"Kukaan ei pärjää pitkään yksinänsä" – Presidentti Sauli Niinistö MTV:n erikoishaastattelussa

8:32
Katso videolta presidentti Sauli Niinistön erikoishaastattelu Suomen koronatilanteesta!

MTV Uutisten erikoishaastattelussa presidentti Sauli Niinistö ottaa kantaa poikkeusoloihin, jotka Suomessa vallitsevat koronaviruksen takia. 

Niinistön mukaan huomenna eduskuntaan etenevä valmiuslaki tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että Suomi on valmis ottamaan poikkeusolot vastaan.

– En usko, että rajoitukset herättävät kovin paljon keskustelua. Luulen, että ihmiset ymmärtävät, että ollaan yhteisellä asialla, Niinistö sanoo.

Tulevien viikkojen osalta Niinistö näkee, että "kaikki on mahdollista".

– Huomenna hallitus määrittelee ne valtuudet, joita se haluaa mahdollisesti tulevaisuudessakin käyttää. Kun katsomme taudin kehittymistä eräissä muissa maissa, on hyvä, että meillä on silloinkin välineistöä.

Perustavanlaatuiset kysymykset nousevat esiin

Presidentin mukaan näissä oloissa ihmisten elämää alkavat hallita kysymykset terveydestä, toimeentulosta sekä myös suhtautumisesta muihin ihmisiin.

– Luulen, että meidän kaikkien asenne vähän muuttuu. Hyvin perustavanlaatuiset kysymykset nousevat kärkeen. Ennen kaikkea sen seikan muistaminen, että vaikka kovasti tuntee luonnollista huolta itsestä että läheisistä, kannattaa myös tuntea huolta muista. Kukaan ei täällä pitkään pärjää yksinänsä.

Katso Niinistön haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin päävideolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.