Hallitus vahvistaa uuden koronarajoituksen: Ravintoloihin ei saa jäädä syömään, mutta noutoruokaa voi hakea - rajoitus voimassa toukokuun loppuun saakka

9:42
MTV Uutiset näyttää tiedotustilaisuuden suorana

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen tämäniltainen tiedotustilaisuus on peruttu, mutta ravintoloita koskevat rajoitukset menevät eduskunnan käsittelyyn jo tänä iltana. Uuttamaatta koskevista eristämisrajoituksista hallitus ei tänään tiedota lainkaan.

Työministeri Tuula Haatainen ja pääministeri Sanna Marin ilmoittivat yllättäen alkuillasta, että he tapaavat median edustajia kello 19.15 Säätytalolla. Marinin mukaan ravintoloiden rajoituksia koskeva esitys menee eduskunnan käsittelyyn jo tänä iltana. 

Lakimuutosta vaativat kiellot saataisiin pääministerin mukaan voimaan mahdollisesti jo tällä viikolla lauantaihin mennessä. Rajoitukset olisivat voimassa 31.5 saakka, mutta ne voitaisiin purkaa aiemmin jos tilanne sallii. Pääministeri painotti, että hallitus tahtoo tehdä kaikkensa auttaakseen vaikeassa tilanteessa olevia yrittäjiä.

Työministeri Tuula Haatainen kertoi, että ravintolat voivat halutessaan jatkaa ruuan myymistä ulos. Työpaikkaruokalat voivat jatkaa toimintaansa.

– Ravintolat ovat muuten kiinni, mutta sieltä voidaan noutaa tai netin kautta tilata. Keittiö voi toimia, mutta sinne ei voi jäädä syömään ruokia yhdessä, Haatainen sanoi.

Rajoitukset koskevat Haataisen mukaan kaikkia toimipisteitä, joissa tarjoillaan ruokaa tai anniskellaan alkoholia, eli ravintoloita, kahviloita, pubeja ja yökerhoja. Rajoituksilla haluttaan välttää koronaviruksen leviämistä.

– Kaikille kehotuksena, että metrin väli, ministeri täsmensi.

Hallitus jatkoi illalla neuvottelujaan muista rajoittamistoimista, kuten Uudenmaan eristämisestä. Marin ilmoitti, että näistä ratkaisuista kerrotaan vasta huomenna. Alun perin hallituksen oli määrä pitää asiasta tiedotustilaisuus tänään  puoli kymmeneltä. 

Luvassa erikoislähetys

Sekä hallitus- että oppositiopuolueiden johto kokoontui aiemmin päivällä Säätytalolle käsittelemään koronaa koskevia jatkotoimia. Eduskuntaryhmät ovat antaneet tukensa uusille rajoituksille. 

Pääministeri vahvisti aiemmin tänään, että ravintoloiden sulkeminen ja Uudenmaan eristäminen ovat nyt hallituksen pöydällä, mutta esityksiä tarvittavista lakimuutoksista ei vielä tämän päivän aikana saada vietyä eduskuntaan.

MTV Uutiset Live -erikoislähetys verkossa raportoi päivän koronatilanteen uusimmat käänteet kello 20.40 käynnistyvässä lähetyksessä. Studiovieraaksi saapuu Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, joka kertoo koronaviruksen vuoksi kiperään taloustilanteeseen päätyneistä suomalaisyrittäjistä.

MTV:n Kymmenen Uutisissa puolestaan politiikantoimituksen esimies Eeva Lehtimäki analysoi hallituksen tekemiä koronapäätöksiä ja niiden merkitystä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Juttua muokattu 24.3. kello 20.21. Muokattu kellonaikoja ja MTV Uutiset Liven erikoislähetyksen sisältöä tiedotustilaisuuden peruuntumisen vuoksi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.