Miksi mies pitää naista itsestäänselvyytenä? Miehet vastaavat

AVA selvitti, miksi mies saattaa pitää naista itsestäänselvyytenä. Lue, miten miesraati vastasi lukijan kysymykseen!

"Miksi naisesta tulee usein vuosien myötä miehelle itsestäänselvyys? Varsinkin, jos nainen haluaa ajatella miehen parasta, niin mies äkkiä olettaa, että mihinpä se tuosta lähtisi, eikä kiinnostus ja huomiointi olekaan enää tärkeää MIEHEN mielestä." Nimimerkki Mimmuli kysyy.

AVA selvitti vastauksen lukijan kysymykseen. Kumpi sytyttää, härski vai siveä nainen? Näin miehet kommentoivat:

"Ihminen aika usein huomaa toisessa ne virheet, joita itsessä on. Tuskin naiset aina tajuavat, että myös te pidätte miehiä itsestäänselvyytenä. Voisin jopa väittää, että se on naisen vika, jos on aiheuttanut tilanteen missä mies pitää häntä itsestäänselvyytenä. Mutta kolikolla on kaksi puolta ja toisella puolella väitän samassa tilanteessa, että on miehen vika, jos nainen pitää häntä itsestäänselvyytenä. Molemmissa tilanteissa pitäisi syyttämisen sijaan lähteä etsimään syytä miksi näin on käynyt – mutta koska on helpompi syyttää toista niin tätä ei ymmärretä tehdä.

Onko se mikä naisen mielestä on parasta miehelle, myös miehen mielestä parasta? Vai kuvitteleeko nainen tietävänsä asiat paremmin? Liika kontrolli toisen elämästä voi ymmärrettävästi johtaa mielenkiinnon putoamiseen. Suhteessa pitää kyetä yhdessä keskustelemaan ongelmista ja etsimään toimivaa ratkaisua. Joten jätetään ne lapselliset "Se on ton vika!" väliin."
– Mies, 32, sinkku

"Mielestäni se itsestäänselvyys tarkoittaa tasapainoisuutta. Rakastuminen ja tutustuminen vie ensimmäiset 2–3 vuotta, jonka jälkeen parisuhde "vakiintuu". Kaikkihan haluaisivat, että parisuhde olisi sitä samaa alkuajan huumaa koko loppuelämän, mutta ei se vaan niin mene. Valitettavasti.. Miehetkin varmasti tuntevat joskus, että nainen pitää heitä itsestäänselvyytenä. Niinä hetkinä tulevat helposti ne kriisit esiin. Liian moni parisuhde kaatuu niinä hetkinä, kun jompikumpi luulee, ettei tässä ole enää mitään tunnetta, kun toinen ei huomioi ja pitää itsestäänselvyytenä, vaikka kyse olisi vain parisuhteen "tasaisuudesta"."
– Mies, 35, sinkku

"Arki on arkea ja se tuo mukanaan kiireet. Jos tuntuu siltä, ettei toinen ehdi huomioida tarpeeksi, kannattaa ottaa asia esille tai järjestää jotain. Amerikkalaisittain "date night" silloin tällöin on aika toimiva konsepti esimerkiksi. On ihan parista kiinni kuinka usein on hyvä järjestää ja mitä se sitten sisältäisi. Kannattaa muutenkin katsoa miten toinen reagoi tuohon, sillä jos se ei nappaa, saattaa suhde olla vain yksinkertaisesti kuolemassa.

En olisi niin varma että onko tämä rasti vain miesten aiheuttama, mutta miehen näkökulmasta katsoen: Miehet usein pitävät siitä, että asiat sujuvat ja ei tarvitse olla koko ajan varpaillaan kaiken uuden kanssa. Eli jos kaikki näyttää päälle hyvältä, mies luultavasti myös kuvittelee, että kaikki on hyvin. Jos tällainen käytös menee liian pitkälle ja arki maistuu liian harmaalta, siitä lienee ihan asiallista hieman näpäyttää välillä."
Mies, 31, kihloissa

"Kyllä minä olen itse huomannut, että tuo on kyllä molempiin suuntiin liikkuva juna. Kyllä vuosien varrella saattaa käydä niin, että kumppanit muuttuvat toisilleen itsestäänselviksi. Se sitten osaltaan saattaa johtaa siihen, että kipinä ja syvät tuntemukset suhteessa katoavat. Kyllä se kiinnostuksen ja huomion osoittaminen on erityisen tärkeitä, jos suhdetta haluaa pitää yllä. Yhteinen arki saattaa tuoda laiskistavaa turvallisuuden tuntua, jonka alle toisen huomioiminen helposti jää.

On totta, että useimmiten mies on se, joka tyytyy tai mukautuu nopeammin sellaiseen suhteen itsestäänselvyyteen. Ehkäpä siinä on osaltaan laiskuutta, saamattomuutta ja osaltaan tiettyä jämähtämistä. "
– Mies, 31, sinkku

"En voi edes kuvitella tilannetta, että pitäisin toista itsestäänselvyytenä, melkein päin vastoin enemmän pelkäisin, että tuosta tuo kohta löytää paremman ja lähtee sen matkaan."
– Mies, 34, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja