Mitä mies ajattelee armeijan käyneestä naisesta? Miehet vastaavat

Etenkin viikonloppuisin viikonloppulomille kotikaupunkeihinsa saapuvat asepalvelustaan suorittavat nuoret miehet ovat monelle tuttu näky, mutta millaisia tunteita armeijan käynyt – tai armeijaa parhaillaan suorittava – nainen herättää miehissä? Voiko armeijan käynyt nainen olla naisellinen? Asiaa kysyttiin tällä viikolla joukolta miehiä.

Millaisia tunteita se miehissä herättää, että nainen on käynyt armeijan? Voiko armeijan käynyt nainen olla naisellinen? kysyy nimimerkki Lissu.

Näin miesraati vastasi kinkkiseen kysymykseen:

"Se voi herättää hyviä tai huonoja tunteita, riippuen myös siitä, onko mies itse käynyt armeijaa. Luulisin, että armeijan käynyttä naista pidetään suhteellisen vahvana tyyppinä, jos armeijassa on jaksanut vuoden kykkiä vapaaehtoisesti! Mielestäni armeijan käyminen ei vaikuta mitenkään naisellisuuteen."
– Mies, 20, parisuhteessa

"Allekirjoittaneessa ei ainakaan herätä erityisemmin mitään otsikoitavan arvoista. Jos nainen on halunnut armeijaan ja käynyt sen, tiedän toisen olevan päättäväinen, mutta en ajattele asiaa muuten mitenkään. Se ei haittaa siis, mutta en ottaisi asiaa puheeksi ellei toinen sitten itse ota ja silloinkin se olisi allekirjoittaneelle lähinnä jutustelua. Ei enempää, ei vähempää.

Mitä tulee naisiin armeijassa – siitä on hetki kun oman aikani paikassa viihdyin – kokemuksia on moneen suuntaan. Naisellisuuden kannalta on hyvä miettiä kysytkö naisellisuudesta naisen vai miehen toiveiden mukaan ja koskeeko kysymys niitä rooleja jotka toiset naiselle luovat.

Stereotypioiden sijaan vastaan sen mukaan mitä olen nähnyt ja kokenut. Olin puolet ajastani yksikössä jossa palveli naisia, he olivat kaikki samassa joukkueessa kuin minä. Jos aikaa oli käydä suihkussa tunnin verran, naispuoliset surutta käyttivät siitä ajasta 75% ja sitten miehet, 75% joukkueesta, juoksivat suihkun läpi. Tämä voisi olla esimerkki naisellisuudesta. Toisaalta myös siitä että jos ihminen saa etuoikeutetun aseman, ihminen useasti myös käyttää sitä, sukupuolesta riippumatta.

Toisaalta samat henkilöt tekivät harjoituksissa täysin samat asiat ja samalla sykkeellä kuin muutkin ja olivat osa joukkuetta kuten muutkin. Armeija jossain määrin tekee kaikista massaa, sukupuolesta riippumatta. Ihmiset ovat siviilissä enemmän yksilöitä, ja sen johdosta nainen voinee sitten erottua enemmän "naisellisten" piirteiden kautta.

En voi antaa montaa esimerkkiä sillä vain yksi esimiehistäni – upseeri – oli nainen. Sanotaan silti ettei vaatimukset ainakaan hänen antamana olleet sen vähäisemmät tai kohtuuttomammat kuin miehilläkään. Hän oli työssä josta piti, mutta ei ollut silti millään tavoin "miehinen" nainen. Jos joku oli epäillyt ettei hän kykenisi olemaan "naisellinen", se olisi lähinnä heikolla itsetunnolla varustetun moukan puhetta."
– Mies, 31, kihloissa

"Minulla herää ensimmäisenä vaan miljoona kysymystä siitä, että miksi nainen on mennyt armeijaan? Onko nainen poikatyttö vai huomionkipeä hempukka?

Minun aikanani intissä oli varmaan kymmenkunta naista ja vain yksi heistä oli mielestäni täysijärkinen. Lopuista puolet oli ihan vaan miesten ja huomion perässä, kun olivat todennäköisesti niin tyhmiä, että eivät mitään muutakaan tekemistä keksineet siinä vaiheessa elämää. Loput naisista oli poikatyttöjä, joilta uupui vain penis – tai sitten hirveitä pätijöitä."
– Mies, 25, parisuhteessa

"Vaikka nainen on käynyt armeijan, ei se herätä itsessäni sen kummoisempia fiiliksiä. Onhan se varmasti mielenkiintoista kuunnella vastakkaisen sukupuolen kokemuksia mutta siihen se jääkin. Se on kokemus naiselle, siinä missä miehellekin. Ei armeijan läpikäynti vähennä naisellisuutta mitenkään."
Mies, 32, sinkku

" On uskomatonta, että Lissu joudut tuollaista edes miettimään. Sillä ei kyllä ainakaan minun kirjoissani ole minkään valtakunnan merkitystä, onko nainen käynyt intin vai ei. Ei naisen naisellisuutta vähennä pätkääkään se, että nainen on hyppinyt ja rymynnyt pitkin maita ja mantuja maastokuviossa.

Armeijan käynyt nainen voi olla naisellinen ihan juuri siinä missä nainen on naisellinen, vaikka hän olisi sähköasentaja tai autoharrastaja. Noissa edellä mainituissa ei ole minun silmissäni mitään erityisen maskuliinista. Armeija on ollut varmasti, vaan yksi kokemus sinulle muiden joukossa, eikä sinua määrittävä tekijä."
Mies, 30, sinkku

"On ihan ok jos nainen on käynyt armeijan, sillä pitäähän jonkun nykyajan poikiakin puolustaa. Nainen saa mielestäni käydä armeijan, jos niin haluaa tehdä. Naisella pitää olla sellainen valinnanmahdollisuus, käykö armeijan vai ei – sitä kun ei ennen ollut!

Pakolliseksi armeijaa ei missään tapauksessa pitäisi tehdä muille kuin miehille. Mietin asiaa hiukan eteenpäin. Jos tulisi sota, niin ei naisen kuulu eturintamassa räjähtää kappaleiksi, vaan se on miesten rooli – vaikka tuskin nyt ihan heti näin tulee käymään.

Mietin tässä lähinnä omaa tytärtäni joka kovasti suunnittelee armeijaan menemistä. On totta, että nainen, joka kertoo olleensa armeijassa herättää minussakin sellaisen stereotyyppisen ajatuksen, että: "Mikähän äijä tuo on ja kenen?".

Tosi on kuitenkin se, että ihan yhtä naisellinen voi olla armeijan käynytkin nainen kuin sellainen nainen, joka ei ole armeijaa käynyt. Tämä ei tietenkään päde aina, mutta eipä kaikista pojista siellä tule miehiäkään."
Mies, 46, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

Esimerkiksi näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


(MTV Lifestyle)

Lue myös:

    Uusimmat