Seuraava suojamaskitoimitus saapumassa Suomeen lähipäivinä – toimittajana Kiinan suurin pehmopaperivalmistaja

37:26
Katso yllä oleva video: Näin työministeri Tuula Haatainen ja HVK:n hallituksen puheenjohtaja Ilona Lundström kommentoivat suojamaskikohua perjantaisessa tiedotustilaisuudessa.

Huoltovarmuuskeskuksen uusi suojamaskitilaus on saapumassa Suomeen ensi viikolla, ja sen toimittaa Kiinan suurin pehmopaperivalmistaja Hengan International, yhtiö kertoo. Tarkka aikataulu riippuu siitä, paljonko aikaa Kiinan tullin kiristyneet tarkastukset vievät.

Nyt tulossa on suojavälineitä, jotka täyttävät Kiinan standardin YY 0469, eli ne soveltuvat lääketieteellisiin toimenpiteisiin. Koska näillä maskeilla ei ole eurooppalaista CE-merkintää, ne on testattu ja sertifioitu Kiinan valtion omistaman tutkimuslaitoksen GTT:n laboratoriossa. GTT kuuluu listalle tutkimuslaitoksista, joiden tarkistamia tuotteita voidaan Euroopan komission maaliskuisen suosituksen mukaan hyväksyä CE-merkinnän puuttumisesta huolimatta.

Yhtiön mukaan Huoltovarmuuskeskus on saanut tuotteista näytteen ja standardin mukaisen tutkimusraportin, jotka on hyväksytty.

Hengan International on perustettu vuonna 1985, ja se listautui Hongkongin pörssiin vuonna 2002. Sen liikevaihto viime vuonna oli 2,9 miljardia euroa.

Yhtiö Suomen edustaja ei suostu kertomaan, kuinka paljon suojamaskeja Suomeen tuodaan tai mikä on niiden tarkka hinta. Kyse on edustajan mukaan kuitenkin miljoonista kappaleista ja summat ovat merkittäviä, mutta ei useita miljoonia.

Juttua täydennetty 12.4. kello 10.48.

Juttua korjattu kello 12.4. kello 12.19: Uutista korjattu: Aiemmin jutussa kerrottiin, että vähemmän vaativaan käyttöön tarkoitetut suojukset olisivat mukana tilauksessa. Yhtiö toimittaa vähemmän vaativaan käyttöön tarkoitettuja kasvosuojuksia Eurooppaan, mutta niitä ei ole mukana tässä Huoltovarmuuskeskuksen tilauksessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja