Pääministeri Marin IS:lle: Hallitus ei valmistele Uudenmaan eristämisen jatkoa – muita rajoituksia ei aiota purkaa: "Vielä ei ole se aika"

Koronaviruksen kuolonuhreja jälleen kuusi lisää – näin virus on levinnyt ympäri maata: Suomen koronaisin kolkka Uudenmaan jälkeen paljastui 4:42
Katso yllä oleva video: Koronaviruksen kuolonuhreja jälleen kuusi lisää – näin virus on levinnyt ympäri maata: Suomen koronaisin kolkka Uudenmaan jälkeen paljastui

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Ilta-Sanomille, että hallitus ei ole valmistelemassa jatkoa Uudenmaan eristämiselle.

Katso yllä oleva video: Koronaviruksen kuolonuhreja jälleen kuusi lisää – näin virus on levinnyt ympäri maata: Suomen koronaisin kolkka Uudenmaan jälkeen paljastui.

Jos eristystä haluttaisiin jatkaa, tulisi esitys jättää eduskunnalle pääsiäisen jälkeen.

Marin sanoo, että edellytys liikkumisen rajoittamiselle on sen välttämättömyys.

Jos koronavirustartuntatilanne tasaantuu Uudenmaan ja muun Suomen välillä, edellytys ei pääministerin mukaan täyty.

Maaliskuun lopussa alkaneen eristyksen on ollut määrä jatkua ainakin 19. huhtikuuta saakka.

"Vielä ei ole se aika, että voimme purkaa rajoituksia"

Muita rajoituksia ei kuitenkaan aiota vielä purkaa, tulee ilmi haastattelusta.

– Vielä ei ole se aika, että voimme purkaa rajoituksia. Samalla kun hoidamme kriisiä, teemme työtä kriisistä ulos pääsemiseksi ja yhteiskunnan jälleenrakentamiseksi, Marin sanoo.

Valtaosa rajaustoimista on nyt voimassa toukokuun puoliväliin tai sen loppuun asti. Marin ei kuitenkaan voi vielä luvata mökkijuhannusta kaikille suomalaisille.

– Tässä vaiheessa en sitä uskalla luvata. Teemme kaikkemme sen eteen, jotta kesällä tilanne olisi parempi.

Juttua täydennetty kello 8.15.

Lue myös:

    Uusimmat