MTV:n tiedot: Hallitukselta valmistumassa huomiseksi laaja suunnitelma rajoitusten purkamisen aikataulusta – Hetemäen raportti tulossa julki huomenna

MTV:n tiedot: Huomiseksi hallitukselta tulossa laaja suunnitelma rajoitusten purkamisen aikataulusta 10:02
MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa sunnuntai-iltana, minkälaisia päätöksiä hän odottaa hallitukselta maanantain infossa.

Hallituksen neuvottelut koronarajoitusten purkamisesta ovat olleet käynnissä Säätytalossa aamupäivästä lähtien. Hallitus työstää kokonaisarviota siitä, miten koronarajoituksia lähdetään hallitusti purkamaan.

Hallituksen tiedotustilaisuus siirrettiin tältä illalta huomiseksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan huomiseksi on muodostumassa suunnitelma rajoitustoimien purkamisen järjestyksestä, mutta kaikkien toimien purkamiselle ei ole vielä tiedossa päivämääriä.

Tiedotustilaisuuden yhteydessä on tarkoitus julkaista työn pohjana ollut kansliapäällikkö Martti Hetemäen työryhmän yli 80-sivuinen raportti kokonaisuudessaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus sai aamupäivällä neuvottelujen aluksi katsauksen suojavarustetilanteesta, mutta tähän liittyen ei tehty päätöksiä. MTV Uutiset kertoi maanantaina, että esimerkiksi kertakäyttöisistä suojatakeista- ja esiliinoista on kova pula.

Konkreettisista yksittäisistä päätöksistä on tämän päivän neuvotteluista odotettu tietoa esimerkiksi toisen asteen oppilaitosten, korkeakoulujen, museoiden, kirjastojen ja harrastuspaikkojen avaamisesta. Korkeakoulut, lukiot ja ammattiopistot sekä kirjastot ovat aiempien päätösten perusteella kiinni 13.5. asti. MTV Uutisten tietojen mukaan hallituksessa on haluja avata kirjastoja, mutta joitakin rajoituksia niiden käyttöön on kuitenkin odotettavissa.

MTV Uutisten tietojen mukaan ravintoloiden korvauspaketti ei ole tänään käsittelyssä. Hallitus antaa esityksen eduskunnan edellyttämästä korvauksesta ravintoloille ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat