Entä jos koronavirus iskee poliisiin? Yksittäisiä ihmisiä passitettu jo etätöihin tai vapaalle – laajempaankin poikkeustilaan on varauduttu

LIVE
Hallitus kertoo koronatoimista Suomessa. Katso tiedotustilaisuus ja kaikki tärkeimmät uutiset Livestä!

Poliisissa on jouduttu järjestelemään yksittäisten ihmisten töitä uudelleen varotoimenpiteenä koronaviruksen takia. Poliisihallituksesta kerrotaan, että laajempaankin poikkeustilaan on varauduttu.

Poliisitarkastaja Marko Heikkilä Poliisihallituksesta kertoo, että hänen tietonsa mukaan toistaiseksi yhtäkään poliisia ei ole Suomessa asetettu virallisesti karanteeniin koronaviruksen takia.

– Karanteeni tulee tartuntatautilaista, ja sen määrää toimivaltainen lääkäri. Ei ole tiedossa, että sellaisia olisi virallisesti asetettu.

Heikkilän mukaan poliisissa on kuitenkin jouduttu järjestelemään töitä niin, että tietyt henkilöt hoitavat työnsä kotoa tai ovat vapaalla. Hänen mukaansa kyse on varotoimenpiteestä.

– Sen enempää en viitsi asiaa avata, kun mennään niin lähelle meidän omia toiminta- ja valmiusasioita.

Heikkilä ei halua kertoa tarkemmin, kuinka moni ihminen joutuu pysyttelemään kotona. Hänen mukaansa kyse on "yksittäistapauksista".

– Mitä nyt yleisessä kielenkäytössä yksittäisellä tarkoitetaan – itse ymmärtäisin, että se on alle kymmenen.

Tilanteeseen on varauduttu

Poikkeusjärjestelyt eivät Heikkilän mukaan vaikuta poliisiin toimintaan. Yksittäisten henkilöiden töiden uudelleenjärjestelystä saattaa kuitenkin koitua pientä vaivaa poliisiyksiköissä.

– En tiedä ihan tarkkaan, mitä järjestely on poliisilaitostasolla yksiköissä aiheuttanut. Totta kai yhdenkin henkilön työn järjestely tarvitsee aina miettiä tarkkaan. Että kuka sen työn tulee hoitamaan.

Heikkilä ei lähde arvioimaan sitä, johtaako koronaviruksen leviäminen suurempiinkin poikkeusjärjestelyihin poliisissa. Sairaspoissaolojen paikkaamiseen on Heikkilän mukaan kuitenkin totuttu, ja laajempaankin poikkeustilaan ollaan valmiita.

– Ei minulla mitään kristallipalloa ole, mutta asiantuntijoiden mukaan tauti koskettaa ilmeisen isoa osaa väestöstä, ja poliisi on siinä tietenkin mukana.

– En lähde avaamaan tarkemmin, miten asiat on järjestelty, mutta olemme hälytysorganisaatio ja tällainen tilanne on pitänyt ottaa huomioon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.