THL: Ensimmäinen koronakuolema Suomessa – "Erittäin valitettava tapaus, mutta ei odottamaton"

Yksi kuollut koronavirukseen Suomessa – kyseessä iäkäs ihminen 1:04

Suomessa on vahvistettu ensimmäinen kuolemantapaus koronavirukseen liittyen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo, että hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt tautiin eilen perjantaina.

– Suomen ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton. Vaikka suurimmalla osalla sairastuneista koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava ikäihmisille ja etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus, THL kertoo tiedotteessa.

THL kertoo, ettei se anna kuolemantapaukseen lisätietoja yksityisyyden suojaamiseksi.

Myös HUS:n viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, etteivät he voi kommentoida tapausta tiedotetta enempää.

Suomessa on todettu 521 koronavirustartuntaa, joista valtaosa Uudenmaan alueella. STT kertoo, että THL:n mukaan Suomessa oli perjantaina vuodehoidossa 17 koronaviruspotilasta ja tehohoidossa viisi potilasta.

Husin alueella yli 50 tartuntaa eilen

Husin alueella todettiin perjantaina 53 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on suurin tähän mennessä yhden vuorokauden aikana havaittu. Kaiken kaikkiaan Husin alueella on nyt 307 varmennettua koronatartuntaa.

THL:n mukaan tähän mennessä Suomessa raportoiduista koronavirustartunnoista 61 prosenttia on todettu miehillä. Valtaosa tartunnan saaneista on työikäisiä, 20–59-vuotiaita. Yli 70-vuotiaita on runsaat kymmenen.

THL muistuttaa, että covid 19 -tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua korkeampi, koska kaikkia lieväoireisia ei testata.

Suomessa on tutkittu lauantaihin mennessä lähes 7 300 näytteenottokriteerit täyttävää näytettä. Näytteiden ilmoittamisessa ja kirjaamisessa on edelleen viiveitä.

Poistettu jutusta HUS:n sitaatti kello 17.01.

Lue myös: 
Lue myös:

    Uusimmat