Jakaako mies naiset vakavasti otettaviin ja yhden yön juttuihin? Miehet vastaavat!

Millaisen naisen kanssa miehet ovat "vakavissaan"? AVA selvitti, jaottelevatko miehet naisia.

"Jakavatko kaikki miehet naiset automaattisesti kahteen leiriin, eli niihin, joihin voi suhtautua vakavasti ja niihin, jotka sopivat vain hauskanpitoon?" kysyy nimimerkki Elovena.

AVA selvitti vastauksen lukijan kysymykseen! Näin miehet kommentoivat:

Vastaan kyllä ja ei... Voisin kuvitella, että tällä ajattelutavalla voisi olla mahdollista jakaa naiset vaikkapa viiteen eri leiriin. Uskon kuitenkin enemmän, että naiset jakavat itsensä näihin kahteen leiriin ja sen perusteella miehet saavat kuvan naisista. Jotkut naiset pitävät hauskaa aina kun voivat ja ravaavat baareissa joka perjantai ja lauantai etsien onnea ja elämänsä prinssiä. Toiset haaveilevat, että prinssi kävelee vastaan kaupassa vaikka lymyilee bussissa mummon takana. Suhtaudun aina vakavammin naisiin, jotka tapaan muualla kuin ravintolassa.

Uskon myös, että meillä miehillä on kolmas aisti. Kun tapaa naisen tietää aika pian, kumpaan leiriin nainen kuuluu. Jos sydän laulaa Hoosiannaa ja tuntuu, että joka lyönnillä sydän yrittää karata rinnasta ja tunne kaipuusta vahvistuu, niin silloin miettisin tosissani, pitääköhän tähän suhtautua vakavasti. Ottaisin riskin, vaikka ehkä olisin väärässä. Mutta jos sydän ei kerro ja sen sijaan mieli on tanassa aina, kun olette yhdessä ja teillä on hauskaa, kuten kaveriporukassa, niin miksi ei voisi pitää vaan hauskaa tällaisen naisen kanssa... Toki voi, ja pitää, eikä pilata hyvää "partyseuraa" vakavoitumalla. Friend with benefits on parempi kuin friend as a wife.
– Mies, sinkku, 45

Varmaankaan mitään automaattista tietoista jakamista eri ryhmiin ei tapahdu. Mutta kyllähän miehet varmasti aika nopeasti joissain tapauksissa vetävät johtopäätöksen, onko tyttö ns. vaimomatskua. En usko, että tilanne on kovin erilainen naisten keskuudessa. Jos nainen on muuten erityisen mielenkiintoinen/mukava/hauska/kaunis tai jotain vastaavaa, niin tuskin kukaan asiaa jättää sikseen vain siksi, että se jokin puuttuu, jota vakavampaan kiinnostukseen tarvitaan. Eihän pelkässä hauskanpidossakaan ole mitään väärää?"
– Mies, sinkku, 34

Kyllä mä yhdistän ihan lähtökohtaisesti vakavuuden ja hauskanpidon. Eli jos tapaan jonkun kiinnostavan naisen, niin oma lähtökohtani on selkeästi se, että haluan jotain muutakin kuin hauskanpitoa. Minulle pelkkä hauskanpito yleensä jättää hitusen tyhjän tunteen. Minulla on kyllä ystäväpiirissäni miehiä, joilla on tämäntyyppinen jakoperuste. Joidenkin neitokaisten kanssa pidetään hauskaa ja toisten kanssa ajatellaan asioita siitä eteenpäin. Käsitykseni on, että pelkän hauskanpidon valinta on myös tullut usein yhteisestä sopimuksesta. Joskus varmasti taas osapuolet saattavat tehdä omat oletuksensa heidän välisestään suhteesta ja ne eivät aina kohtaa. Minusta tuntuu, että miehet lähestyvät tätä asiaa eri tavoin. Itse heittäydyn yleensä aina täysillä mukaan ja toivon jotakin enemmän kuin yhden tai muutaman illan juttua.
– Mies, sinkku, 30

En kyllä ole tuohon jakoon sortunut. Jos jotain jaottelua on tullut tehtyä, niin jako on ollut niinkin monimutkainen kuin "kiinnostaa/ei kiinnosta". Mikä kaikki on sitten vaikuttanut siihen, mihin kategoriaan nainen on päätynyt, on sen verran monimutkainen juttu, etten itsekään ymmärrä.
– Mies, naimisissa, 29

Itselleni tuntuu aika oudolta ajatukselta, että naisen kohdatessani tekisin automaattisesti jonkin kategorisoinnin. Jos tapaan naisen, joka herättää minussa mielenkiintoa, niin yritän poimia viitteitä siitä mikä tämän naisen tilanne on. Jos homma näyttää siltä, että siinä olisi edellytyksiä johonkin syvempään, niin sitten voi taas lähteä viemään asiaa eteenpäin. Mutta tässäkään vaiheessa en kyllä lähde mitään jakoa tekemään sen suhteen, että tämän ihmisen kanssa voin hypätä irtosuhteeseen ilman mitään aikomusta sitoutumiseen. Tilanteet menevät omalla painollaan ja aika näyttää mihin suuntaan suhde lähtee vai lähteekö mihinkään.
– Mies, sinkku, 29

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:


Mitä sinä haluaisit tietää miehistä? Käy esittämässä kysymyksesi !

Oletko aina halunnut tietää jotain naisista? Esitä kysymys !

AVA

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja