Suomessa raportoitu 343 uutta koronavirustartuntaa – tartuntamäärät kasvaneet

2:55
Kesä ei ehkä tänä vuonna tuo samanlaista koronahelpotusta kuin viimeksi – rokotustahti ratkaisee paljon

Suomessa on raportoitu 343 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5180, mikä on 203 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu puolestaan 2 693 tartuntaa. Luku on 206 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Suomessa kahden viime viikon ajalta 90,5 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Suhteellisesti eniten koronavirustapauksia esiintyy tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa ilmaantuvuus on koko maan lukuun verrattuna kaksinkertainen. Seuraavaksi korkeinta ilmaantuvuus on Vaasan ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä.

Rauhallisin tautitilanne on puolestaan Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 50  662 koronatartuntaa.

THL kertoo sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrästä sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista myöhemmin tänään.

Perjantain tietojen mukaan tautiin liittyviä kuolemia oli raportoitu Suomessa yhteensä 710. Sairaalassa oli koronaviruksen vuoksi 109 ihmistä, joista tehohoidossa oli 18.

Kuusi uutta kuolemaa

Suomessa on raportoitu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kaikkiaan virukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt 716.

Sairaalahoidossa on 129 koronapotilasta, joista 21 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut kahdellakymmenellä perjantaista.

Koronavirusrokotteen on saanut Suomessa nyt 210  000 ihmistä. Määrä on noussut eilisestä noin 700:lla. Toisen annoksen on saanut vajaat 67  000 ihmistä.

Aiemmin tänään kerrottiin, että Suomessa on todettu 343 uutta koronatartuntaa.

Juttua päivitetty 15.2.2021 klo 13:09 ja 14:27: Päivitetty juttua kauttaaltaan, klo 14:27 lisätty tiedot koronavirukseen liittyvistä kuolemista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja