Sanna Marinilta tiukka sivallus: Osa kunnista etsii nyt valtiosta syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa

4:18
Video: Lakkitehdas Tella alkaa valmistamaan suojavarusteita koronavirusta vastaan

Osa kunnista ja sairaanhoitopiireistä ei ole varautunut epidemiaan asianmukaisesti, kritisoi pääministeri Sanna Marin (sd.) Facebook-päivityksessään. Pääministeri läksyttää kuntia ja muita toimijoita päivityksessä varsin kovasanaisesti.

Viime päivien kuuma puheenaihe on ollut hengityssuojainten ja muiden suojavarusteiden riittävyys koronakriisissä.

Esimerkiksi kuuden suurimman kaupungin johtajat sanoivat eilen tilanteen olevan suojainten osalta jo kriittinen.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen puhui MTV Uutisille "huutavasta pulasta". Helsingin Jan Vapaavuori (kok.) puolestaan sanoi eilen HS:lle, ettei hallitus halua käydä dialogia isojen kaupunkien johdon kanssa.

THL:n pandemiasuunnitelman mukaan erilaisten terveydenhuollon laitosten tulisi pitää varmuusvarastoissaan aina "vähintään 3–6 kuukauden normaalia kulutusta vastaava määrä suojaimia ja muitakin keskeisiä terveydenhuollon tarvikkeita".

Pääministeri Marinin mukaan osa kunnista, sairaanhoitopiireistä ja muista toimijoista on varustautunut velvoitteiden mukaisesti – osa ei.

– Vastuu asianmukaisesta varautumisesta on jokaisella toimijalla, Marin kirjoittaa kovasanaisessa Facebook-päivityksessään.

Pääministeri arvostelee päivityksessään julkista kritiikkiä, jota eri tahoilta on tullut.

– Osa kunnista ja muista toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa, Marin syyttää.

– Hallitus tekee kaikkensa vastatakseen kasvavaan tarpeeseen suojainten saamiseksi, sillä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on suojattava asianmukaisesti.

Marin ja hallituksen muut ministerit ovat parhaillaan koolla hallituksen kehysriihessä Helsingissä Säätytalolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja