30 x jouluresepti - mm. maailman paras joululimppu ja lohirillette

Keräsin yhteen jouluun sopivia tai juuri jouluun tarkoitettuja reseptejä. Kehotan vahvasti kokeilemaan ainakin maailman parasta joululimppua sekä lohirilletteä. Mukana myös italialaisia ruokatwistejä sekä kinkunkorvikkeita. Kummityttö ihastui joulupöydässä täysillä gnoccheihin, kun teki ne itse.

Lisäksi omiin suosikkeihin kuuluu maalaispatee, jota voisi olla aina jääkaapissa. Maksalaatikon tekemistä moni pitää ajatuksissaan hirveän vaikeana ja lopputulosta pelottavana, mutta totuus on toinen, kun tekee sen ravintola Juuren tapaan. Mikäli laatikot eivät ole mieleen, tee kinkun tai kalkkunan lisukkeeksi ruusukaali-hillosipulipaistosta ja sinappista vinegrettiä. Jälkkäreistä piparkakku-, spelttilaku- ja appelsiini-unikonsiemenjäätelöt valloittavat satavarmasti minkä tahansa pöytäseurueen.

ALKUMALJA TAI ILLAN PÄÄTTEEKSI:

JOULUPÖYTÄÄN:

LEIVÄT:

JÄLKIRUOKA

KUN JOULURUOKA KYLLÄSTYTTÄÄ, MUTTA ON VIELÄ TÄHTEITÄ:ITALIALAISELLA TWISTILLÄ:

KINKUN KORVIKKEEKSI:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja