Porvoolaisessa koulussa havaittu koronavirustartunta heti lähiopetuksen alettua: Useita opettajia ja oppilaita karanteeniin

4:31
Porvoolaiskoulussa todettu koronavirustartunta – johtava lääkäri kommentoi tapausta suorassa lähetyksessä

Porvoossa Linnajoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta.

Porvoon kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tartunnan saaneen vointia, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa.

Koronatartunnalle on altistunut 17 oppilasta ja 4 koulun opettajaa. Kaikki altistuneet opettajat sekä oppilaat on määrätty kotikaranteeniin.

Linnajoen koulun muut luokat jatkavat tapauksesta huolimatta koulun käymistä huomenna lukujärjestyksen mukaisesti. Kaupungin mukaan Linnajoen koulussa tehdään ylimääräinen siivous viikonlopun aikana.

Linnajoen koulussa käy koulua noin 550 oppilasta 7.-9. luokilla. Koulun opettajakunnasta on esitetty kritiikkiä hallituksen toimille avata koulut lähiopetukselle kahdeksi viikoksi.

– Koronatilanne on ollut Porvoossa hyvä, mutta parin viime viikon aikana tilanne on alkanut muuttua, ja tartunnat ja erityisesti altistuneiden määrä ovat lisääntyneet aikaisempaa nopeammin, kertoo johtava lääkäri Kati Liukko

Porvoossa on todettu tähän mennessä yhteensä 53 koronatartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja