Kelpaako miehelle yksinhuoltaja? Miehet vastaavat

AVA selvitti, mitä mieltä miehet ovat naisista, joilla on jo entuudestaan lapsia.

Mitä mieltä erityisesti nuoret miehet (alle 30v. ) ovat yksinhuoltajaäideistä? Voiko mies siis haluta naisen jolla on lapsi/ lapsia? Nimimerkki Katja kysyy:

AVA selvitti, mitä mieltä miehet ovat yksinhuoltajaäideistä. Näin asiaa kommentoitiin.

"Itse en näe mitään estettä sille, että seurustelisin tai ryhtyisin vakavampaan suhteeseen yksinhuoltajan kanssa, jolla on jo lapsia. Pidän lapsista erittäin paljon ja olen ollut onnellisessa suhteessa yksinhuoltajan kanssa, jolla on ollut useampia lapsia edellisestä suhteesta. Suhde toimi erittäin hyvin ja koin lasten kanssa leikkimisen ja heidän kanssaan yhdessä olon loistavaksi kokemukseksi koska itselläni ei vielä ole lapsia. Sittemmin minulla on kuitenkin ollut erittäin huonoja henkilökohtaisia kokemuksia yksinhuoltajaäideistä, joiden perusteella olen tehnyt periaatepäätöksen, että en enää edes harkitsisi suhdetta naisen kanssa, jolla on jo lapsia. Lapseton suhde toimii myös paremmin tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni."
– Mies, sinkku, 31

"Kyllä voi haluta, mutta se riippuu vähän ihmisestä ja sen ihmisen elämäntilanteesta. Itse en pystyisi tällä hetkellä ainakaan, kun on vielä sen verta auki, että alkaako opiskelut ja missä alkaa, mutta ihminen, joka on asettunut jo vähän aloilleen ja pystyy miettimään pidemmälle tulevaan niin kyllä varmasti pystyy suhteeseen yksinhuoltajaäidin kanssa. Lähtökohtaisesti nuoret varsinkin varmasti vähän jopa pelästyvät yh-mammoja."
– Mies, parisuhteessa, 22

"Ehkäpä lähempänä kahtakymmentä oli suurempi kynnys lähteä suhteeseen, jossa on lapsia. En itse tuolloin ollut omasta mielestäni valmis vielä niin vakavaan suhteeseen, vaikka tiesinkin jossain vaiheessa haluavani omia lapsia. Elämänkokemuksen karttuessa tuli siitä mahdollinen vaihtoehto kahdenkymmenenviiden vuoden tienoilla. Jos tulee naisen ja tämän lapsen kanssa toimeen, niin miksi ei voisi aloittaa suhdetta?"
Mies, sinkku, 31

"Yksinhuoltajaäidit ovat naisia siinä missä muutkin. Miehen suhtautuminen lapsiin yleisesti on todennäköisesti suuremmassa roolissa kuin naisen yh-status parinvalintaa ajatellessa. Mies voi haluta naisen, jolla on lapsi/lapsia."
– Mies, sinkku, 22

"Voi haluta, Jos on kemiat kohdallaan, niin ei lapsi häiritse. Suhteen alkamista lapsi tosin haittaa. Mieluummin kuulisin, että naisella on klamydia kuin lapsi. Sen saa hoidettua."
– Mies, sinkku, 25

" Mietin itse, kuinka monta lasta naisella on ja vielä enemmän, kuinka monta eri isää. Tällä jutulla on sata kertaa isompi vaikutus, kun sillä lapsimäärällä, mutta on silläkin toki hiukan. Jos rakastun naiseen, ei lapsilla kuitenkaan ole väliä. Otan mielelläni koko paketin, sillä tuleehan minunkin kanssa teinityttö. Olen "hiukan" yli 30-vuotias, mutta 25-30 -vuotiaana pitää miehellä olla jo sen verran älliä, ettei arvostele naista menneistä. On aivan sama, kuuluuko siihen lapsia vai ei. Suppealla miehellä ei tee mitään. Jokainen mies haluaa myös lapsen tai jopa lapsia. Mutta haluaako toisen miehen lapsia... Kunnon mies ei mieti tuollaista, koska se on niin pirun pinnallista. Mutta ymmärrän toki ajatuksen."
– Mies, sinkku, 45

"Eipähän tuo itselleni ole este, eikä edes suuri hidaste. Itse tulen kuitenkin hyvin toimeen lasten kanssa, toki se tuo omat ongelmansa orastavaan suhteeseen ainakin alussa: mikä on suhde lapsen isään, miten lapsi suhtautuu minuun, lapsen ikä ja tietysti se äiti-lapsi suhde. Ihastuminen on kuitenkin kemiahommaa, ja kun se iskee niin se iskee. Sen jälkeenhän se on muutenkin sopeutumista ja oppimista, toisen ymmärtämistä. Ainahan sitä pyykkiä tule mukana suhteeseen, se miten asiat esitetään alkuvaiheessa merkitsee myöskin paljon. Sitten sitä rakastutaan tai opitaan rakastamaan, tai ei. Mutta vastaus alkuperäiseen kysymykseen. Kyllä voi!"
– Mies, sinkku, 35


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja