THL:n pääjohtaja hikoili ja niiskutteli suorassa lähetyksessä – näin hän kommentoi käytöstään: "Pahoittelen osoittamaani huonoa esimerkkiä"

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta esiintyi tiedotustilaisuudessa flunssaoireisen näköisenä – vastaa nyt epäilyihin:"Menen koronavirustestiin, niin voimme näyttää miten se tapahtuu" 0:35
Näin THL:n pääjohtaja hikoili ja niiskutti tiedotustilaisuudessa Suomen koronavirustilanteesta.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudan käytös ihmetytti tiedotustilaisuudessa. 

THL piti perjantaina aamupäivällä tiedotustilaisuuden koskien Suomen koronavirustilannetta ja taudin leviämistä. Paikalla oli THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta sekä terveysturvallisuuden johtaja Mika Salminen.

Monet suoraa lähetystä seuranneet kiinnittivät huomion pääjohtajan käytökseen. Tervahauta niisti nenäänsä ja oli silminnähden hikinen.

– Mä olen tässä hikinen ja niiskuttelevainen, mutta minulla ei ole koronavirusta eikä akuutin ylähengitystieinfektion oireita. Älkää huolestuko, Tervahauta vakuutteli.

THL:n tiedottaja sanoi, että he aikovat tehdä videon siitä, kun pääjohtaja menee koronatestiin.

Noin tunti tiedotustilaisuuden jälkeen Tervahauta pahoitteli tilannetta ja käyttäytymistään Twitter-tilillään.

– Pahoittelen heikkoa esiintymistäni ja osoittamaani huonoa esimerkkiä. Tulipahan taas hyvin todetuksi omakin puutteellisuuteni ja se kuinka vaikeaa hygieniaohjeita on noudattaa ja omia menettelytapojaan muuttaa. Se viesti ehkä välittyi, Tervahauta kirjoitti.

Perjantaina aamupäivään mennessä Suomessa oli todettu 155 koronavirustartuntaa.

Juttua muokattu kello 12.41: Lisätty tiedot Tervahaudan Twitter-kommentista.

Lue myös:

    Uusimmat