Suomessa seitsemän uutta koronakuolemaa – yhteensä kuolleita on nyt 82, Helsingissä liki 50 uutta tartuntaa

8:43
Korona leviää hoivakodeissa – ay-johtajan mukaan suojavarusteet eivät riitä.

Koronavirukseen on kuollut Suomessa nyt 82 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Viruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä nousi vuorokaudessa seitsemällä.Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi THL:n mukaan koko maassa 208 ihmistä, joista tehohoidossa on 73. THL kertoi jo aiemmin päivällä, että Suomessa on varmistettu yhteensä 3 489 koronavirustartuntaa. Määrä oli noussut eilisestä 120 varmistetulla tartunnalla.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien ilmaantuvuus on 63 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Varmistetut tartunnat ovat vain osa kaikista tartunnoista, sillä kaikkia tartuntaepäilyjä ei testata. Koronatestejä on tehty Suomessa nyt 52  500. Testattujen määrä nousi vuorokaudessa runsaasti, noin 2  800:lla.

Helsingissä uusia tartuntoja liki 50

Uusista koronatartunnoista 91 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. Tartuntoja Husin piirissä on nyt 2224.

Paikkakunnista Helsingin todettujen koronatartuntojen määrä kipusi tänään 1  256:een. Uusia tartuntoja varmistettiin pääkaupungissa 49.

Espoossa todettuja koronatartuntoja on 343 ja Vantaalla 257. Niissä kummassakin uusia tartuntoja kirjattiin muutama.

Suomen kaupungeista Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä on kussakin todettu nyt vajaat sata koronatartuntaa.

Pienemmistä kaupungeista runsaasti koronapotilaita suhteessa väkilukuun on esimerkiksi Järvenpäässä (56). Salossa on puolestaan löydetty 42 tartuntaa.

Ikäryhmistä eniten koronapotilaita on 50–59-vuotiaissa, joilla on tavattu Suomessa 724 tartuntaa. Toiseksi eniten eli 603 sairastunutta on todettu 40–49-vuotiaiden ikäryhmässä.

Suomessa koronavirustartunta on todettu hieman useammin naisilla kuin miehillä. Toisaalta koronavirukseen kuolleissa on globaalisti enemmän miehiä kuin naisia.

Suurin osa kuolleista on miehiä

THL:n mukaan 54 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 72 prosenttia on miehiä ja 28 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 81 vuotta. Alle 60-vuotiaita kuolleita on kolme, 60-69-vuotiaita on kolme, 70-79-vuotiaita on 18, 80-89-vuotiaita on 22, yli 90-vuotiaita on kahdeksan.

Alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 1700. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kaksi viikkoa eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja