Yli miljoona suomalaista kuuluu koronaviruksen riskiryhmään – näillä alueilla heitä on eniten

Eläinlääkäriasemia on pyydetty selvittämään, mitä apukeinoja he voisivat tarjota ihmisten hoitoon koronapandemian keskellä – eläinlääketieteellinen johtaja:"Laitteistoa ja terveydenhuollon ammattilaisia voisi hyödyntää" 11:27
Katso video: Eläinlääkäriasemilta on pyydetty apua koronatilanteeseen.

Koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvien määrä vaihtelee merkittävästi alueittain, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Katso video: Eläinlääkäriasemilta on pyydetty apua koronatilanteeseen.

Tämän hetken tiedon perusteella vakavan taudin riskiryhmään lukeutuvat yli 70-vuotiaat sekä henkilöt, joilla on keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä heikentävä sairaus.

Kaikkiaan Suomessa on riskiryhmään kuuluvia yhteensä yli miljoona. Sairauden vuoksi heistä lukeutuu riskiryhmään noin 200 000 ja iän puolesta noin 870 000 ihmistä.

Määrällisesti eniten pääkaupunkiseudulla, väestöön suhteutettuna Itä-Savon sairaanhoitopiirissä

THL:n mukaan väestöön suhteutettuna eniten riskiryhmiin kuuluvia on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa joka kolmas yli 18-vuotias kuuluu riskiryhmään.

Seuraavaksi eniten riskiryhmään kuuluvia on Etelä-Savon ja Kainuun sairaanhoitopiireissä.

Vähiten riskiryhmään kuuluvia suhteessa väestömäärään on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

Määrällisesti eniten riskiryhmään kuuluvia on HUSin alueella eli yli 260 000.

Lue myös:

    Uusimmat