Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta
Pitkästä aikaa riistaa! Talven tullen huomaa kaipaavansa jopa ärsyttävän paljon tuhteja makuja. Tässä on italialainen lohturuoan klassikko, joka torjuu kylmät viimat ja takkatulen kaipuun. Punkussa syviä makuja imenyt pitkäkorva ja juustosta sävyjä saanut polenta tuovat Piemonten talven kolkuttelemaan keittiön ovelle. Helppoa ja supermaukasta!
VINKKI! Gratinoitu polenta on mitä parhain tapa päästä eroon juustojämistä.
Jänistä punaviinissä
1 jänis tai 4 koipea
3 salottisipulia, hienonnettuna
2 porkkanaa, hienonnettuna
2 sellerinvartta, hienonnettuna
1 laakerinlehti
10 katajanmarjaa
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
10 kokonaista mustapippuria
10 kokonaista korianterinsiementä
1 plo täyteläistä punaviiniä
50 g voita
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
Jos käytät kokonaista jänistä, pilko se suuriksi paloiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lihapalat isoon astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua 12-24 h.
Ota lihapalat marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kuumenna pannu ja ruskista liha voin ja oliiviöljyn seoksessa. Suolaa vielä hiukan.
Kaada marinadi isoon kattilaan ja lisää ruskistetut lihat mukaan. Peitä kannella ja anna muhia keskilämmöllä pari tuntia.
Tarjoile gratinoidun polentan tai perunamuusin kera.
Gratinoitu polenta
1,5 dl maitoa
1 tl suolaa
150 g / 2,5 dl polentasuurimoita
50 g voita
50 g parmesaania, raastettuna
200 g erilaisia juustoja
—
50 g parmesaania, raastettuna
25 g voita
Kaada maito isoon kattilaan tai paistinpannulle. Lisää 6 dl vettä ja 1 tl suolaa ja kiehauta. Lisää polentajauhot hiljalleen koko ajan vispaten, ettei tule klönttejä. Sekoita vielä minuutti pari.
Laske lämpöä miedolle ja anna seoksen pulputa hiljalleen 35-45 min aina välillä sekoittaen, ettei puuro pääse jämähtään pohjaan tai reunoihin. Laita sillä välin uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita lopussa mukaan 50 g voita ja erilaiset juustot. Sekoita hyvin ja anna juuston sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti