JHL:n puheenjohtaja: Päiväkotien koronaohjeistus retuperällä, työntekijän terveydestä huolehdittava – "Kaikki säännöt ja ohjeet ovat lentäneet ilmaan"

11:22

Työnantajan on huolehdittava työntekijöiden työturvallisuudesta ja terveydestä kaikissa olosuhteissa korostaa MTV:n Uutisaamussa vieraillut JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Hänen mukaansa JHL:n jäsenkyselystä tulee selkeästi esille, ettei päiväkodeissa ole vieläkään yhtenäistä ohjeistusta työturvallisuudesta.

– Tämä oli aika huolestuttavaa, ja ihmiset olivat aika peloissaankin siitä, miten he selviävät arjesta. Ja tietysti vielä siitä, että jos tartunta tulisi, niin miten se menee perheeseen. Riskien arviointia ei ole työpaikoilla tehty. Johtajien pitäisi tarkemmin alkaa miettiä, mitä työturvallisuusjohtaminen on.

"Tuntuu, että säännöt ja ohjeet ovat lentäneet ilmaan"

Niemi-Laine muistuttaa, että koronakriisi on tullut kaikille yllätyksenä. Se ei kuitenkaan poista työnantajan vastuuta.

– Tuntuu, että kaikki säännöt ja ohjeet ovat lentäneet ilmaan, ja on ajateltu, että nyt vain mennään ja hoidetaan homma jollain tavalla. Mutta on unohdettu, että työturvallisuus on aina se asia, josta pitää pitää huoli.

– Työntekijän terveydestä ja hengestä on huolehdittava, ja tämä on työnantajan ensisijainen tehtävä työpaikalla, ja näinpä tässä on rikosoikeudellisia vastuukysymyksiä. Erittäin vakavia asioita, mikäli näitä asioita ei laiteta kuntoon.

Niemi-Laineen mukaan työntekijöille olisi pitänyt tehdä riskikartoitus, jossa käydään läpi, millaisia perussairauksia työntekijällä tai hänen perhepiirissään on.

– Tällaiset olisi pitänyt tehdä, ja sitä varten työntekijöillä on stressiä ja psyykkisesti paha olo. (Tartunta)riski on suuri, kun ei ole suojavälineitä.

Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja