Mitkä puheenaiheet ärsyttävät miehiä eniten? Miehet vastaavat

Kauneudenhoito, kuukautiset, itsensä mollaaminen, tulevaisuuden suunnittelu, uteliaisuus, juoruilu – mikä puheenaihe miehiä ärsyttää eniten? AVA otti selvää ja kysyi suomalaisilta miehiltä, mikä keskustelunaihe saa heidän sappensa kiehumaan!

Mitkä puheenaiheet ärsyttävät miehiä eniten? Nimimerkki Juulia kysyy.

AVA selvitti vastauksen lukijan kysymykseen. Näin miehet kommentoivat:

"Hei Juulia!

Kyllähän kaikista raskainta ja etovinta kuunneltavaa on kuukautistarinat. Kaiken muun vielä jotenkin kestää. Tosin kovalla itsensä mollaamisella ja uteliaisuudella voi olla, että mikään liitto ei kestä kovin kauaa.

Jouduin töissä kerran kuuntelemaan noin viisikymppisen naisen tilitystä hänen viikon kestäneistä kuukautisista, enkä ole enää halunnut edes katsoa tuota työkaveriani päin. Hän pelkäsi vuotavansa kuiviin ja kertoi hyvin tarkkaan kuinka usein joutui käydä vessassa. Myös minun teki mieli siltä seisomalta lähteä vessaan – oksentamaan – enkä ollut ollenkaan varma milloin korvani alkaisivat vuotaa verta."
Mies, 36, naimisissa

"Ei minkään tietyn asian puhuminen, vaan se, että oli aihe mikä vaan, niin se loputon vatvominen. Olen töissä aika naisvaltaisessa paikassa ja lounaalla tai palavereissa tulee aika usein sellainen hetki, että silmät vaan pyörii päässä, kun ihmettelen, että jengi jauhaa ja jauhaa. Sellaista loputonta "niin niin joo", "aijaa ", "eikä, ihanko tosi" -virtaa.."
Mies, 34, sinkku

"Itsensä mollaaminen on ehdottomasti yksi ärsyttävimmistä asioista, mitä nainen voi suustaan päästää. Varsinkin ihminen joka ei pysty ottaamaan kehuja vastaan vaikka niitä vilpittömästä tulisi ja vain mollaa itseään. Itse henkilökohtaisesti en kestä semmoista."
– Mies, 22, parisuhteessa

"Virallisesti ei mikään. Epävirallisesti joskus se, että toimii oman raskaan duunipäivän jälkeen heti kotiinpäästyään likasankona vaimon työpaikkamurheille. Mutta se on puolison yksi rooli – olla tukena ja antaa näkemyksiään kun toisella on huolia."
Mies, 34, avoliitossa

"Kyllä pari asiaa on sellaisia jotka nousevat ihan ylivoimaisesti esille omien kokemuksien mukaisesti. Uteliaisuus on ehdottomasti yksi ärsyttävimmistä piirteistä. On esimerkiksi ehdottoman tarvittavaa tietää, että minkälaisia ihmisiä naapurissa asuu, koska heidän elämäänsä kuulee seinien läpi. Parhaimmillaan, kun nimet saa selville niin voi sitten selvittää Facebookin kautta minkänäköisiä ihmisiä he ovat ja sitä kautta pystyy sitten tekemään kauttalinjaisen syväanalyysin näistä ihmisistä. Tällä pystyy viihdyttämään itseään kovinkin kauan. Tämä yhdistyy varsin luontevasti juoruiluun.

Onhan se myös raskasta puhua siitä, että mitkä asiat on itsessä vialla. Olisi se helpompaa ottaa ainakin suhteessa useammin keskustelussa esiin, että mitkä asiat ovat hyvin ja mistä saa energiaa. "
Mies, 30, sinkku

"Henkilökohtaisesti minua ainakin ärsyttävät kauneudenhoidosta puhuminen, tulevaisuuden suunnitelmien hoputtaminen sekä älytön juoruilu, vaikka viimeiseen sorrun ehkä itsekin joskus."
Mies, 35, sinkku

"Turhamaisuus on minusta kaikkein ärsyttävintä. Kuukautisiin ei kukaan voi vaikuttaa, joten minua ei niistä puhuminen ärsytä. Pitää vaan ymmärtää ja antaa hiukan toiselle aikaa puhua asiasta.

Kauneudenhoito on naiselle tärkeää ja nainen tekee sitä itsensä että miehensä vuoksi. Itsensä mollaaminen on säälittävää ja ärsyttävää! Sitä tekevät mielestäni ne, joilla on heikko itsetunto. Udella saa, mutta turha urkinta viittaa siihen, että nainen ei luota toiseen. Minä kammoksun juoruilua, vaikka juoruja on joskus hauska kuunnella. On nimittäin hyvä pitää mielessä, että juorut saattavat osoittautua valheiksi. Toisaalta olen itse sellainen, että tykkään puhua kaikesta. Tykkään haastaa ja vaatia selityksiä kaikkeen."
Mies, 45, sinkku

"Kuukautiset ja itsensä mollaaminen on kyllä mielestäni niin mustalla listalla kun vaan voi olla. Suhteen tilanteesta riippuen tulevaisuuden suunnittelu voi olla joko hyvä taikka huono asia. Mielestäni uteliaisuus ja juoruilu ovat hyviä puheenaiheita, mutta jos se menee yli, niin kyllä sekin ärsyttää."
Mies, 20, sinkku

"Minua ärsyttävät eniten loppumattomilta tuntuvat keskustelut erikokoisista ongelmista, jotka eivät ratkea puhumalla. On ärsyttävää, kun nainen haluaa palata vatvomaan jotakin omassa elämässään tai maailmassa olevaa ongelmaa tai vääryyttä, joka jo ensimmäisellä keskustelukerralla paljastuu sellaiseksi, johon emme voi yhdessäkään vaikuttaa. Sillä ei tunnu olevan väliä, että olen kertonut hänelle, mitä ajattelen asiasta, ja ilmaissut tukeni; märehtiminen vain jatkuu. Keskustelu parisuhteessa on minusta erittäin tärkeätä, mutta kaikella on rajansa."
– Mies, 28, avoliitossa

"En lähtisi yleistämään liikaa. Kauneudenhoito voi ärsyttää miestä joka ei jaksa paneutua ulkonäköönsä. Kuukautiset voivat ärsyttää miestä joka ei tiedä mitä tai miten puhua aiheesta. Itsensä mollaaminen taas voi häiritä miestä, joka ei tiedä haluaako toinen huomiota vai onko aito hätä kyseessä. Tulevaisuudensuunnittelu sitä vastoin voi ärsyttää miestä, joka ei tiedä vielä miten sen suunnittelisi. Uteliaisuus miestä joka on ujo. Juoruilu taas vuorostaan voi häiritä miestä, joka ei innostu muiden asioista.

Lista tosiaan voisi jatkua ja jatkua ja kaikkiin esimerkkeihin saisi kolme, neljä esimerkkiä lisää. Eli ilman turhia yleistyksiä, mies harvemmin pitää aiheista, joista ei niin välitä ja hän joutuu niihin väkisin mukaan. Varsinkin jos keskustelu käydään hänen mielestään monologina. Silloin toiselle saattaa tulla tunne ettei hänellä joko ole oikeasti sanottavaa tai sitten asia etenee tietyllä tavalla hänen mielipiteestään huolimatta, tällöin moni on lopulta mieluummin hiljaa.

Osa miehistä myös kokee, että nainen ei ole kiinnostunut heistä sellaisinaan. Miehet saattavat kokea, että heistä on tehty projekti, jota voi hitaasti muokata haluamaansa suuntaan. Silloin mikä vain näistä aiheista saattaa aiheuttaa eskalaation, ja asiasta puhuminen alkaa hitaasti muuttua mahdottomaksi ja selkäranka alkaa hitaasti taipua väärällä tavalla, vaikka se ei lopulta olisi millään tavalla ollut naisen suunnitelmissa tai toiveissa."
Mies, 31, kihloissa

"Ehkäpä se itsensä mollaaminen käy eniten hermoille, osaltaan se on varmasti sitä, että nainen hakee huomiota mieheltä mutta pidemmän päälle antaa huonoa kuvaa naisesta itsestään. Naiset juoruilevat/utelevat yhtä todennäköisesti kuin hengittävät, ehkäpä riippuen kuinka henkilökohtaisia asioita juoruillaan/udellaan niin voidaan mittailla ärsyttävyyden rajoja."
Mies, 31, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !

AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja