luulen, että tällainen urheus loppuu viimeistään sairausvuoteella. Pahimmillaan se johtaa siihen, että läheisetkin ovat sairaspedillä, Niinistö sanoo.

Niinistö vetoaa kansalaisiin siinä, että hallituksen ohjeita noudatettaisiin ja pyytää ihmisiltä kärsivällisyyttä koronavirusepidemian keskelle.

− Harvoin ihmisille itselleen, kansalle, on annettu tällainen täytäntöönpanovalta. Käytetään se viisaasti.

Lue myös:

    Uusimmat