Suomessa todettu 83 uutta koronatartuntaa – kuolemien määrä noussut kuudella

Suojaavatko kangasmaskit koronavirukselta? 8:47
Katso yllä oleva video: Suojaavatko kangasmaskit koronatartunnalta? VTT tutki asiaa.

Suomessa on todettu yhteensä 6228, vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen hallituksen infossa maan koronavirustilanteesta.

Eilen tartuntoja ilmoitettiin yhteensä olevan 6145. Määrä on siis noussut 83:lla.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on puolestaan nyt raportoitu 293 kappaletta. Tapaukset ovat lisääntyneet eilisestä kuudella. 

Sairaalahoidossa koronan takia on tällä hetkellä koko maassa yhteensä 118 ihmistä. Heistä 32 on tehohoidossa.

Koronavirukseen oli kuollut eiliseen mennessä 287 ihmistä.

Sairaalahoidossa oli eilen 143 ihmistä, heistä 33 tehohoidossa.

Valtaosa eli 97 sairaalassa olevista on hoidossa Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Niin ikään kuolemantapauksista suurin osa, 240, on kirjattu siellä.

Eniten koronatapauksia on todettu edelleen Helsingissä, jossa tartuntoja on varmistunut 2 311 kappaletta. Seuraavaksi eniten tartuntoja on vahvistunut Vantaalla, jossa on todettu 739 tartuntaa. Kolmanneksi eniten vahvistettuja tartuntoja on Espoossa, 708 kappaletta.

Testattuja näytteitä on noin 140 600. Taudista toipuneita on THL:n mukaan ainakin 5 000.

STT siirtyy puhumaan koronan aiheuttamien kuolemien sijaan koronaan liittyvistä kuolemista. Syynä tähän on se, että THL:n kuolinluvuissa mukana olevien tarkkoja kuolinsyitä ei ole vielä varmistettu, vaikka kaikilla luvussa mukana olevilla oli todettu koronavirustartunta.

Lue myös:

    Uusimmat