Missä kulkee vaatimusten raja parisuhteessa? Miehet vastaavat

Missä vaiheessa nainen vaatimuksineen menee liian pitkälle? Voiko parisuhteessa vaatia toiselta mitä vain? MTV Lifestyle otti selvää.

"Missä kulkee vaatimusten raja parisuhteessa?" kyselee nimimerkki Nainen23

Näin miespaneeli vastasi kysymykseen:

"En ole ihan varma voiko vaatimuksille laittaa rajaa. Se on vähän sama kuin laittaisi pettymyksillä rajan. Toki saattaisit säästyä joltain, mutta luultavasti moni asia jäisi myös kokematta. En usko että kukaan nauttisi siitä jos oivaltaisi tuon vasta kuolinvuoteellaan.

Tämä on vain yhden miehen mielipide, mutta parisuhteessa vaatimukset kulkevat usein ajatuksella: "kokeillaan kepillä jäätä." ja hyvä niin. Joskus toiveet/vaatimukset menevät läpi, joskus eivät ja joskus luodaan kompromisseja. En usko että yksikään itseään kunnioittava mies suostuisi suoriin rajoihin, mutta en usko – tai en ainakaan haluaisi ajatella – että yksikään itseään kunnioittava nainen haluaisi asettaa liian suoria rajoja vaatimuksilleen. Mies ei ole koira - vaikka niin joskus käyttäytyykin – ja naisen ei tarvitse hankkia hihnaa, vaikka koirankoppi joskus vastaakin mielikuvana miehen sohvalla nukkumista.

Tämä ei toki tarkoita sitä, että "mies saa mennä ja tehdä mitä vain", mutta suorat rajat ovat melko usein oikotie onnettomuuteen. Rajat ja niiden – yleensä edestakaisin pomppinen – perustuu keskeiseen luottamukseen, ei sokeaan rajoittamiseen. Jos kotona on ankeata, on riski että vähemmän ankeat ajat haetaan muualta."
– Mies, 31, kihloissa

"Minusta se on täysin kiinni molemmista parisuhteen osapuolista: toiset sallivat enemmän vaatimusten asettamista kuin toiset. Jokainen tekee parisuhteen solmiessaan tietynlaisen sitoumuksen siitä, millaisiin vaatimuksiin suostuu – ja millaisiin aikoo jatkossakin suostua. Yleisesti minusta ei voi vetää mitään "rajaa", jota kaikkien pitäisi noudattaa, sillä jokainen parisuhde on erilainen."
– Mies, 20, parisuhteessa

"Hei Nainen23!

Vai että missä menee vaatimusten raja? Onko tullut koeteltua, eikä miestä ole enää näkynyt? Kysymyksesi on varsin vajavainen ilman mitään varsinaista esimerkkiä.

Nyrkkisäännöksi sanoisin kuitenkin, että koita ihan oikeasti ajatella asioita miehesi kannalta ja kysyä miltä hänestä tuntuu ja miksi hänestä tuntuu siltä, eiköhän sillä jo jokin raja selviä.

Kuvitellaan, että hän on vaikka rekkamies, herännyt aamusta vaikkapa Ivalossa, ajanut kotiin Kotkaan, välttänyt pari itsemurhayritystä ja nyt – 14 tuntia myöhemmin – kun hän on päässyt oluen kanssa kertailemaan päiväänsä nojatuoliin, pyydät häntä tyhjäämään kissanhiekka-astiaa, täyttämään astianpesukoneen tai pyyhkimään sormenjäljet vessan peilistä. Joskus vaatimusten raja voi olla varsin matala."
Mies, 36, avioliitossa

"Ainoa asia, jota parisuhteessa voi vaatia on toisen arvostus, joka näkyy toisen huomioon ottamisella niin pienissä kuin suurissa asioissa."
– Mies, 34, sinkku

"Varmasti luottamus, kunnioitus sekä rehellisyys ovat ne asiat mitä voi vaatia. Näiden pitäisi olla itsestään selviä. Mutta ei voi vaatia, että koko elämä pyörii vain toisen ympärillä eikä, että vain toinen parisuhteessa hoitaa taloutta."
– Mies,32, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! Esitä kysymys täällä!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat