Onni Sarmasteen puhelin mystisesti kiinni – Yle: KRP otti kiinni kohutun maskikauppiaan, liikemiehen varoja jäädytetty puoli miljoonaa lisää

3:49
MTV Uutisaamu: Onni Sarmaste kertoi oman versionsa maskikaupoista

Keskusrikospoliisi otti tänään kiinni kohutun maskikaupan takia julkisuuteen nousseen Onni Sarmasteen, kertoo Yle. MTV Uutiset on yrittänyt tavoittaa Sarmastetta tänään, mutta hänen puhelimensa on kiinni. Normaalisti hän vastaa heti puhelimeensa.

Keskusrikospoliisista ei vielä kommentoida mitenkään kiinniottoa.

– En kommentoi mitenkään sitä, onko ketään otettu kiinni. Tutkinnassa on edetty ja aiomme tiedottaa tutkinnasta huomenna tai perjantaina. En myöskään kommentoi sitä, ketkä asiassa ovat epäiltyjä, rikostarkastaja Tomi Taskila keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille.

Varoja jäädytetty lisää

Krp:n Rahanpesun selvittelykeskus jäädytti Sarmasteen varoja toissa viikon perjantaina kahden miljoonan euron edestä. Nyt keskusrikospoliisi on jäädyttänyt puoli miljoonaa euroa lisää, Yle uutisoi tänään.

Krp ei vahvista tätäkään tietoa.

– Tiedotamme kaikesta loppuviikosta. Tämä tili, jossa varoja on, on jäädytetty, mutta summista en sano nyt mitään, Taskila sanoo.

Viiden miljoonaan euron kaupat

Onni Sarmaste teki noin viiden miljoonan euron arvoiset suojamaskikaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Pian selvisi, että Kiinasta Suomeen tuodut maskit eivät täyttäneet sille asetettuja kriteerejä. Huoltovarmuuskeskus maksoi kuitenkin Sarmasteen yritykselle viisi miljoonaa euroa. Kohun jälkeen HVK on vaatinut kauppojen purkamista Sarmasteelta, mutta tämän mukaan kaupan purkuun ei ole perusteita.

Keskusrikospoliisi tiedotti viime perjantaina aloittavansa esitutkinnan Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikaupoista. KRP kertoi tutkivansa muun muassa epäiltyä törkeää petosta, mutta poliisista ei kerrottu vielä sitä, ketä tai keitä rikoksesta epäillään.

Sarmaste kertoi viikonloppuna MTV Uutisille, että hän uskoo keskusrikospoliisin epäilevän häntä ja tuolloin hän arveli, että hänet voidaan jopa hakea kuulusteluihin.

– Asianajajani arveli, että poliisit saattavat myös tulla hakemaan minut yllättäen, Sarmaste kertoi sunnuntaina MTV Uutisille.

Nyt kiinniotto on ilmeisesti tapahtunut, mutta poliisi tiedottaa tästä vasta myöhemmin tällä viikolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja