THL:n pääjohtaja: Julkisissa kohtaamisissa ei ole perusteltua käyttää suojamaskeja kesällä

LIVE

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahaudan mukaan kankaisten suojamaskien käyttö ei ole kesällä tarpeellista julkisissa liikennevälineissä ja muissa isompien väkimäärien kohtaamisissa.

MTV Uutisextrassa vierailleen pääjohtajan mukaan asiaa olisi tarpeen harkita uudelleen siinä vaiheessa, kun epidemiamahdollisesti ”nostaa reilummin päätään”. 

– Jos nyt välillä päästään tilanteeseen, että tautia ei ole ja viikkokausiin ei ole todettu uusia tapauksia, niin silloin minun mielestäni ei ole perusteltua, että maskeja tarvitsisi pitää liikennevälineissä kesäkuumalla. 

Huhtikuun puolivälissä Tervahauta suositteli, että myös oireettomien ihmisten kannattaisi alkaa käyttää kankaista maskia julkisilla paikoilla kanssaihmisten suojaamiseksi.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö eivät kuitenkaan suosittaneet kasvosuojan käyttöä. Linjaus tuli yllätyksenä tuolloin myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselle (vas.). 

– Jos meillä on epidemia vahvasti päällä, niin silloi mielestäni jatkossakin pitää vahvasti harkita leviämisen estämisessä maskien käyttöä. Kun aikaa kuluu, saadaan laadukkaampia materiaaleja ja maskeja rupeaa riittämään paremmin ihmisten omaehtoiseen käyttöön. Mutta pakon kannalla en ole nyt, enkä ollut silloinkaan, Tervahauta sanoo MTV Uutisextran haastattelussa. 

THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan koko haastattelu MTV:n Uutisextrassa tänään klo 19.10 alkaen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja