Kuinka kauan nainen saa pihdata? Miehet vastaavat

Toisten mielestä seksiä voi harrastaa uuden kumppanin kanssa vasta kolmansien treffien jälkeen – toiset eivät tällaisista säännöistä piittaa. AVA selvitti, kuinka kauan nainen saa kieltäytyä harrastamasta seksiä ennen kuin miehen kiinnostus katoaa.

Koska pitää viimeistään suhteen alussa harrastaa seksiä, jotta miehen kiinnostus säilyy? Nimimerkki Arka nainen kysyy.

AVA selvitti vastauksen lukijan kysymykseen. Näin miehet kommentoivat:

"Ei kai sille ole mitään tiettyä aikaa. Sitten kun olet itse valmis siihen. Toiset päätyvät harrastamaan seksiä melkein heti, toiset odottavat aikansa. Erittäin yksilöllinen asia. Jos suhteen on tarkoitus kestää pitempään, ei pitäisi olla suurta kiirettä. Toki toinen saattaa painostaa, mutta ei se ole syy yhtään mihinkään. Tiedät itse kun olet valmis ja jos tuntuu siltä pitempään, ettet sitä toisen kanssa halua harrastaa, kannattaa miettiä että haluatko lopulta sitä juuri tuon henkilön kanssa harrastaa ollenkaan.

Varmasti molemmille parempi kokemus kun molemmat haluavat sitä. Miehillä on välillä kiire "valloittaa" toinen, mutta ei siitä tarvitse liikaa välittää. Toinen odottaa kyllä aikansa jos haluaa tutustua sinuun muutenkin kuin sängyssä."
– Mies, 31, kihloissa

"Kyllä seksiasiat ovat kuitenkin aina henkilökohtaisesta näkövinkkelistä katsottavissa olevia. Ei meillä miehillä ole sisäänrakennettua seksitaulua, jonka mukaisesti esim. 3 viikon tapailun jälkeen tulisi harrastaa seksiä. On tärkeää, että seksiä harrastaa siinä kohtaa kun se itsestä tuntuu oikealta. Tämän asian suhteen kannattaa olla myös samaan aikaan avoin. Molempien on hyvä tietää missä mennään.

Jos nainen on kiinnostava muussakin kuin seksuaalisessa mielessä, on ihan luontevaa tutustua ensin ja sitä kautta harrastaa seksiä. Toisaalta ei tähän kysymykseen ole yhtä oikeaa vastausta. Tärkeintä on pitää huolta siitä, että teillä on mukavaa ja rentoa yhdessä. Seksi tulee mukaan kuvioon, kun on tullakseen. Näin minä sen ainakin koen."
– Mies, 30, sinkku

"Olisiko syytä hankkia mies, jonka kanssa haluaa harrastaa seksiä ihan älyttömästi? Ei niitä seksihommia kannata ollenkaan tehdä, jos pelottaa tai tehdä jonkun kanssa, kenen kanssa ei pelota. Joskus olen kyllä tapaillut naisia harrastamatta seksiä, sillä toisinaan on hyvä pitää jännitettä yllä pidempään. Toisaalta usein seksiä on ollut myös ensimmäisillä treffeillä. Mutta vaikka seksiä ei heti harrastettaisikaan, kannattaisi jotenkin antaa ymmärtää, että kiinnostus ei ole vain platonista."
– Mies, 34, sinkku

"Toisten mielestä varmaan heti. Itse olen sitä mieltä, että sen aika on sitten, kun on. Itselläni ei ole ollut kiirettä, jos vastapeluri on miellyttänyt. Voin odottaa pitkäänkin."
– Mies, 35, sinkku

"Ei ole mitään takarajaa milloin 'pitäisi' harrastaa seksiä. Se on kahden osapuolen yhteinen päätös vaikkakin aloite voi tulla kummalta tahansa. Se voi alkaa vaikka vain suutelusta tai toisen hyväilystä, eikä vaadi suoraa viittausta seksiin. Välillä aiheesta puhuminenkin auttaa, jos asia tuntuu vieraalta eikä tiedä mitä mieltä toinen on. Suhteessa avoimuus on kuitenkin tärkeätä, tällöin säästytään turhalta säätämiseltä – kysy ja puhu asioista suoraan!"
– Mies, sinkku, 31

"Jälleen kaksiteräinen miekka. Hyviä kokemuksia löytyy niin ensitapaamisiltana harrastusta seksistä kuin pitempään sen perään haikailustakin ja molemmissa tapauksissa homma on toiminut ihan ok, seksin sinänsä olematta syy mielenkiintoon tai mielenkiinnottomuuteen.

Siinä missä seksin perään haikailu saattaa parhaimmassa tapauksessa nostaa itse aktin intensiteettitasoa ja sitä ennen myös odotusarvoa siitä, saattaa seksi yhtälailla sabotoida koko homman. Mitä enemmän hommaa odottaa, sitä enemmän paineita ja odotuksia siihen yleensä lopulta kohdistuu. Toisaalta, heti alta pois hoidettuna homma saattaa poistaa sen pienen jännityksen alkutekijöissään.

Loppupeleissä mielenkiinto vastapuolta kohtaan liittyy kemiaan ja sitä seksiä voi pantata tai sen voi hoitaa alta pois kuljeksimasta, että voi keskittyä siihen toiseen, eikä jännittää asiaa sen kummemmin.

Vastauksena kysymykseen: ei ehkä ihan kahden tai kolmen viikon tapailun jälkeen vielä kannata lähteä häsäämään, eikä myöskään suhtautua asiaan tyylillä: tänään se tapahtuu. Oikea tapa lähtee siitä, että siinä vaiheessa kun itsestä tuntuu siltä, niin uskaltaa sanoa tilanteelle kyllä."
– Mies, 27, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !

AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja