Marin Ylellä: Hallitus on varautunut rajoittamaan liikkumista Uudeltamaalta muualle Suomeen – jos uusia rajoituksia tarvitaan, niistä päätetään ennen pääsiäistä

3:04
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi hallituksen tukipaketista Seitsemän uutisissa perjantaina 20. maaliskuuta.

Liikkuminen Uudeltamaalta muualle Suomeen saatetaan estää koronaepidemian ehkäisemiseksi, pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa lauantaina.

Liikkumisen rajoitus otetaan pääministerin mukaan käyttöön, jos koronatilanne pahenee alueella. Uudellamaalla on todettu selvästi eniten koronatartuntoja Suomessa. Yhteensä tartuntoja oli perjantaihin mennessä Suomessa todettu yli 450.

Marin korostaa, ettei asia ei ole tällä hetkellä ajankohtainen, mutta tilannetta seurataan päivittäin.

– Jos tilanne menisi niin pahaksi Uudellamaalla, että näihin rajoittamistoimenpiteisiin pitäisi ryhtyä, niin hallitus antaisi tästä käyttöönottoasetuksen ja veisi sen eduskuntaan, Marin sanoi Ylen mukaan.

– Nyt näyttäisi siltä, että aika hyvin nämä toimet ovat purreet. Helsingin keskustassa on aika hiljaista, ja ihmisiä ei samalla tavalla liiku kuin normaalisti liikkuisi, mutta tietysti me seuraamme, että noudatetaanko näitä suosituksia, ohjeita ja kieltoja. Jos niitä ei noudateta riittävästi, niin joudumme lähtemään kovempiin toimenpiteisiin ja harkitsemaan myös ulkonaliikkumiskieltoa, Marin jatkoi.

Baarit kiinni myös Suomessa?

Marin otti Ylellä kantaa myös mahdollisuuteen sulkea kauppakeskukset, ravintolat, kahvilat ja baarit koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Tarvittaessa on mahdollista että kiellämme tietynlaista yritystoimintaa, jos suositukset eivät pure, Marin sanoi

Marin kuitenkin korostaa, että ravintoloista voi myös hakea ruokaa kotiin, jolloin sosiaaliset kontaktit pysyvät minimissä.

Marin ei Ylen haastattelussa osannut arvioida, kuinka kauan poikkeusolot Suomessa jatkuvat. Mahdollisista rajoittamistoimien jatkamisista hallitus päättää pääsiäisviikkoa edeltävällä viikolla. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 13. huhtikuuta, eli pääsiäismaanantaihin asti.


Marin on tänään myös MTV Uutisextran vieraana illan Seitsemän uutisten jälkeen.Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.