Milloin on sopiva aika muuttaa naisen kanssa yhteen? Miehet vastaavat

Jotkut pariskunnista muuttavat yhteen vain muutaman viikon seurustelun jälkeen – toiset eivät koskaan. Mikä on kultainen keskitie, kun kyse on yhteenmuutosta, vai tarvitseeko sitä noudattaa? AVA otti selvää ja kysyi asiaa joukolta suomalaismiehiä.

Milloin on sopiva aika muuttaa naisen kanssa yhteen? Nimimerkki Mussukka kysyy tällä viikolla.

AVA selvitti vastauksen lukijan kysymykseen. Näin miehet kommentoivat:

"Silloin, kun se tuntuu hyvältä ja kun on valmis ottamaan vastuun yhteisestä taloudesta niin raha-asioiden, asunnon siisteyden kuin ruuanlaitonkin osalta. Pitää olla valmis keskustelemaan ongelmista, jottei pienestä asiasta kasva isompaa ongelmaa. Ajallisesti vähintään se puoli vuotta – mieluummin enemmän. Yhteenmuuttaminen on kuitenkin iso juttu, joten ei kannata hätiköidä sen suhteen."
Mies, 31, sinkku


"Samojen neliöiden sisälle muuttaminen ei katso mitään tiettyä aikaa. Toiset pystyvät siihen melkein välittömästi, toiset tarvitsevat aikaa ja jotkut eivät pysty siihen ilman eskalaation uhkaa missään vaiheessa. Itse muutin yhteen parisuhteeni toisen osapuolen kanssa muutaman kuukauden seurustelun jälkeen, mutta kyseessä oli enemmänkin sattuma, kuin suunniteltu tilanne. Suhde jatkuu eloisana tänäkin päivänä, mutta toki kasvukipuja oli aikoinaan, ne ovat ihan normaali asia. Yleiset ongelmat yhteen muuttamisessa ovat samat, sama se milloin se tapahtuu. Toisen näkee koko ajan, oma tila supistuu ja oma rauha saattaa olla historiallinen käsite jatkossa. Jos neliöitä on vähän, kaikki eskaloituu vielä helpommin. Osa saattaa myös ärsyyntyä siitä että toinen haluaa väkisin muuttaa kaiken yhteiseksi, tähän voi syyllistyä kumpi osapuoli tahansa. Avain kaikkeen onkin kommunikaatio.

Ainakin itselleni oli luonnollinen tie olla oma itseni ja antaa toisen olla sitä myös. Totta kai siitä tulee eskalaatio välillä, mutta siinäpähän tutustuu toiseen tarkemmin ja asioista keskustelemalla asiat myös kehittyvät. Ei kannata liikaa huolestua ongelmien mahdollisuuksista, sillä ne on melkein aina hoidettavissa, sama se mikä tilanne. Ja jos pelkäät että löydät toisesta jotain sellaista minkä johdosta haluat lopettaa suhteen, se on ihan normaali riski kaikissa parisuhteissa. Jos sellaiset piirteet löytyvät ennen kuin muutatte yhteen, aina helpompaa, mutta ei niin välttämättä monelle käy."
– Mies, 31, kihloissa

"Ei kai siihen mitään sääntöä ole, mutta ehkä siinä vaiheessa, kun kolme kuukautta viettää yhtäjaksoisesti aikaa enemmän toisen luona kuin kotonaan, voi muuttaa lopullisestikin. Tai jos muuttaa toiselta paikkakunnalta ollakseen toisen kanssa."
Mies, 34, sinkku

"Sitten, kun se tuntuu siltä. En näe mitään aikarajoitteita kyseiselle tapahtumalle."
– Mies, 35, sinkku

"Kyllä se sopiva aika on minun kokemusmaailmassa määrittynyt ainakin hyvin pitkälti sen mukaan, että kuinka paljon sitä viettää öitä yhdessä. Siinä vaiheessa, kun suurimman osan öistä nukkuu yhdessä jommankumman asunnossa ja suhde jo siinä vaiheessa, että se muistuttaa jo varhaista yhdessä asumista. Siinä kohtaa aika usein on luonnollista ainakin vakavasti pohtia yhteenmuuttamista. Se helpottaa tuossa tilanteessa myös kummasti yhteisiä käytännön asioita, sillä jossain kohtaa molemmissa asunnoissa alkaa olla toisen tavaroita hammasharjan lisäksi jo siihen malliin, että se on jo yhteistä reviiriä.

Toisaalta tällaisesta yhdessä olemisen tiiviydestä huolimatta jompikumpi tai kummatkin saattavat haluta säilyttää oman tukikohtansa, jossa voi olla siten kuin itse haluaa. Ei tuohon mitään valmista sudenpentujen käsikirjan omaista vastausta ole. Kyllähän se on aika lailla sen mukaan toimittava, mikä tuntuu hyvältä. "
Mies, 31, sinkku

"Silloin kun molemmilla on sellainen elämäntilanne, että se on ensinnäkin taloudellisesti mahdollista ja järkevää. Olisi hyvä myös tuntea toinen hyvin, ettei nyt välttämättä heti kannata hypätä yhteiseen asuntoon. Varmasti molemmat tietävät kun tuntevat olonsa varmaksi, että oikeasti haluaa jakaa kaiken sen kumppaninsa kanssa."
– Mies, 20, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !

AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat