Miksi mies säilyttää entisen kumppaninsa kuvia? Miehet vastaavat

Jokaisella on historiansa – ja tämä saattaakin nousta menneisyydessä solmittujen parisuhteiden muodossa puheenaiheeksi silloin kun solmitaan uutta suhdetta. Miksi mies säilyttää kuvia entisestä kumppanistaan?

Löysin poikaystäväni kaapista kuvia hänestä ja hänen eksästään. Tämä tyttö oli hänen ensirakkautensa ja erosta on aikaa, mutta en silti ymmärrä miksi kuvia pitää säästää vaikka olen kuvioissa. Onko mahdollista että mies haikailee vielä eksänsä perään? Hän sanoo kyllä minulle, ettei ikinä ole tuntenut ketään kohtaan samalla lailla kun minua. Miksi niitä kuvia ei voi hävittää? Ja hän tasan tarkkaan tietää niiden olemassaolon! Nimimerkki Miksi kysyy.

Miehet kysyivät asiaa miespaneelilta. Näin miehet vastasivat:

"Ihminen määritellään tekojensa ja historiansa kautta. Uskoisin, että jokaisella on sukupuolesta riippumatta jotain elämänsä edellisistä vaiheista, eikä siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä tai väärää.

Jos kumppanisi haikailisi toisen perään, niin olisi kuvista huolimatta ja oma käytöksesi saattaisi pahimmillaan vain lisätä sitä kaipausta. Parisuhteet ovat myös eri pituisia ja vaikka on tietysti hienoa jos omanne on ikuinen, ette tiedä sitä. Siihen suhteen tuoreena pitäminen osin perustuukin. On hieman kohtuutonta vaatia toista unohtamaan menneisyys kokonaan, jos eroattekin, toinen on luopunut kaikesta niin sanotusti "turhaan".

Miettisin asiaa myös siltä kannalta, että piirteet joiden vuoksi seurustelet toisen kanssa ovat muovautuneet ajan kanssa, osa siitä ajasta on koettu tuon toisen ihmisen kanssa. Niin kauan kuin sitä aikaa "ei tungeta naamaasi", vaan se on kaapissa muiden muistojen kanssa, ei ole syytä evätä toiselta pientä "reliikkiä" menneisyydestä."
Mies, 31, kihloissa

"Ensinnäkin, miksi tutkit poikaystäväsi kaappia? Epäilen, että olet tehnyt sen hänen selkänsä takana ilman lupaa, koska se huokuu kysymyksestäsi. Vaikutat jo alkumetreillä aika mustasukkaiselta naiselta. Vaikka oletkin nyt kuvioissa niin miksi oikeasti haluat, että mies hävittäisi kuvat? Koska hänellä on hyviä muistoja aiemmasta suhteestaan? Se ei ole sama asia kuin toisen perään haikailu. Mitäpä, jos arvostaisit poikaystävääsi ja antaisit hänen säilyttää muistot? Vaikkapa sen takia, että se olisi se oikea teko. Näin omasta näkökulmastani, olisit hyvin nopeasti exä tuolla käyttäytymisellä. Jotta suhde toimisi, siinä pitää olla kunnioitusta puolin ja toisin."
– Mies, 32, sinkku

"Ensinnäkin, mitä teet poikaystäväsi kaapissa? Nuuskimassa koska et luota häneen kenties? Oletko mustasukkainen hänen menneisyydestään? Tämä olisi tosi tyhmää, mutta tyhmää on myös ex-tyttöystävistään kuvien säilytys. Ymmärrän, että jos kuva-albumissa tai koneen kansiossa on muiden kuvien joukossa yksi kuva ex-kumppanista, mutta en sitä, että olisi monta kuvaa.

Ensirakkaus voi tunteena olla hyvin vahva ja meistä varmasti jokainen muistaa sen, mutta sen kuuluu jäädä muistoihin eikä kuviin piilotettuna kaappiin. En usko että poikaystäväsi haikailee entisen perään, mutta luulen, että ehkä hänen on vaikea päästää irti. Silloin asiasta on sovittava välittömästi tai kaikki tulevat kummittelemaan päässäsi vuosia.

Ainakin hän sanoo, ettei tunne ketään kohtaan kuten sinua. Muista, että sanominen on aina helppoa. Onko hänellä sinusta kuvia siellä kaapissa? Ei varmaan ole. Kuvat pitää hävittää mielestäni samaan tapaan kuin puhelinnumerot kännykästä.

Toisaalta sinulla pitää myös olla niin kova itseluottamus, että vaikka hänellä olisi kone täynnä ja kaapit täynnä, että sinä et anna sen mitenkään vaikuttaa sinuun, sinun kanssasihan hän on. Itse en tähän kykenisi, vaan polttaisin ne kun toinen on töissä."
– Mies, 46, sinkku

"Näin miehenä täytyy sanoa, että todennäköisesti poikaystäväsi ei muista kuvien siellä oloa, vaikka varmaan tietää, että ne on olemassa.. Jossain. Toinen minun mielestä tärkeä seikka on, että toisilla on kuvia menneisyydestään muistona. Se ei mielestäni kuitenkaan tarkoita, että haikailisi perään enää.. Menneisyyttään ei voi, eikä pidä unohtaa."
– Mies, 36, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


(MTV Lifestyle)

Lue myös:

    Uusimmat