Antaisitko anteeksi pettämisen? Miehet vastaavat

Kuinka helposti mies pystyy antamaan naiselle anteeksi pettämisen? MTV Lifestyle otti selvää.

"Aika usein olen kuullut, että mies on pettänyt ja nainen antaa anteeksi. Eli yleisesti ottaen naiset antaa helposti anteeksi! Minua kiinnostaa se, että kuinka helposti mies pystyy antamaan anteeksi naiselle pettämisen? Katoaako siinä se arvostus, kunnioitus ja luottamus lopullisesti? Pystyykö parisuhdetta jatkamaan niin, että asia ei jyskyttäisi koko ajan takaraivossa?", nimimerkki Petetty kysyy.

Näin miesraati vastasi:

"Suhtaudun hyvin varauksella ajatukseen siitä, että mies pettää ja nainen antaa anteeksi. Kyseinen toiminta on kiinni yksilön valinnasta, sukupuolesta riippumatta. Se voiko toinen antaa pettämisen anteeksi, johtuu ihan olosuhteista ja siitä millainen suhde on. Parisuhde lienee paperilla sitä, että luotat kumppaniisi sokeasti ja olet niin sanotusti aseeton toisen edessä. Jos toinen sitten pettää, tuo asetelma ottaa iskun ja siitä selviäminen on kiinni henkilöstä.

Järkevä henkilö selvittää sen miksi toinen on pettänyt ja sitten selvitetään onko tilanne mitenkään pelastettavissa. Jotkut jatkavat arkea sen jälkeen ja selviävät asiasta ajan kanssa. Jotkut jatkavat suhdetta, mutta sitä varjostaa jossain määrin epäilyksen varjo. Sitten osalla homma ei vain enää toimi, mutta se selviää vasta kun molemmat ovat tuhlanneet jonkin aikaa toistensa aikaa ja tajuavat lopulta ettei homma vain enää toimi luottamuksen kuoltua.

Eli mies voi antaa anteeksi siinä missä nainenkin, tai olla antamatta. Ajatus siitä että naiset antaisivat yleisesti anteeksi pettämisen saa naiset kuulostamaan "yhdeltä massalta", vaikea kuvitella että asia näin oikeasti olisi. Yhtä paljon miehet voi nähdä asian suhteen yksilöinä, ei massana."
– Mies, 31, kihloissa

"Itse joskus petettynä täytyy sanoa, että on se todella vaikeaa saada luottamusta takaisin. Eikä sitä luottamusta ja kunnioitusta saakaan enää täysin koskaan takaisin. Kyllä se ihmisen mielen jää. En siis antaisi anteeksi – vaikka haluaisin, en pystyisi."
Mies, 36, sinkku

"Kyllä miehet ja naiset pettävät yhtälailla. Aikoinaan sain kokea sen itse, luottamus ei kadonnut samantien enkä alkujaan uskonut siihen myöskään, koska kuulin sen taholta, ketä en ollut koskaan aiemmin tavannut. Nainen oli myös kova puhumaan itsensä ulos tilanteesta, joten ensimmäisenä uskoin toki tyttöystävääni kuin jotakuta tuntematonta. Vasta paljon myöhemmin aloin näkemään asiat selkeämmin mutta sinä hetkenä annoin sen jokseenkin anteeksi. Tapahtuma aiheutti kuitenkin selvän särön suhteeseen, joka hiljalleen muiden tekojen kautta kasvoi hallitsemattomasti.

"Kunnioitan kaikkia, mutta arvostus on ansaittava" tarkoittaa sitä, että arvostus tulee siitä, mitä ihminen tekee. Jos hän päättää selitellä tarinoita, sen sijaan, että kertoo totuuden ja keskustelee siitä, niin arvostus vähenee. Jotta suhde voisi voimistua pettämisestä tai edes saada jatko-aikaa, pitää siitä puhua, jos ei puhuta niin se aiheuttaa lumipallo-efektin ja ero tulee jossain vaiheessa vastaan. Tästä oppineena, se on nykyään kerrasta poikki."
Mies, 32, sinkku

"Naisen ei tulisi antaa anteeksi sitä koskaan, sillä silloin se tapahtuu varmasti uudestaan. Minä en anna anteeksi koskaan, sillä uskon ettei sellaista selitystä ole, että pettämisestä tulisi mitenkään oikeutettu teko. Se ei koskaan voi olla vahinko. Se ei koskaan todellakaan ole viinan syy, vaikka sen voisi kuvitella olevan niin.

Olen sanonut tämän ennenkin ja sanon sen taas: Jos olet pettänyt ja syy on se, että olit kännissä, etkä ymmärtänyt, mitä teit, niin et puhu totta. Sietäisi hävetä sen, joka uskoo tuollaisen selityksen.

Luottamus ei koskaan myöskään palaudu. Anteeksi voi ehkä ajan myötä antaa, mutta paluuta ei koskaan saman katon eikä vällyn alle. Kokemuksesta tiedän, että jos yrittää uudestaan niin aina kun "vaimo" lähtee tyttöjen kans radalle niin kotona oleminen on kaameeta tuskaa, koska sitä miettii koko ajan. Pettäjä pettää ja se on luonnevika. P.S. Poikkeuksia varmaankin on. Ne, jotka voivat antaa anteeksi ja jatkaa sekä ne, jotka pettävät vain kerran. Itse en usko tällaisiin satuihin."
Mies, 46, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat