Miksi suuteleminen ei kiinnosta? Miehet vastaavat

Minkä vuoksi joissain parisuhteissa ei suudella alkuhuuman jälkeen enää ollenkaan? MTV Lifestyle otti selvää.

"Miksi suutelu unohtuu pitkässä parisuhteessa? Kunnon suudelman saa ehkä kerran 2 viikossa, kun suhteen alussa niitä oli päivittäin. Suhteeni on muuten hyvässä kunnossa, mutta läheisyyden osoittaminen on suutelun ja muunkin osalta köyhääkin köyhempää. Tämä on turhauttavaa. Onko suhteessa sittenkin jotain vikaa, vai onko niin että tämä on miesten mielestä normaalia?", nimimerkki Suuton84 kysyy.

Näin miesraati vastasi kysymykseen:

"Ainahan suhteen alussa kaikki on hienoa ja tekee mieli osoittaa huomiota toiselle jokaisessa käänteessä. Hiljalleen se into vain laantuu osalla, mikä on aivan normaalia mutta missä määrin on toinen seikka. Osa miehistä osoittaa paljonkin huomiota naiselle, pääosin suudelmin ja halauksin. Osa taas ei vain ole sitä "tyyppiä", tiedän tälläisiäkin miehiä.

Kyseessä on enemmänkin yksilön tapa, sen sijaan, että miehet yleisesti tekisivät siten. Itse kuulun niihin, jotka voivat avoimesti osoittaa huomiotaan naiselleen eikä vain suhteen alussa. Toki loppua kohti se itsellänikin hiipui. Eikä tässä ole täysin kyse siitäkään, että kaiken takana olisi mies vaan välillä yhteinen yrittäminen loppuu, kun toinen osapuoli vähentää sitä. Tällöin asiasta pitäisi puhua eikä tyytyä kohtaloonsa."
– Mies, 32, sinkku

"Mielestäni suuteleminen on yksinkertaisesti melko typerää touhua."
– Mies, 23, avoliitossa

"Lienee yksilöllistä, mutta jos tämä nyt halutaan juuri miesten kannalta katsoa, kyseisen asian voi laittaa osaksi isompaa kokonaisuutta. Miehet tottuvat arkeen ehkä nopeammin kuin naiset.

Se, ettei koko ajan tarvitse yrittää satanen lasissa, on merkki siitä että arki alkaa palautua. Toisilla alkuhuuma laskee, toiset vain yksinkertaisesti alkavat tottua arkeen. Ja arki vain on usein täynnä kiireitä.

Alkuun suhde oli kaiken edellä. Sen edetessä siitä tulee osa muuta elämää. Ehkä silloin asiat kuten kunnon suudelma, eivät ole osa parisuhdetta koko ajan. Toisaalta ei tämä vastaus päde jokaiseen."
– Mies, 31, kihloissa

"Minä luulen, että suutelun ja läheisyyden puuttuminen johtuu varmaankin osaltaan siitä, että miehet eivät koe läheisyyttä heille merkittäväksi asiaksi. Kunnon suuteleminen muuttuu portiksi seksiin. Pusuttelu ja halaukset silloin tällöin ovat tapa osoittaa läheisyyttä. En usko, että suhteessa varsinaisesti on mitään vikaa. Kyllä omista toiveista ja haluista tulisi kertoa ihan puolin ja toisin.

En usko, että se on mitenkään tarkoituksellista jättää suuteleminen, vaan se ei tunnu enää niin tärkeältä. Läheisyys ja sen osoittaminen on kyllä minun mielestä erittäin tärkeä osa parisuhdetta ja se erottaa sen toverillisesta suhteesta. Sen poishaihtuminen tapahtuu usein parisuhteessa, jos sen tärkeyttä ei korosteta."
– Mies, 31, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy rohkeasti täyttämällä kysymyslomake!

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! Esitä kysymys täällä!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat