Hallitus kertoi, mitkä rajoitukset ovat poistumassa – MTV Uutiset näytti tilaisuuden suorana, katso video

29:19
Videolta näet hallituksen tiedotustilaisuuden, jonka MTV Uutiset Live näytti suorana.

Hallituksen neuvottelut rajoitustoimien purkamisesta venyivät myöhään sunnuntai-iltaan asti. Nyt hallitus kertoo, mihin ratkaisuihin se on päätynyt neuvotteluissaan. MTV Uutiset seuraa 19:30 alkanutta tilaisuutta suorana.

Viimeiseksi päivittyneen tiedon löydät artikkelissa ylimpänä.

20.21. Seuranta päättyy.

20.19 Henriksson: Mobiilisovellushanke voi olla avuksi epidemian seurannassa, mutta pidetään huolta siitä, että oikeus yksityisyyteen säilyy.

20.18 Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila: Koko testauskapasiteettimme ei ole vielä edes käytössä.

20.12 Kulmuni: Urheilukilpailuja voidaan aloittaa 1.6. alkaen, mutta erityisjärjestelyin.

20.10 Marin: Hallitus kantaa huolta ikäihmisten hyvinvoinnista. Vaikka moni ikäihminen kaipaa lapsenlapsiaan, epidemiatilanne on edelleen sen kaltainen, ettei hallitus voi suosittaa ikääntyneiden kansalaisten fyysistä kontaktia muiden ihmisten kanssa.

20.08 Ohisalolta kysytään tarkemmin Viron työmatkaliikenteestä ja sieltä palaavien mahdollisesta karanteenista. Ohisalo vastaa, että omaehtoinen karanteenisuositus myös Virosta palatessa on edelleen voimassa. Fyysiset kontaktit tulee minimoida.

19.56 Anna-Maja Henriksson muistuttaa, että valmiuslaissa tarkoitetut poikkeusolot vallitsevat edelleen.

19.48 Li Andersson: Suomalaisissa peruskouluissa palataan lähiopetukseen 14.5. alkaen. Muissa oppilaitoksissa suositellaan etäopetusta lukukauden loppuun.

Koulutuksen järjestäjät muun muassa yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa ja ammatillisessa opetuksessa voivat päättää itse siitä, missä määrin lähiopetusta voidaan järjestää 14.5. lähtien, mikäli sitä tarvitaan esimerkiksi kokeiden järjestämiseen.

Paluu peruskouluihin tapahtuu hallitusti ja erityisiä ohjeita annetaan muun muassa käsihygienista.

19.45 Maria Ohisalo: Mahdollisiin kasvomaskisuosituksiin palataan myöhemmin.

19.40 Muun muassa kirjastojen uloslainaus avataan välittömästi ja kulttuuritiloja sekä liikuntatiloja avataan asteittain.

19.39 Ikäihmisten suositusta pysyä eristyksissä jatketaan.

19.38 50 hengen kokoontumiset sallitaan kesäkuun alusta alkaen, rajoitus voimassa toistaiseksi. Nyt rajoitus on kymmenessä henkilössä.

19.38 Etätyösuositusta jatketaan. Mahdollistetaan työmatkaliikenne sisärajoilla samoin kuin nyt länsi- ja pohjoisrajoilla. Matkailua ei edelleenkään suositella.

19.37 Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen. Ravintoloita voidaan avata asteittain ja hallitusti. 

19.35 Epidemian hillitsemisessä on onnistuttu hyvin ja niin sanottuun hybridistrategiaan ollaan valmiita, sanoo pääministeri Sanna Marin.

19.33 Tilaisuus alkaa.

Neuvottelut jatkuivat tänään Säätytalolla kello 10 alkaen. MTV Uutiset oli ottamassa ministereita vastaan Säätytalon edustalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja