Puolustusvoimat pahoittelee Twitter-päivitysten aiheuttamaa sekaannusta, reserviläisten kutsumista ei suunnitella: "Viestinnässämme on varmasti parantamisen varaa"

Puolustusvoimien epäselvä viestintä on herättänyt närää kansalaisissa. Sekaannusta on aiheuttanut Puolustusvoimien oman Twitter -tilin päivitykset, joissa on puhuttu valmistautumisesta reserviläisten palvelukseen kutsumiseen.

– Viestinnässämme on varmasti parantamisen varaa, toteaa puolustusvoimien viestintäjohtaja Torsti Astrén MTV Uutisille.

Astrénin mukaan spekulaatiot reserviläisten kutsumisesta palvelukseen lähtivät liikkeelle sosiaalisen median viestiketjussa käydyn keskustelun kautta. 
Pöydälle oli nostettu yksittäinen lause keskustelun seasta.

– Meiltä kysyttiin asiaa perjantaina ja vastasimme, että valmistaudumme siihen. Samassa yhteydessä kuitenkin tarkensimme, että emme ole kutsumassa ketään. Asia nousi eilen illalla esille Ilta-Sanomien haastattelussa, ja tätä ryhdyimme vielä Twitterissä tarkentamaan.

Puolustusvoimat pahoittelee Twitterissä syntynyttä sekaannusta ja korostaa olevansa "varautumisorganisaatio". 

– Me valmistaudumme aina kaikkeen, mutta valmiudellisia asioita emme kommentoi, Astrén sanoo.

Virka-apua annetaan pyydettäessä

Julkisuudessa on myös väläytelty mahdollisuutta, että Suomessa ryhdyttäisiin rajoittamaan liikkumista maakuntien välillä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

– Se on sisäasiainministeriön asia. Meidän tehtävämme on maanpuolustuksellinen, Astrén toteaa. 

– Virka-aputehtäviä voidaan kyllä antaa. Jos poliisi tai pelastuslaitos tarvitsee meitä johonkin, niin jokainen virka-apupyyntö harkitaan erikseen ja niistä tehdään omat päätökset, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja