MTV seuraa koronan etenemistä: Opiskelijoita karanteenissa Vaasassa, Puolustusvoimissa 15 uutta tartuntaa, Meilahden yläasteelle poikkeusjärjestelyt

5:59
Mikä on kiihtymisvaihe ja kuka päättää uusista rajoituksista? Näytämme, miten korona-Suomi toimii.

MTV Uutiset seuraa koronatilanteen käänteitä jatkossa muun muassa tässä artikkelissa.

Keskiviikko 30.9.

15.48: Meilahden yläasteen koulussa siirrytään 1. lokakuuta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, jotka koskevat osaa koulun 7.–9.-luokkalaisia.

Meilahden yläasteella on ollut useampi koronatartunta lähipäivien aikana ja koulussa on tällä hetkellä karanteenissa 13 henkilöstöön kuuluvaa ja 64 oppilasta. Koulussa on oppilaita yhteensä 481.

Meilahden yläasteen koulu siirtyy poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ajaksi 1.–7.10.2020. Tänä ajanjaksona etäyhteyksiä hyödyntäen opiskelevat luokat 7A, 7B, 8C, 8F, 8H, 8G, 8I sekä 9E. 

Koulun muut oppilaat jatkavat koululla lähiopetuksessa.

15.45: THL: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä Suomessa on 344. Määrä on laskenut yhdellä maanantaihin verrattuna. Sairaalahoidossa on 19 ihmistä, heistä neljä tehohoidossa.

15.03: Koronatartuntojen määrä on nousussa muun yhteiskunnan tavoin myös Puolustusvoimissa. Puolustusvoimissa on viime viikon alusta alkaen 29.9. mennessä todettu koronavirustartunta seitsemällä varusmiehellä ja kahdeksalla henkilökuntaan kuuluvalla.

Syksyn ensimmäinen tartunta varusmiehellä kesäkuun alun jälkeen todettiin Rannikkoprikaatissa 21.9. Muut viime viikon varusmiestartunnat ovat olleet Kaartin jääkärirykmentissä (3), Porin prikaatissa (1), Kainuun prikaatissa (1) ja Maasotakoulussa (1).

14.58: Vaasan sairaanhoitopiiri on tiedottanut koronatartunnasta ja altistuksista Vaasan yliopiston opiskelijoilla. Vaasan kaupungin tartunnanjäljittäjät ovat yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ja asettavat heidät karanteeniin.

Mahdolliset altistumiset liittyvät ainakin opiskelijoiden vapaa-ajan tapahtumaan 25.9., joka on järjestetty Palosaaren kampusalueella ulkona.

Yliopiston toiminta jatkuu toistaiseksi aiemmin ilmoitetun koronavirusohjeistuksen mukaisesti. 1.10. lähtien muut kuin opetukseen ja tutkimukseen liittyvät opiskelija- ja yleisötilaisuudet kampuksella siirretään kuitenkin pidettäväksi myöhempään ajankohtaan.

13.18: Kajaanista on löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät toissa viikonloppuna Nilsiän Tahkolla järjestettyyn nuorten mökkikokoontumiseen. Kainuun hallintoylilääkäri Olli-Pekka Koukkarin mukaan kyse on harmillisen huonosta tuurista, sillä tartunnan saaneet eivät olleet samaisissa mökkijuhlissa vaan muualla Tahkolla samaan aikaa. Jo viime viikonloppuna Kajaanista löytyi yksi tartunnan Tahkolta saanut.

Kuopion kaupunki kertoi maanantaina, että mökkibileissä on tiedossa 21 koronaan sairastunutta. Kainuun soten mukaan 70 on altistunut.

12.24: Suomessa on raportoitu 100 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Uusia tartuntoja on viimeisten 14 päivän aikana raportoitu 653 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

11.20: Yhdellä sipoolaisen Sipoonlahden koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta, Sipoon kunta tiedottaa. Tartunnan vuoksi koulusta on määrätty karanteeniin yhteensä noin sata ihmistä, koskien samassa oppikylässä toimineiden 1. ja 2. luokan ja esiopetuksen oppilaita ja henkilökuntaa. Kunta on tänään yhteydessä kaikkiin altistuneiden oppilaiden perheisiin.

Altistus oli tapahtunut 21. syyskuuta, mutta se tuli ilmi vasta nyt.

Sipoonlahden koulun muiden oppikylien oppilaat eivät kunnan mukaan ole altistuneet ja näiden etäopetus jatkuu.

Tiistai 29.9.

17.26: Pirkanmaan koronaepidemia on THL:n luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee sen vuoksi koko maakunnassa kasvomaskien käyttöä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

– Koulu ja päiväkoti ovat toistaiseksi Pirkanmaalla turvallisia paikkoja, kunhan ei mennä kumpaankaan sairaana, tähdentää alueellisen pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä.

13.58: Ylläksen matkailukohteissa lomailleilla matkailijoilla on  14. - 23.9.2020 välisenä aikana eri puolilla Suomea todettu tähän mennessä 10 koronatartuntaa.

12.13: Koronaan sairastunut henkilö on mahdollisesti altistanut muita henkilöitä koronatartunnalle turkulaisessa Studio-yökerhossa toissaviikonloppuna 18.-19. syyskuuta, tiedottaa Turun kaupunki.

Henkilö on ollut yökerhon tiloissa perjantaina kello 23.30-04.00 ja lauantaina kello 01.00-04.30. Kaupunki kehottaa kyseisenä ajankohtana paikalla olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatesteihin lievissäkin oireissa.

Yökerhon omistaa televisiostakin tunnettu kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt, joka kirjoitti viime viikolla Facebook-tilillään pitkän tekstin, jossa kritisoi erityisesti ravintola- ja yökerhoalaan kohdistuvia koronarajoituksia. Tekstin taustalla oli se, että eräs artisti oli perunut saapumisensa yökerhoon koronatilanteen takia.

11.52: Uusia koronatartuntoja on tänään 149. Tästä noin kolmasosa on Helsingin alueen uusia tapauksia ja puolet pääkaupunkiseudun.

Maanantai 28.9.

20.33: Nurmijärven kunnanhallitus on päättänyt sulkea Klaukkalan jäähallin kahden viikon ajaksi liikuntapaikalla tapahtuneen laaja korona-altistumisen vuoksi, tiedottaa Nurmijärven kunta. 

19.17: Nurmijärvellä Lepsämän koululla yli 40 oppilasta sekä neljä henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut koronavirukselle ja asetettu karanteeniin, tiedottaa Nurmijärven kunta. Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon sekä lisäohjeet altistumisista Wilman kautta.

19.05: Espoossa on tapahtunut viime viikolla mahdollisia joukkoaltistumisia koronavirukselle Sellon kirjastossa, Sellon Burger Kingissä, Suomenojan McDonald’sissa ja Olarin skeittipuistossa.

Koronavirustautiin sairastuneita on ollut Sellon kirjastossa maanantaina 21. syyskuuta kello 13−17 ja tiistaina 22. syyskuuta kello 13−19.

Sairastuneita on ollut samalla viikolla Kauppakeskus Sellon Burger King -ravintolassa maanantaina kello 17−19 ja tiistaina kello 19−21 sekä Suomenojan McDonald’sissa keskiviikkona kello 10−11.

Olarin skeittipuistossa sairastuneita on ollut paikalla keskiviikosta 16. syyskuuta perjantaihin 25. syyskuuta.

Näissä paikoissa mainittuina aikoina olleita kehotetaan seuraamaan vointiaan tarkkaan, kunnes mahdollisesta altistumisesta on kulunut kaksi viikkoa. Jos koronavirustautiin sopivia oireita ilmenee, tulee hakeutua koronavirustestiin. (STT)

15.31: Suomessa on raportoitu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu 345. Kuolleista 8 on alle 50-vuotiaita.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on tällä hetkellä 22 ihmistä, mikä on yksi enemmän kuin perjantaina. Tehohoidossa on neljä ihmistä, mikä on kaksi enemmän kuin perjantaina.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

13.56: Paikkakuntakohtaisesti koronatartuntoja todettiin vuorokauden aikana eniten Helsingissä (27) ja väkilukuun suhteutettuna eniten Nurmijärvellä (5). Kunnanjohtaja Outi Mäkelä ilmaisi huolensa asiasta Twitterissä.

– Nyt jos koskaan on alueellamme syytä pitää maskeja, huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta.

11:53: Suomessa on todettu 61 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 9 743. Tapauksia on raportoitu viimeisen kahden viikon aikana 1 116.

11.18: Tays kertoi Twitterissä viidestä uudesta positiivisesta koronatartunnasta Pirkanmaalla.

– Eilen Pirkanmaalla analysoitiin 815 koronanäytettä. Niistä löydettiin viisi uutta positiivista. Näistä neljällä on yhteys aiempiin tartuntaketjuihin. Kiitos kaikille OmaTaysin jäljityskyselyn täyttäneille. Jatketaan samaan malliin!

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Sunnuntai 27.9.

13.14: MTV Uutiset selvitti, miten hyvin erilaiset maskit suojaavat muita, jos kantajalle iskee kova yskänpuuska. Lue lisää: MTV Uutisten testi: Näin eri kasvomaskit estävät viruksen leviämisen rajun yskänpuuskan iskiessä

12.26: Suomessa on ilmoitettu 105 uudesta koronavirustartunnasta lauantain jälkeen, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana tapauksia on todettu 1102. Edeltävinä kahtena viikkona niitä todettiin yli puolet vähemmän.

Lauantai 26.9. 

21.53: Nurmijärvellä koulun oppilalla on todettu koronavirustartunta. Tapaus sattui Isoniityn yläkoululla, ja siellä 16.9. altistuneet 7. luokan oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin. Yhteensä karanteeniin asetetaan toistakymmentä oppilasta ja neljä henkilökunnan edustajaa.

21.37: Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, joista toiseen liittyy joukkoaltistuminen, kerrottiin Kokkolan kaupungin verkkosivuilla lauantaina. Joukkoaltistumiseen liittyvä tartunta on todettu Chydeniuksen koulun oppilaalla.

Tartunnan saaneet ovat kotieristyksessä, ja tartunnalle altistuneiden selvitystyö on käynnissä.

– Tässä vaiheessa on kuitenkin selvää, että altistuneita on useita kymmeniä, kaupungin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan. 

Tartuntaketju on selvillä. 

Varotoimenpiteenä Chydeniuksen koulun 3. ja 4. luokan oppilaat ja opettajat asetetaan karanteeniin ja etäopetukseen syyslomaan 9. lokakuuta saakka. Kaikki Chydeniuksen koulun 3. ja 4. luokan oppilaat ja opettajat testataan sunnuntaina.

Altistumista on voinut tapahtua myös uintikeskus Vesiveijarissa keskiviikkona kello 12 ja 14 välisenä aikana.

Asiasta uutisoi aiemmin Yle.

19.56: Päijät-Hämeessä on raportoitu seitsemän uutta koronavirustartuntaa, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti lauantaina.

Todetuista tartunnoista mahdollinen joukkoaltistuminen on tapahtunut Hartolassa.

Koronatartunnan saanut henkilö oli tartuttavuusaikanaan viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 23–02 Hartolan Krouvin lavalla. Kaikkia paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista.

Lisäksi Lahdessa Möysän ja Harjun kouluissa on todettu koronatartunnat, Lahden kaupunki tiedotti aiemmin lauantaina.

Molemmissa kouluissa tartunta on todettu yhdellä oppilaalla. Heidän ryhmiensä oppilaita ja koulujen henkilökuntaa asetetaan karanteeniin, ja he siirtyvät etäopiskeluun.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit ovat lähettäneet Wilma-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

Möysän koulussa on aiemminkin ollut karanteenissa ja etäopiskelussa oppilaita ja henkilökuntaa. Lauantaina kerrotussa tapauksessa on kuitenkin kysymys eri tartuntaketjusta, Lahden kaupunki lisää.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on vahvistettu yhteensä 235 koronavirustartuntaa. Suositus kasvomaskin käytöstä on alueella voimassa. 

19.53: Joensuussa Nepenmäen koulun yksi luokka ja henkilökuntaa asetetaan karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia, kertoo Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote.

Koronavirustartunta varmistui lauantaina iltapäivällä, ja sen alkuperä on epäselvä. Altistumiset koulussa ovat tapahtuneet keskiviikkona.

Koulun muiden oppilaiden tai henkilökunnan ei katsota altistuneen, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin. Lisäksi Nepenmäen koulu kertoo huoltajille koulun järjestelyistä Wilma-viestillä.

Lieksan koronavirusryppäässä ei sen sijaan ole todettu uusia tartuntoja perjantain jälkeen. Siun soten mukaan tartunnat keskittyvät Binderholz Nordic -yhtiön Lieksan-sahalle.

Ryppääseen liittyviä koronavirustartuntoja on vahvistettu yhteensä 16 Suomessa. Lisäksi yksi tartuntaryppääseen liittyvä tartunta on todettu ulkomailla.

Altistuneet on kartoitettu, ja heitä on kaikkiaan noin sata. Kaikki tiedossa olevat altistuneet on tavoitettu.

Lieksassa suositellaan kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei onnistu. Lisäksi Lieksan alueella kielletään kaikki yli 50 hengen kokoontumiset.  

12.04: Suomessa on todettu 93 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt todettu 9 577 kappaletta.

11.50: Suurin osa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella todetuista altistumisista on tapahtunut oppilaitoksissa ja päiväkodeissa:

Perjantai 25.9.

19.56: Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki–Riika-reitillä lokakuun loppuun asti. Päätöksen taustalla ovat Latvian hallituksen asettamat matkustusrajoitukset.

Latvian hallitus on asettanut 10 vuorokauden karanteenimääräyksen Suomesta saapuville matkustajille ja luokitellut Suomen keltaiseksi maaksi tämänhetkisen koronavirustartuntaluvun perusteella. 

Tallink kertoo tiedotteessaan, että päätöksen seurauksena Tallink keskeyttää operoinnin Helsinki-Riika-reitillä ensi maanantaista, 28. syyskuuta, alkaen lokakuun loppuun asti.

19.55: Helsingissä Kirurgisessa sairaalassa sijaitseva koronaviruspotilaiden vuodeosasto suljetaan väliaikaisesti, kertoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus tiedotteessa perjantaina. Sulkemisen syynä on kolmella henkilökunnan jäsenellä todettu koronavirustartunta.

19.30: Ministeri Krista Kiuru sanoo MTV:n Uutisextrassa, että hallitus harkitsee ravintoloiden ja yökerhojen aukiolojen rajoittamista. Lue lisää: Ministeri Kiuru MTV:n Uutisextrassa: Hallitus aikoo rajoittaa ravintoloiden aukioloa – katso myös lista tulevista koronatoimista eri puolilla Suomea!

14.11: Matkustamisen ja maahantulon koronarajoitukset tiukkenevat uudelleen maanantaista alkaen.

Maanantaista lähtien Suomeen voi matkustaa seuraavista Euroopan maista rajoituksetta: Latvia, Liettua, Liechtenstein, Puola, Kypros, San Marino ja Vatikaani.

14.05: Suomessa ei ole raportoitu uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia. Sairaalahoidossa on 21 ihmistä, heistä kaksi tehohoidossa. Uusia tartuntoja on raportoitu tänään 105. 

Torstai 24.9.

20.08: MTV Uutiset kysyi kaikilta sairaanhoitopiireiltä, missä epidemiatilanne on kiihtymässä. Lue lisää täältä

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS kertoi torstai-iltana, että alueen tilanne on kiihtymisvaiheessa. 

17.05: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi Helsingin, Espoon ja Vantaan pohtivan maskisuositusta yhdessä. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ei toistaiseksi anna maskien käytöstä erillistä suositusta.

15.00: THL: n ja eduskunnan työterveyslääkärin suosituksen mukaisesti eduskunnan täysistunnossa otetaan tästä päivästä lukien käyttöön kasvomaskit.

14.35: Jyväskylä antaa seuraavan kahden viikon ajaksi kaikille yli 15-vuotiaille asukkailleen laajan maskisuosituksen. Taustalla on Jyväskylän koronatartuntojen kasvava määrä ja arvio siitä, että Jyväskylässä on menossa käynnissä taudin kiihtymisvaihe.

Tämän viikon aikana Jyväskylän terveydenhuollossa on saatu jo 37 positiivista testitulosta. Tartuttavuusluku Jyväskylässä on viimeisen viikon ajalta nyt 36,5 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

13.18: Useilla Old Irish Pubissa Helsingissä 9.9., 11.9., 12.9. ja 15.9. aikaa viettäneillä henkilöillä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Tartunnan saaneiden lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. 

Edellä mainittuina päivinä ja iltoina pubissa aikaa viettäneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan, ja heidän tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi, jos ilmenee lieviäkin oireita.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tiiviistä yhteistyöstä Helsingin kaupungin kanssa ja haluan korostaa, että me noudatamme kaikkia koronarajoituksia ja olemme ottaneet käyttöön lisäksi omia varotoimia. Teemme kaikkemme, että pystymme varmistamaan asiakkaiden turvallisuuden, Old Irish Pubin toimitusjohtaja Peder Blak kertoo tiedotteessa.

10.23: Sosiaali ja terveysministeriön mukaan koronaepidemian kiihtymisestä on nähtävissä useita merkkejä. Ministeriö vetoaa suomalaisten vastuullisuuteen tartuntojen välttämiseksi.

– Epidemiatilanteen uhkaavaan heikentymiseen on reagoitava nopeasti ja ennakoivasti.  Epidemiaa torjutaan tartuntatautilain nojalla ensisijaisesti paikallisin ja alueellisin toimenpitein. Torjunnan tehostamiseksi on erittäin tärkeää, että ihmiset noudattavat viranomaisten antamia erilaisia suosituksia riittävistä etäisyyksistä, hygieniaohjeista, maskien käytöstä, etätöiden tekemisestä sekä vapaa-ajan tapahtumiin osallistumisista, ministeriön tiedotteessa kerrotaan.

10.19: THL:n mukaan koronatapausmäärä nousee tänään noin 90 uudella tapauksella. Ilmaantuvuus lähenee siten jo 15:tä. Epidemia siis pikkuhiljaa kiihtyy.

10.17: THL:ltä on tullut uusi maskisuositus, joka koskee myös sisätiloja ja yleisötilaisuuksia. Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Jos epidemiatilanteen huononeminen jatkuu eli jos siirrytään leviämisvaiheeseen, suojainten käyttöä laajennetaan edelleen.

THL:n mukaan positiivisten koronanäytteiden määrä on kasvanut selvästi.

Keskiviikko 23.9.

14.00: Vaasassa 50 ihmistä on altistunut koronavirukselle Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18. syyskuuta kello 19.00–20.00 välisenä aikana, Vaasan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. 

Samassa paikassa samaan aikaan asioineita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä omaan terveysasemaan koronatestauksen järjestämistä varten, jos heille lähimmän puolentoista viikon aikana kehittyy hengitystieinfektion oireita kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua.

13.48: Suomessa on todettu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Yhteensä koronakuolemia on todettu Suomessa nyt 343.

13.01: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) alueella on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnat kuuluvat viikonloppuna löytyneeseen tartuntaketjuun, jonka jäljiltä on todettu nyt yhteensä 28 tartuntaa. Karanteeniin tartuntaketjusta on asetettu tähän mennessä 70 ihmistä. Altistuneiden kartoitus jatkuu edelleen.Tartuntojen suuren määrän johdosta Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa alueen asukkaita noudattamaan tavallistakin tarkemmin turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.

12.01 THL:n mukaan Suomessa on todettu 93 uutta koronavirustartuntaa. Nyt tartuntoja on yhteensä 9288.

10.59 Lieksassa Pohjois-Karjalassa on astunut voimaan välitön maskisuositus kaikissa julkisissa paikoissa. Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia. Siun soten mukaan lisäksi Lieksan alueella kaikki yli 50 hengen kokoontumiset kielletään.

Tiistai 22.9.

12.00 Suomessa on todettu 149 uutta koronatartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 502 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Maanantai 21.9.

11.55: Suomessa on todettu 66 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 

Tartuntoja on nyt yhteensä 9046.

Sunnuntai 20.9.

11.57: Suomessa on todettu 58 uutta koronatartuntaa, kertoo THL.

Lauantai 19.9.

11.58: Suomessa 64 uutta koronatartuntaa Suomessa on todennettu 64 uutta koronatartuntaa. Koronatartuntoja on nyt yhteensä 8922.

Perjantai 18.9

16.18: Suomessa ei ole todettu uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolemantapauksia on raportoitu yhteensä 339.

13.37: Salon sairaalan henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle tällä viikolla. Henkilö oli ollut sairaalassa tutustumiskierroksella, jonka aikana noin 30 henkilöä oli altistunut.

Kaikki altistuneet on tavoitettu ja he toimivat sairaalahygieniayksikön määräämin varotoimin ja osa on kotikaranteenissa. Yhtään potilasta ei altistunut.

12.03: Suomessa todettu 59 uutta koronatartuntaa, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 240 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Torstai 17.9.

12.00: THL:n mukaan koronatartunnat kotimaassa ovat lisääntyneet huolestuttavasti. THL kertoo tiedotteessaan, että uudet koronavirustapaukset ovat Suomessa lisääntyneet viimeksi kuluneen viikon aikana. Monen sairaanhoitopiirin alueella on todettu useita kotoperäisiä tartuntaryppäitä ja tartuntaketjuja. Lue lisää asiasta täältä.

11.45: Suomessa on vahvistettu 49 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on nyt todettu THL:n mukaan 8 799. 

Keskiviikko 16.9.

18.18: Helsinki-Vantaan lentokentällä elokuun alusta lähtien otetuista koronanäytteistä noin yksi prosentti on ollut positiivisia. Näyte on otettu elokuun alusta lähtien yli 5 100 matkustajalta.

Massatestauksiin on ohjattu reilut 1 700 saapuvaa matkustajaa lähes 30 koneesta. Näistä saapuneista matkustajista 17 on antanut positiivisen koronanäytteen.

13.31: Koronavilkkua on ladattu jo yli kaksi miljoonaa kertaa. Raja ylittyi kaksi viikkoa sen jälkeen kun sovellus tuli ladattavaksi. Sovelluksen on määrä lähettää ilmoitus, jos puhelimen käyttäjä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle.

12.05: Suomessa on todettu 25 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on vahvistettu 8 750 koronatartuntaa.

8.34: Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalta otettu koronatestitulos on negatiivinen. Ministerin varotoimena aloittama etätyö päättyy.

Tiistai 15.9. 

12.07: Venäjältä Suomeen bussissa matkustaneella on todettu koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Linja-auto lähti Pietarista tiistaina 8. syyskuuta ja saapui Suomen puolella Haminaan. Matkustaja oli saanut ensimmäiset oireensa päivä Suomeen saapumisen jälkeen.

Bussissa oli 51 matkustajaa, joista 32:n yhteystiedot on toistaiseksi saatu selville. 

12.06: Hämeenlinnassa on todettu koronatartunta Mainiokoti Larin Kyöstin hoivakodissa, Kanta-Hämeen keskussairaalasta kerrotaan. Tartunnan saanut iäkäs potilas on nyt sairaalahoidossa. Tartunnan lähde ei toistaiseksi ole tiedossa.

12.05: Mänttä-Vilppulan kaupungissa on todettu 11 koronavirustartuntaa Punatulkun palvelukeskuksen Harjupeipon kuntoutusosastolla, Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan. Kaksi tartunnan saaneista on keskuksen työntekijöitä, loput yhdeksän ovat keskuksen nykyisiä tai sieltä jo kotiutuneita asukkaita.

11.53: Suomessa on todettu 98 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 

Maanantai 14.9.

19.26: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ilmoitti maanantaina, että se kieltää Mikkelin kaupungin alueella tiistaista ensi maanantaihin kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa.

17.27: Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa vaatii hallitusta kumoamaan tuoreen linjauksensa matkailijoiden koronatestaamisesta. MaRan mukaan vaatimus karanteenista ja toisesta testistä yli 72 tunnin matkoilla lopettaa Pohjois-Suomen charter-matkat tulevalta talvikaudelta.

Määräys koskee maita, joissa ilmaantuvuusluku ylittää 25. Raja pitäisi MaRan mielestä nostaa 50:een.

MaRa katsoo, että lähtömaassa tehdyn negativiisen testin tulisi riittää.

15.29: Syyskuussa runsaasti tartuntoja raportoineessa Jyväskylässä todettiin viikonloppuna 11 uutta koronatartuntaa. Näiden tartuntojen vuoksi asetettiin karanteeniin noin sata ihmistä.

Jyväskylän tartunnat olivat nyt yksittäisiä, eikä laajoja karanteeniryppäitä ilmennyt viikonlopun aikana. Maanantaina tartuntoja ei Jyväskylässä todettu.

15.04: Suomessa on todettu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Kuolemantapauksia on nyt yhteensä 339.

14.22: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella viime viikolla todettujen tartuntarypästen kokonaistartuntamäärä on nyt 32 tapausta.

Altistuneita on Essoten tiedotteen mukaan noin 500 ja tartuntaketjuja on useita. Uutena altistumispaikkana selvitetään Rantakylän koulua Mikkelissä.

Mikkelin kaupunki sulkee tiedotteen mukaan muun muassa liikuntapaikkoja. Essote puolestaan valmistelee muita alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Essoten mukaan näistä tiedotetaan mahdollisesti myöhemmin tänään.

14.16: Kainuussa Kajaanin jätevedessä on todettu koronavirusta 6.–7. syyskuuta otetuissa näytteissä.

– Se, että virusta esiintyy jätevedessä, mutta todettuja tartuntoja ei ole, on varoitusmerkki. (Kajaanin) alueella voi olla tunnistamattomia tartunnan saaneita ja virusta voi kiertää alueen väestössä, toteaa THL:n erikoistutkija Tarja Pitkänen.

Koko Kainuun alueella todettiin viikonloppuna kolme uutta koronatartuntaa.

14.03: Suomessa on todettu 47 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. 

Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 207 tartuntaa enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla.

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8 627 koronavirustartuntaa.

Sunnuntai 13.9.

12.18: Suomessa on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 8 580.

Lauantai 12.9.

15.35: Jyväskylässä Bar Red Neckissä on asioinut koronavirusta kantava henkilö 6.9.-7.9. välisenä yönä kello 00.00-02.00 välisenä aikana. 

Jyväskylässä on ilmennyt perjantain ja lauantain aikana yksittäisiä tartuntoja, joista aiheutuneet altistumiset on kartoitettu terveydenhuollon toimesta ja asianosaisiin henkilöihin on oltu yhteydessä sekä ohjattu heidät näytteenottoon ja karanteeniin.

Perjantai 11.9.

18.40: Pääministeri Sanna Marinin (sd.) koronatestin tulos on osoittautunut negatiiviseksi.
Näin ollen hän jatkaa töitään tavanomaiseen tapaan, eikä työskentele enää etänä. Asiasta tiedotti perjantaina valtioneuvoston kanslia.
Marin siirtyi torstaina etätöihin mahdollisen koronavirusaltistumisen vuoksi.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) työskentelee puolestaan etänä perjantaista alkaen varotoimena mahdollisen korona-altistumisen vuoksi.

17.57: Helsingin keskustassa sijaitsevassa Heidi’s Bier Barissa viikko sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä olleella on todettu koronavirustartunta. Myös kolmella muulla samaan aikaan ravintolassa olleella henkilöllä on todettu myöhemmin koronavirustartunta. Helsingin kaupungin mukaan on mahdollista, että nämä ovat baarissa saatuja jatkotartuntoja. 

17.00: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on raportoitu 12 uutta koronavirustartuntaa ja yli 300 päijäthämäläistä on määrätty karanteeniin viikon aikana, yhtymä kertoo tiedotteessaan. Viimeisen kahden viikon aikana alueella on varmistettu 40 tartuntaa. Suurin osa tartunnoista liittyy aiemmin esille tulleeseen ravintolassa tapahtuneen altistumisen tartuntaketjuun. Vain yhden koronatapauksen alkuperää ei ole vielä saatu selville.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) puolestaan ohjeistaa tiedotteessa Lappeenrannan keskustan ravintoloissa viime lauantaina kello 17–04 välillä liikkuneita tarkkailemaan vointiaan. Oireeton, mutta tartuttava ihminen oli viettänyt aikaa neljässä eri ravintolassa kaupungin keskustassa.

14.29: Suomessa ei ole todettu uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut kahdella kahdeksaan, joista yksi on tehohoidossa.

11.55: Suomessa on raportoitu tänään 43 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 470 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon määrä oli 342. Kasvua oli siis 128 tapausta. Koronavirustartuntoja on tähän mennessä raportoitu Suomessa kaikkiaan 8 512.

Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset kerrotaan myöhemmin tänään.

11.00: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) työskentelee perjantaista alkaen toistaiseksi etänä varotoimenpiteenä mahdollisen korona-altistumisen vuoksi, valtioneuvoston kanslia kertoo.

Tiedotteen mukaan Skinnari jatkaa töitään normaalisti etäyhteyksien avulla. Hänet testataan tänään mahdollisen tartunnan varalta. Ministeri on tiedotteen mukaan oireeton ja voi hyvin.

10.56: Jyväskylä päätti kieltää viikonloppuna järjestettävän Amazing Race -opiskelijatapahtuman, kaupunki tiedottaa. Valmistelussa olevan päätöksen taustalla ovat opiskelijoiden keskuudessa ilmenneet tartuntatapaukset ja laajat karanteenit Jyväskylässä ja muissa opiskelijakaupungeissa.

– Laajan opiskelijatapahtuman järjestäminen aiheuttaa merkittävän riskin siitä, että tauti lähtee leviämään ympäri Suomea, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä sanoo tiedotteessa.

Kaupunki ilmaisee olevansa pahoillaan tilanteesta.

10.03: Hallitus päätti eilen illalla, että matkustusrajoituksia höllennetään ja Suomi nostaa turvallisen maan raja-arvoa 25 koronatapaukseen 100 000:ta asukasta kohti.

Hallituksen on määrä kertoa päätetyistä koronatoimista lisää aamupäivällä kello 11 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Torstai 10.9.

23:18: Jyväskylässä on määrätty karanteeniin yhteensä lähes sata ihmistä kahdessa oppilaitoksessa, joissa on todettu koronatartunta.

16:17: Espoon kouluissa lähes 400 ihmistä on altistunut koronavirukselle, kertoo Helsingin Sanomat. Altistuneiden joukossa on oppilaita sekä henkilökuntaa, ja he ovat tällä hetkellä karanteenissa.

14.56: Pääministeri Sanna Marin jää etätöihin koronavirusaltistumisen vuoksi. Marin sai tiedon altistumisestaan Koronavilkku-sovelluksesta.

12.38: Jääkiekkoseura Jukurien alle 20-vuotiaiden joukkueessa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, ja tartunnan saaneiden kokonaismäärä on jo 22.

Mikkeliläisseura kertoi kotisivuillaan, että molemmat tartunnan saaneet ovat olleet karanteenissa maanantai-illasta saakka.

Myös HPK kertoi torstaina, että sen alle 20-vuotiaiden joukkueessa on todettu koronavirustartunta. Joukkue on asetettu karanteeniin, ja myös liigajoukkue keskeyttää toimintansa toistaiseksi.

12.34: Hämeenlinnalaisessa Ruunumyllyn koulussa on todettu koronavirustartunta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Koulussa 7.–8. syyskuuta olleet oppilaat ja henkilökunta on määrätty karanteeniin. Karanteeniin määrättyjen kokonaismäärä on 56 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä.

Koulussa järjestetään opetus varotoimenpiteenä entistä väljemmin ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään.

11.58: Suomessa on raportoitu tänään 39 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 450 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon yhteenlaskettuja tartuntoja oli 336. Nousua on yhteensä yli 25 prosenttia.

Viime viikon 269 tartuntaa on selvästi enemmän kuin edeltävän viikon lukema 181. 

10.29: Koronavirusepidemian tilanne Suomessa on edelleen maltillinen, kertoo THL.

Viime aikoina ilmi tulleet joukkoaltistumiset eivät ole THL:n mukaan johtaneet isoihin jatkotartuntoihin. Suurin osa altistumisista liittyy vapaa-ajan toimintaan ja harrastuksiin.

Suomessa on todettu edelleen sekä kotoperäisiä että ulkomailta peräisin olevia tartuntoja.

9.59: Hallituksen neuvottelut matkustusrajoituksista jatkuvat tänään puoli kahden aikaan iltapäivällä.

Eilen iltapäivällä alkaneiden ja puoli yhteentoista asti illalla kestäneiden neuvotteluiden asialistalla ovat rajaliikenne ja matkustaminen vallitsevassa koronatilanteessa.

Hallituksella on kiire ratkaista muun muassa, miten vastataan elinkeinoelämän vaatimuksiin nopeista päätöksistä, jotta esimerkiksi brittituristien joulumatkat Lappiin pystyttäisiin turvaamaan.

Keskiviikko 9.9.

17.00 Jyväskylässä on tapahtunut viime perjantaina ja lauantaina korona-altistuksia ravintoloissa ja kuntosalilla. Asiasta tiedottaa Jyväskylän kaupunki.

Altistumisia on tapahtunut ravintolalaiva M/S Musta Magialla perjantaina 4.9. kello 19–02, Pataässä- ja Heidi´s Bier Bar -ravintoloissa lauantaina 5.9. noin kello 02–04 sekä Kauppakadun Fitness24Seven-kuntosalilla lauantaina 5.9. kello 12.30–14.00.

Kaupunki kehottaa kyseisissä paikoissa olleita olemaan yhteydessä kaupungin terveydenhuoltoon, jos heillä on koronaan viittaavia oireita, kuten hengitystieinfektion oireita tai ripulia.

Jyväskylässä on tänään keskiviikkona todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Niiden tartuntaketjut ovat tiedossa. Muutamia perheitä on asetettu karanteeniin.

14.18: Suomessa on todettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä koronakuolemia on todettu Suomessa 337.

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut yhteensä kymmenellä potilaalla maanantaina julkaistuihin lukuihin verrattuna. Yhteensä sairaalahoidossa on nyt kuusi ihmistä, joista yksi on tehohoidossa.

12.47: Elokuun 28. päivä Kuhmossa alkanut koronavirusrypäs ei ole aiheuttanut uusia tautitapauksia, Kainuun Sote kertoo tiedotteessaan. Edellinen positiivinen virustesti todettiin viime sunnuntaina henkilöltä, joka oli määrätty karanteeniin.

Kasvomaskisuositus on tosin voimassa koko Kainuun alueella 20. syyskuuta asti, ellei tämän ja seuraavan viikon aikana todeta uusia tartuntoja ihmisillä, jotka eivät ole karanteenissa.

12.29: Mikkelissä alkuviikosta tehtyjen koronavirustestien perusteella on jäljitetty positiivisten tulosten saajien liikkeitä, selviää Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Essote kuntayhtymän tiedotteessa.

Ihmiset ovat liikkuneet lieväoireisina tai oireettomina taudinkantajina muun muassa lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa viime perjantain ja maanantain aikana. Kaikkia Mikkelin keskustassa liikkuneita kehotetaan välttämään sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran. Lisäksi ihmisten kannattaa seurata Koronavilkku-sovelluksesta mahdollisia altistumisia.

12.00: Suomessa on todettu 93 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 428 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon määrä oli 360. Kasvua oli siis 68 tapausta.

Tiistai 8.9.

12.08: Mikkelissä on varmistettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote. Tartunnat liittyvät eilen todettuun tartuntaryppääseen.

Ryppääseen liittyviä tartuntoja on Mikkelin alueella nyt yhteensä viisi. Mahdolliselle tartunnalle altistuneissa on myös Essoten työntekijöitä.

Kymmeniä ihmisiä on asetettu karanteeniin.

12.04: Suomessa on todettu 10 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu kaksi tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

9.29: Suhteellisen rauhallisen kesän jälkeen koronavirustartunnat ovat jälleen alkaneet lisääntyä vauhdilla eri puolilla Suomea muun muassa kokoontumisrajoitusten höllennyttyä. 

Keuhkolääkäri Marjukka Myllärniemi varoittaa blogissaan, että koronan toinen aalto on nyt kiihtymisvaiheessa Suomessa. 

9.20: Lapin keskussairaalan sairaanhoitajalla on todettu koronatartunta. 19 altistunutta on asetettu karanteeniin. Sairaalassa on voimassa myös toistaiseksi omaisten vierailukielto. 

Maanantai 7.9.

13.35: Suomessa on todettu yksi uusi koronaan liittyvä kuolema. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu nyt yhteensä 336. 

12.23: Päijät-Hämeessä on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana. Kyseessä on ennätysmäärä tartuntoja kyseisellä alueella. 

Tartunnoista osa liittyy ketjuun, jossa koronaviruksen saanut oli vieraillut kahdessa lahtelaisravintolassa. Eilen varmistui myös kolme koronavirustartuntaa eri kouluissa. 

12.00: Suomessa on tänään rekisteröity 36 uutta vahvistettua koronatartuntaa. Tartuntoja on nyt koko maassa yhteensä 8327.

10.45: Pirkanmaalla on todettu viimeisen vuorokauden aikana kuusi uutta koronatartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala Twitterissä.

Tapauksista kolme liittyy Tampereen yliopiston opiskelijoiden tartuntaketjuun. Kaksi tartunnan saaneista on altistunut muualla Suomessa, mutta yhden tartunnan lähdettä selvitellään Taysin mukaan yhä.

Sunnuntai 6.9.

19.43:  Viime viikonloppuna kahdessa lahtelaisravintolassa käyneen taudinkantajan jäljiltä on todettu kuusi koronatartuntaa ja yli sata altistumista. Altistuneet on määrätty Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tiedotteen mukaan karanteeniin. Altistuneiden suuren lukumäärän vuoksi kaikkia ihmisiä ei ole vielä tavoitettu. Heidät tavoitetaan todennäköisesti vasta maanantaina.

15.01: Helsingin kaupungin medialukiossa ja Vuosaaren lukiossa siirrytään kahdeksi viikoksi etäopiskeluun kouluissa havaittujen koronatartuntojen vuoksi, tiedottaa Helsingin kaupunki. Vuosaaren lukion runsaasta 500 opiskelijasta 37 on altistunut virukselle, minkä lisäksi altistuksen on saanut neljä henkilöstöön kuuluvaa. Medialukion lähes tuhannesta opiskelijasta altistuneita on 108 ja henkilöstöstä neljä henkilöä.

Kaupunki perustelee ratkaisua 14. syyskuuta alkavien ylioppilaskirjoitusten häiriöttömän läpiviemisen varmistamisella.

14.00: Keski-Suomen Kinnulassa paikkakuntalaisella lääkärillä on todettu koronavirustartunta, kertoo Keskisuomalainen. Lehden mukaan tartunnan saaneen läheinen oli ollut perjantaina töissä paikallisessa ravintolassa, joka sulki ovensa lauantaina tilanteen vuoksi. Kinnulan kunta kertoo verkkosivuillaan, että tartuntaketjua selvitellään.

13.56: HUSLAB kertoo tutkineensa eiliseen mennessä yli neljännesmiljoona koronavirusnäytettä. Analysoituja PCR-koronavirusnäytteitä oli kertynyt yhteensä 255 352 kappaletta. Näytteistä valtaosa on HUS-alueen näytteitä. Niistä 4546 eli kaksi prosenttia on ollut positiivisia.

Suomen ensimmäinen koronavirusnäyte analysoitiin HUSLABissa 23.1.2020.

12.17: Koronatilanne näyttää helpottuvan Kainuun alueella Kuhmossa ilmenneen tartuntaryppään jälkeen, kertoo Kainuun sote. Kuluvan viikonlopun aikana saaduissa testituloksissa ei ole havaittu uusia koronavirustartuntoja. Kainuun sote kiittää koronatilanteen helpottumisesta nopeasti aloitettuja sulkutoimia Kuhmon kaupungissa ja altistuneiden tehokasta jäljitystä.

12.00: Koronatartuntojen määrä on kasvanut 30 tapauksella eilisestä.

Lauantai 5.9.

12.10: Suomessa on raportoitu 36 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on todettu 17 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Varmistettuja koronatartuntoja on nyt yhteensä 8261 kappaletta.

10.54: Kainuussa on laajan korona-altistuksen seurauksena karanteenissa noin 200 ihmistä, kertoo Kainuun sote.

Ilman uusia tartuntoja karanteenien määrä puolittuu viikon kuluessa. Kuhmossa viime viikon perjantaina ilmenneestä korona-altistuksesta on löytynyt yhteensä 25 koronatartuntaa. Tartunnoista 23 on todettu Kuhmossa, yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa

10.47: Aalto-yliopiston opiskelijalla havaittiin koronavirustartunta, yliopisto tiedotti eilen. Tartunnan saanut opiskelija osallistui viime sunnuntaina Otaniemen kampuksen ulkotiloissa järjestettyyn opiskelijatilaisuuteen. Pienehkö määrä tapahtumaan osallistuneita henkilöitä on altistunut virukselle ja Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on ollut heihin yhteydessä kotikaranteeniin asettamista varten.

Yliopiston mukaan kampuksella voi tapauksesta huolimatta opiskella ja työskennellä korontaturvallisuusohjeet huomioiden. Se muistuttaa suosittavansa tilaisuuksissa ja tapahtumissa etäjärjestelyitä.

Perjantai 4.9.

16.58: Kainuun koronaryppäässä on tullut ilmi uusia tartuntoja, kertoo Kainuun sosiaali- ja terveysalue tiedotteessaan. Viime viikon perjantaina ilmenneestä laajasta korona-altistuksesta on löytynyt nyt yhteensä 25 koronatartuntaa, joista 23 Kuhmossa, yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa.

Kuhmon kotihoidon työntekijöistä kahdella on todettu koronatartunta. Torstai-iltana varmistui positiivinen tulos yhdeltä työntekijältä. Varotoimena kaikki mahdollisesti altistuneet työntekijät ja asiakkaat on testattu, ja altistuneista löytyi toinenkin tartunta kotihoidon parissa toimivalta työntekijältä.

Kotihoidon tartuntatapaukset ovat yhteydessä aiempaan Kainuun tartuntaryppääseen.

Suomessa on raportoitu tänään 25 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 354 tartuntaa, mikä on 37 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Torstai 3.9.

Tuusulassa Vaunukankaan koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut kolmasluokkalainen on kunnan tiedotteen mukaan hyväkuntoinen ja kotihoidossa.

Keskiviikko 2.9.

14.55: Kainuun tartuntaryppäässä yksi tartunta on todettu Kainuun prikaatin työntekijällä, kertoo Kainuun Sanomat. 40 prikaatin henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut ja on karanteenissa ja etätöissä kaksi viikkoa.

14.38: Koronakuolemien määrä väheni yhdellä sairaanhoitopiirien tarkennusten myötä. Koronaan on kuollut 335 ihmistä.

12.03: Suomessa on tänään raportoitu 19 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 356. Se on 63 enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla, jolloin tapauksia oli 293.

10.27: Jyväskylässä on todettu kuusi uutta koronatartuntaa henkilöillä, jotka olivat jo entuudestaan karanteenissa. Tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin. Uusia karanteeneja ei siis tarvitse tartuntojen vuoksi pelätä.

9.20:  Oulun kaupungin mukaan koronatartuntojen jäljittäminen on vaikeutunut, ja kaupungissa on alkanut esiintyä tartuntoja, joiden alkuperää ei ole saatu selvitettyä.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan viimeisimmät tartunnat eivät ole enää tulleet esimerkiksi matkailun kautta.

Tiistai 1.9.

16.03: Raaseporilaisessa päiväkodissa on todettu koronavirustartunta, kertoo Raaseporin kaupunki tiedotteessa. Noin 30 lasta ja kahdeksan henkilökuntaan kuuluvaa aikuista on asetettu karanteeniin Pohjan päiväkodissa havaitun koronavirustartunnan takia.

Tartunnan lähde on toistaiseksi tuntematon, kertoo Raaseporin kaupungin johtava lääkäri Tove Wide.

– Koska testausajan ja testivastauksen saaminen on viivästynyt, on karanteeniajasta jäljellä vain muutamia päiviä. On valitettavaa, että koronatapausten vahvistamisessa nyt kestää.

Päiväkodin lapset ja henkilökunta ovat karanteenissa vielä keskiviikkona ja torstaina, perjantaina päiväkoti on avoinna normaalisti.

13.09: Kainuun koronavirusryppäässä on todettu yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Kainuun sote tiedotteessaan. Perjantaina Kuhmossa havaitusta laajasta korona-altistuksesta on tiistaihin mennessä löydetty yhteensä 19 koronatartuntaa. Tartunnoista 17 on havaittu Kuhmossa sekä Sotkamossa ja Kajaanissa yksi tartunta molemmissa. 

12.44: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronavilkku-sovellusta on ladattu jo miljoona kertaa. Raja rikkoutui tiistaiaamuna noin kello 8 vuorokausi sovelluksen lanseeraamisen jälkeen. 

12.07: Suomessa on todettu 56 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on vahvistettu nyt 8 142.

11.05: Tautitilanne Jyväskylässä on pahentunut viime päivinä. Kaupungissa on tänään vahvistettu kahdeksan uutta koronatartuntaa ja noin 140 ihmistä asetetaan karanteeniin. Maanantain ja tämän päivän aikana Jyväskylässä on todettu yhteensä 19 uutta tartuntaa. Karanteeniin on asetettu yhteensä lähes 400 henkilöä.

10.21: Vantaalla Break Sokos Hotel Flamingossa elokuun 22.–23. päivä vieraillut henkilö on myöhemmin todettu positiiviseksi koronalle, tiedottaa SOK. Hotellissa vieraillut on ollut tapahtuma-aikaan oireeton ja tartuntatautiviranomaisten mukaan altistumisen mahdollisuus muille vieraille on ollut hyvin vähäinen.

Hotellissa vieraillut on käyttänyt kasvosuojaa ja käynyt hotellissa sisällä aamupäivinä.

– Saamiemme tietojen perusteella altistumisen riski muille hotellin vieraille on ollut hyvin pieni, eikä asiakkaita ole tarpeen asettaa karanteeniin, sanoo Vantaan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Laura Juvonen SOK:n tiedotteessa.

Hotellin työntekijöitä on laitettu karanteeniin tapauksen vuoksi.

10.04: Kempeleessä ammattiopisto OSAOn opiskelijalla on todettu koronavirustartunta, kertoo Kaleva. Taudille on altistunut kahdeksan henkilöä tapauksen vuoksi. 

– Onneksi tartunnan saanut ei ole ollut isossa ryhmässä, kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi kommentoi lehdelle.

Maanantai 31.8.

13.35: Suomessa on todettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, THL kertoo. Sairaalahoidossa on nyt kymmenen ihmistä, joista tehohoidossa on yksi. Koronaan on kuollut Suomessa nyt 336 ihmistä.

13.15: Kainuun koronakriisi syvenee. Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt 18 koronatartuntaa, joista 16 Kuhmossa, 1 Sotkamossa ja 1 Kajaanissa. 

Kaikki sairastuneet ovat aikuisia, eri työtehtävissä Kainuussa työskenteleviä ihmisiä. Tartuntaryppääseen liittyy 160 koronavirukselle altistumista, jotka ovat pääasiassa Kuhmon alueella. Kaikki tiedetyt altistuneet on tavoitettu ja heidät on asetettu kotikaranteeniin.

Kainuun soten vanhuspalvelujen hoitokodeissa ja hoivayksiköissä on toistaiseksi voimassa vierailukielto tästä päivästä lukien. Lisäksi vierailukielto koskee Kuhmon terveyskeskussairaalan vuodeosastoa, sekä kehitysvammayksiköitä.

Maanantaina Kainuun sote tiedotti tartunnasta myös kehitysvammaisten aikuisten palveluyksikössä Kuhmon Kultakuusessa. Sunnuntaina positiivisen testituloksen saanut työntekijä altisti viime perjantaina palveluyksikön asiakkaita sekä vuorossa ollutta henkilökuntaa taudille.

Alkava viikko paljastaa kuluneen viikon aikaisen altistumisen tuomat tartunnat, sitä seuraava viikko jatkotartunnat. Kuhmon kaupunki on aloittanut voimakkaat sulkutoimet, joilla pyritään estämään viruksen leviäminen.

Kainuun koronavirustartunnat tulevat kaikki samasta ketjusta, eikä siitä erillisiä tartuntoja ole todettu.

11.54: Suomessa on todettu 9 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Tartuntoja on nyt yhteensä 8086. Koronakuolemien ja sairaalapotilaiden päivitetystä lukumäärästä THL tiedottaa myöhemmin tänään.

11.49: Jyväskylässä on todettu maanantaina kahdeksan uutta koronatartuntaa, kertoo Keskisuomalainen.
Tartuntojen vuoksi jopa kaksisataa ihmistä aiotaan asettaa karanteeniin joukkoaltistumisen vuoksi. Tartuntojen syynä ovat yksityisten ihmisten järjestämät tapahtumat, joissa on tapahtunut joukkoaltistumisia.
Lehden tietojen mukaan osa altistuneista on jo asetettu karanteeniin, mutta kaikkia ei ole vielä tavoitettu.

8.02: Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus tulee tänään sovelluskauppoihin ladattavaksi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Koronavilkku tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet puhelinlaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronavirustartunta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo tänään iltapäivällä sovelluksen toiminnasta ja sen merkityksestä hallituksen hybridistrategiassa.

Sunnuntai 30.8.

22.18: Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa mahdollisesta korona-altistuksesta Tampereen keskustassa sijaitsevassa Doris-ravintolassa. Mahdollinen altistus on TAYSin mukaan tapahtunut 20.-21.8. välisenä yönä klo 23-01. Ravintolassa tuolloin ollelta asiakkaalta on myöhemmin todettu koronavirus.

18.47: Järvenpäässä junioriturnauksessa osallistuneella pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Keski-Uudenmaan soten mukaan tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja kotihoidossa. Junioriturnauksessa 22.8.2020 altistuneet pelaajat sekä huoltajat/toimitsijat on asetettu kotikaranteeniin ensi lauantaihin asti. 

Kainuun soten alueella ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja tai altistumisia eilisillan jälkeen.

Kainuun sotealueelta kerrottiin aiemmin tilanteen synkkenevän. Kuhmossa tapahtui perjantaina altistuminen, jonka jäljiltä todettiin 13 uutta tartuntaa ja yli sata altistunutta.

Lauantai 29.8.

17.40: Koronaan sairastunut henkilö oleskeli viime tiistaina Metropolian Myllypuron kampuksella. Asian vahvisti MTV Uutisille ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Liisa Salo. Altistuneisiin ollaan yhteydessä tämän vuorokauden aikana.

14.00: Ilta-Sanomien mukaan Lohjalla Tokmanni jouduttiin sulkemaan koronavirusaltistusten vuoksi. Yrityksen toimitusjohtaja kommentoi lehdelle, että myymälän asiakkaat eivät ole altistuneet.

12.42: Kainuussa uudet koronatartunnat nousivat kuuteen. Uusia tapauksista viisi on todettu Kuhmossa ja yksi Kajaanissa. Altistuneita on varmistettu olevan yli 50. Kaikki kunnat aloittavat kansalaismaskien jakamisen viimeistään maanantaina.

11.56: Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Yhteensä koronavirustartuntoja on nyt 8 049.

Perjantai 28.8.

16.59: Kuhmossa todettiin perjantaina neljä uutta koronavirustartuntaa ja altistuneita useita kymmeniä. Tapausten myötä koko Kainuuseen annettiin maskisuositus ja Kuhmon lukion ylioppilasjuhlat peruttiin.

13.47: Suomessa on raportoitu 23 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kahden viime viikon aikana on todettu 74 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Uusia kuolemia ei THL raportoi.

9.38: Stadin ammattiopistossa Helsingissä on todettu koronavirustartunta. Koronavirukselle altistui tartunnan seurauksena alle 30 ihmistä, jotka on asetettu karanteeniin, kertoo altistuneen toimipisteen neloskampuksen rehtori Eeva Sahlman MTV Uutisille.

Torstai 27.8.

11.56: Suomessa on todettu 17 uutta koronatartuntaa, tiedottaa THL. Tartuntoja on nyt yhteensä 8019.

Keskiviikko 26.8.

16.44: Frankfurtin koneen matkustajat testataan Helsinki-Vantaalla tänään. Testauksia on tehty tähän asti kentällä lähinnä riskimaista tuleville. Frankfurtin matkustajat testataan siksi, että transit-matkustajat muodostavat merkittävän osan matkustajista. Saattavat olla tulossa nimenomaan riskimaista. Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Aronkytön mukaan transit-matkustajien reittejä ja koronastatusta pyritään selvittämään entistä tarkemmin. Myös Malagasta tänään saapuvat testataan, huomenna Istanbulista tulevan koneen matkustajat testataan. Testi on aina vapaaehtoinen.

15.43: THL on julkaissut liikennevalot, jotka auttavat ihmisiä arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä. Malli ei korvaa hallituksen tekemiä rajapäätöksiä, jotka tulee huomioida matkustamisen yhteydessä. Lisää tietoa THL:n sivuilla

Helsinki-Vantaan lentokentällä tehdyistä koronatesteistä noin 10 ollut positiivisia. Testit aloitettiin kentällä 3.8.

Kello 13.07: Koronaan on Suomessa kuollut 335 ihmistä. Tänään ei raportoitu uusista koronakuolemista. Sairaalahoidossa olevien määrä putosi roimasti. Maanantaina sairaalassa oli koronan takia 12 potilasta, joista yksi tehohoidossa. Nyt sairaalassa on viisi, joista yksi on teholla. HYKS:n ja Oulun OYS:n erityisvastuualueilla potilaita on kaksi kummassakin, Kuopion KYS:n alueella yksi.

Kello 12.39: Kolmessa vaasalaisessa ravintolassa on ollut henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Vaasan kaupunki. Henkilö on asioinut Old Irish Pubissa 15.8., Oliver's Innissä 15.-16.8. kello 22.30-01.00 ja Ravintola Jukurissa 16.8. kello 12.00-13.00.

Tartunnan saanut on asetettu eristykseen, ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet suurimman osan altistuneista henkilöistä, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Kello 12.08: Noin 160 ihmistä on asetettu karanteeniin koronavirusaltistumisen vuoksi, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa. Koronavirukselle altistui noin sata ihmistä Etelä-Tapiolan lukiossa ja noin 60 ihmistä Mainingin koulussa. Kaupungin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa.

Tartunnan saaneet henkilöt on asetettu eristykseen. Kaupungin mukaan tartunnat eivät ole peräisin koulusta. Altistuneet ovat koulun oppilaita ja henkilökuntaa, ja heidät on asetettu kotikaranteeniin. Muilla koulujen tiloissa olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä.

Kello 11.54: Suomessa on todettu 21 uutta, vahvistettua koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Tartuntojen yhteismäärä ylitti nyt 8 000:n rajan. Yhteensä vahvistettuja tartuntoja on todettu nyt 8 002.

Kello 11.42: Turun kaupungin ylläpitämässä päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko tartunta todettu lapsella vai työntekijällä. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että altistuneet ihmiset on tavoitettu ja heille on annettu toimintaohjeet.

Kello 10.31: Keravalaisessa päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Altistuneet työntekijät, lapset ja osa lasten huotajista on asetettu kotikaranteeniin.

Maanantai 24.8.

Kello 19.16: Uusimaa-lehden mukaan porvoolaisessa koulussa on koronavirukselle alistuneita henkilöitä 69. Lyceiparkens skolassa kokonainen luokka karanteenissa ja altistuneita on myös muissa kouluissa.

Kello 18.30: Kemissä tuli perjantaina ilmi koronavirustartunta, joka on osoittautunut perättömäksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa. Kemin kaupungin tiedotteen mukaan kaikki tapauksen vuoksi asetetut eristämis- ja karanteenipäätökset perutaan.

Kello 16.52: Turun lentokentälle laskui jälleen lauantaina kone Skopjesta. Lennon matkustajista kahdella on todettu koronavirustartunta.

Helsingin Kontulan seniorikeskuksessa seitsemällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Kaikki tartunnan saaneet ovat keskuksen asukkaita. Henkilökunnalla ei ole todettu tartuntoja.

Epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi pohtii tiedotteen mukaan, onko ikääntyneiden palveluissa tarvetta kiristää rajoitustoimia. Ryhmäkoti on toistaiseksi kieltänyt vierailut.

Sunnuntai 23.8

Kello 21.51:  Osa Jyväskylän Keljonkankaan päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta on asetettu karanteeniin mahdollisen korona-altistumisen takia. Asxiasta tiedottaa Jyväskylän kaupunki.

Karanteeniin on määrätty 39 lasta ja kymmenen henkilökunnan jäsentä. 

Kaupungin tiedotteen mukaan terveydenhuoltoviranomaiset ovat olleet yhteydessä mahdollisen altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin ja henkilökuntaan sunnuntain aikana.

Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin.

Mahdollinen altistumisajankohta on ollut tiistai 18. elokuuta.

Tiedotteen mukaan päiväkoti pysyy auki ja muut kuin karanteeniin määrätyt voivat tulla päiväkotiin huomenna.

Kello 21.47: Porvoolaisen Lyceiparkens skolan oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Asiasta tiedottaa Porvoon kaupunki.

Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiedotteen mukaan tartunnan saaneen vointia, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa. Lyceiparkens skola on ruotsinkielinen yläkoulu, jossa on noin 335 oppilasta 7.–9. luokilla.

Terveydenhuoltoviranomaiset selvittävät parhaillaan tartunnalle altistuneita. Kaikki altistuneet asetetaan kotikaranteeniin, joka päättyy 31. tätä kuuta.

Tartunnalle on altistunut kymmeniä henkilöitä sekä koulussa että kahden urheiluseuran harjoituksissa ja peleissä 15.–17. elokuuta. Koulussa tartunnalle on altistunut 1 luokka, 2 ryhmää sekä 4 koulun opettajaa. Urheiluseuroissa on altistunut nuoria sekä useita valmentajia.

Lyceiparkens skolassa altistuneille oppilaille ja heidän huoltajilleen on ilmoitettu asiasta Wilman kautta tänään, ja terveydenhuoltoviranomaiset soittavat heille lisäksi mahdollisimman nopeasti. Myös urheiluseuroja on informoitu asiasta, ja altistuneisiin otetaan yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Altistuneiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen lasten ja nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena.

Kello 20.49: Tuusulan Riihikallion koululla on tapahtunut koronavirusaltistus ja oppilaita ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Asiasta tiedottaa Keski-Uudenmaan sote, Keusote.

Koronatartunta on todettu Tuusulan Riihikallion koulun henkilökuntaan kuuluvalla. Tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja kotihoidossa.

Riihikallion koulussa tämän viikon tiistaina, 18.8., altistuneet oppilaat ja henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin tästä päivästä alkaen 1. syyskuuta asti. Yhteensä karanteeniin asetetaan 80 oppilasta 6 henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistuneiden oppilaiden perheet ja henkilökunta saavat tiedon puhelimitse ja Wilma-järjestelmän kautta. Karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä Keusotesta alkuviikon aikana.   

Kello 12.01: Suomessa on todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on nyt kaikkiaan 7920. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 336.

Kello 9.45: Raahen Oluthuoneen yrittäjä kertoo Raahen Seutu -lehdessä altistaneensa satoja ravintolan asiakkaita koronavirukselle. Mies kertoo menneensä töihin, kun oireet helpottivat. Tulos koronatestistä tuli vasta töissäkäynnin jälkeen. Lue lisää: Raahen Seutu: Koronaviruksen saanut baarinpitäjä meni töihin – kertoo altistaneensa satoja

Jo lauantaina uutisoimme intialaisesta kausityöntekijästä, joka on matkustanut koronasairaana kolmessa eri junassa Helsingistä pohjoiseen. Lue lisää: Matkustitko näissä junissa viime perjantaina?

Lauantai 22.8. klo 14.30: Suomessa on todettu 35 uutta koronatartuntaa viimeisen vuorokauden aikana, kertoo THL mukaan. Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 7906 koronatartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 158 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Tartuntoja todettiin kuluneen kahden viikon aikana yhteensä 338 kappaletta, kun sitä edeltävän kahden viikon aikana tartuntoja todettiin 180. Viimeisen viikon aikana tartuntoja rekisteröitiin 186 kappaletta, THL kertoo.

Kello 23:04: Koronavirukseen sairastunut työntekijä on kiertänyt Jyväskylän keskustan ravintoloissa elokuussa, kertoo Keskisuomalainen. Lehden mukaan altistuneita voi olla paljon.

"Pitää olla aikamoinen fakiiri, että muistaa kaikki ne ihmiset, joiden kanssa on ollut tekemisissä viikkojen aikana", kertoo Jyväskylän kaupungin vastaava lääkäri Ilkka Käsmä KSML:lle.

Aiemmin perjantaina:

Vaasassa on todettu seitsemän koronavirustartuntaa, jotka ovat peräisin The Old Irish Pubista. Viikon aikana kaupungissa on todettu kahdeksan tartuntaa.

Helsingin kaupungin päiväkodissa on asetettu yhdeksän lasta ja neljä henkilökunnan jäsentä karanteeniin kahdeksi viikoksi koronavirusaltistuksen vuoksi, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Päiväkodissa olevien lasten perheille sekä henkilökunnalle on tiedotettu altistuksesta.

Yksityisyyden suojan vuoksi päiväkodin nimeä ei kerrota julkisuuteen.

Jatkossa Helsinki tiedottaa kaupungin oppilaitos-, koulu- ja päiväkotialtistuksista kootusti keskiviikkoisin tartuntatilastojen päivityksen yhteydessä hel.fi -sivuilla.

Espoossa koululuokka asetettu karanteeniin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Altistumisia on havaittu muun muassa Espoossa sijaitsevassa Postipuun koulussa, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tartunnan saanut henkilö on asetettu eristykseen. Espoon kaupungin mukaan yhden luokan oppilaat ja pieni määrä henkilökuntaa on altistunut koronalle.

Heidät on kaikki asetettu kotikaranteeniin 1.9.2020 asti. Muilla koulun tiloissa olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä, tiedotteessa kerrotaan.

Espoon tartuntatautiyksiköstä on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin koronavirukselle altistuneiden lasten vanhempiin.

Koulun muiden oppilaiden huoltajille ja henkilökunnalle on kerrottu tilanteesta Wilmassa. Koulun toiminta jatkuu ja kotikaranteeniin määrätyt oppilaat saavat tarkemman tiedon opetuksen järjestämisestä karanteenin aikana, Espoon kaupunki kertoo. 

Turun ammatti-instituutin opiskelijalla koronavirustartunta

Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalon opiskelijalla on todettu koronatartunta, kertoo ammatti-instituutti tiedotteessa. 

Samassa ryhmässä olleet opiskelijat ja opettaja on siirretty etäopetukseen ja -työhön terveydenhuollon ohjeiden mukaisesti. Opiskelijoihin ja henkilökuntaan on oltu yhteydessä, ja he saavat ohjeet jatkoa varten, ammatti-instituutti kertoo. 

Tartuntatautilain ja kansallisten ohjeiden mukaisia mahdollisia karanteeniin johtavia altistumisia selvitetään, tiedotteessa kerrotaan.

Suomessa 29 uutta tartuntaa, ei uusia koronakuolemia

Suomessa on 29 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 317, mikä on 143 enemmän kuin edellisellä vastaavalla jaksolla. Kaikkiaan tartuntoja on todettu tähän mennessä 7 871.

Suomessa ei ole perjantaina 21.8. todettu uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia. Virukseen liittyviä kuolemia on tähän mennessä todettu yhteensä 334.

Viime aikoina tartuntoja on tullut runsaasti ulkomailta, ja ne päivittyvät rekisteriin viiveellä. THL ilmoittaa mahdollisista virukseen liittyvistä kuolemantapauksista ja sairaalahoidossa olevien määrän myöhemmin tänään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja