Suomen vastaanottokeskuksissa 30 koronatartuntaa – Espoon tilanne johtaa laajaan testaukseen

Katso hätkähdyttävä video! Näin laajasti koronavirus leviää aivastuksesta Aalto yliopiston tekemän mallinnuksen mukaan 0:49
Video paljastaa, kuinka koronavirus leviää aivastuksen jälkeen.

Suomen vastaanottokeskuksissa on todettu tähän mennessä yhteensä 30 koronavirustartuntaa, kertoo Maahanmuuttovirasto. Suurin osa todetuista tapauksista on ollut Uudellamaalla.

Suomessa on 40 vastaanottokeskusta, joista kuudessa on todettu tartuntoja.

Nihtisillan vastaanottokeskuksessa Espoossa on päätetty aloittaa tartuntojen takia laajempi testaus.

Keskuksissa on kirjoilla noin 7 700 ihmistä, joista noin 4 400 asuu vastaanottokeskuksissa. 

Lisätiloja karanteenitapausten takia

Vastaanottokeskuksiin on suunniteltu uusia tila- ja majoitusratkaisuja karanteeni- ja eristystilanteita varten, kertoo Maahanmuuttovirasto. Keskuksille on annettu mahdollisuus hankkia tarvittaessa tilapäisesti erillisiä lisätiloja.

– Keskusten toimitilat ovat usein haastavat, mutta olemme onnistuneet laskemaan keskusten keskimääräistä käyttöastetta, mikä on osaltaan tuonut helpotusta tilanteeseen, kertoo tulosalueen johtaja Olli Snellman Maahanmuuttovirastosta.

Suojavarusteista pulaa

Virasto on pyytänyt vastaanottokeskuksiahankkimaan koronatartuntoja estäviä suojavarusteita. Suojavarusteista on kuitenkin vielä pulaa.

Asiakkaiden siirtoja keskusten välillä pyritään epidemian aikana tekemään mahdollisimman vähän, korostaa virasto.

Vastaanottokeskukset välittävät turvapaikanhakijoille ohjeita koronasta ja poikkeusoloista useilla kielillä. Esimerkiksi tärkeää tietoa koronan ehkäisystä, Suomessa vallitsevista poikkeusoloista ja kokoontumisrajoituksista on tarjottu yleisimmillä hakijoiden äidinkielillä.

Lue myös:

    Uusimmat