Kun halpaa bensaa on saatava, siinä eivät korona ja matkustuskielto paina – itärajalla käsittämätön sirkus ennen rajan sulkemista: "Aika paljon yli 70-vuotiaita ratin takana"

1:54
Suomalaiset laiminlyövät matkustusrajoituksia – itärajan bensaralli vilkastui tiistai-iltana.

Kun halpaa bensaa on saatava, siinä unohtuvat nopeasti poikkeuslain ja pääministerin määräykset.

MTV Uutiset todisti tiistai-iltana suomalaisten bensarallia itärajalla ennen rajojen sulkemista. Moni Venäjälle tankkaamaan suunnannut oli yli 70-vuotias, joiden olisi syytä pysyä nyt kotona välttääkseen hengenvaarallinen altistuminen koronavirukselle.

Itärajalla koettiin eilen erikoinen päivä. Suomalaiset suuntasivat ahkerasti bensanhakuun Venäjälle iltamyöhään saakka.

– Valtiovallan tiedotustilaisuuden jälkeen niin ehkä on jopa pikkusen piristynyt liikenne, että ilmeisesti vähän niin kuin viimeisiä viedään, kommentoi rajasuhailua vuoropäällikkö Jani Tanskanen Pohjois-Karjalan rajavartiostosta.

Useimmilla raja-asemilla havaittiin sama ilmiö. Niiralan raja-asemalla viimeiset uskaliaat suomalaiset lähtivät tankkausmatkalle kello 21, vaikkei ulkomaan matkoja saisi virallisesti enää tehdä. Päivällä tiukan ukaasin ulkomaille lähdöstä antoi muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.)

Venäjä sulki rajansa yöllä kello 23. Tieto tavoitti osan suomalaisista kovin myöhään.

– Mullehan tuli totta kai kiire sitten lähteä, kommentoi polvijärveläinen Eila Haaranen.

Minkälaiselle asialle jos saa kysyä?

– Ihan bensan haku, pelkkä bensan haku.

Myös tohmajärveläinen Toni Raassina teki illalla äkkinäisen päätöksen hoitaa ostoksensa rajan takaa.

Villiksi yltynyt meno hämmensi kokeneita rajaviranomaisia.

– Ei ole ainakaan vielä toistaiseksi matkustussuosituksia noudatettu, että aika paljon on ollut jopa yli 70-vuotiaita ratin takana. Aika moni on ollut vielä tähän mennessä jopa sitä mieltä, että eihän se varsinaisesti ole ulkomailla käymistä, jos vaan tankkaamassa käy, Tanskanen hämmästeli.

Bensanhakureissun pitäisi johtaa kahden viikon karanteeniin, mutta sinne asti kukaan ei ollut ajatellut. Enemmän pohdittiin, milloin keikalle taas pääsee.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.