Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.12.2014 19:02

Pitkästä aikaa riistaa! Talven tullen huomaa kaipaavansa jopa ärsyttävän paljon tuhteja makuja. Tässä on italialainen lohturuoan klassikko, joka torjuu kylmät viimat ja takkatulen kaipuun. Punkussa syviä makuja imenyt pitkäkorva ja juustosta sävyjä saanut polenta tuovat Piemonten talven kolkuttelemaan keittiön ovelle. Helppoa ja supermaukasta!

VINKKI! Gratinoitu polenta on mitä parhain tapa päästä eroon juustojämistä. 

Jänistä punaviinissä

1 jänis tai 4 koipea

3 salottisipulia, hienonnettuna

2 porkkanaa, hienonnettuna

2 sellerinvartta, hienonnettuna

1 laakerinlehti

10 katajanmarjaa

1 tl rosmariinia

1 tl timjamia

10 kokonaista mustapippuria

10 kokonaista korianterinsiementä

1 plo täyteläistä punaviiniä

50 g voita

0,5 dl oliiviöljyä

2 dl lihalientä

suolaa

mustapippuria

Jos käytät kokonaista jänistä, pilko se suuriksi paloiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lihapalat isoon astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua 12-24 h.

Ota lihapalat marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kuumenna pannu ja ruskista liha voin ja oliiviöljyn seoksessa. Suolaa vielä hiukan.

Kaada marinadi isoon kattilaan ja lisää ruskistetut lihat mukaan. Peitä kannella ja anna muhia keskilämmöllä pari tuntia.

Tarjoile gratinoidun polentan tai perunamuusin kera.

Gratinoitu polenta

1,5 dl maitoa

1 tl suolaa

150 g / 2,5 dl polentasuurimoita

50 g voita

50 g parmesaania, raastettuna

200 g erilaisia juustoja

—

50 g parmesaania, raastettuna

25 g voita

Kaada maito isoon kattilaan tai paistinpannulle. Lisää 6 dl vettä ja 1 tl suolaa ja kiehauta. Lisää polentajauhot hiljalleen koko ajan vispaten, ettei tule klönttejä. Sekoita vielä minuutti pari.

Laske lämpöä miedolle ja anna seoksen pulputa hiljalleen 35-45 min aina välillä sekoittaen, ettei puuro pääse jämähtään pohjaan tai reunoihin. Laita sillä välin uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita lopussa mukaan 50 g voita ja erilaiset juustot. Sekoita hyvin ja anna juuston sulaa.

Kaada polenta vedellä huuhdeltuun vuokaan (ei tartu niin pahasti reunoihin). Ripottele pinnalle 50 g parmesaaniraastetta sekä pieniä voikimpaleita. Gratinoi uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesilla10 + 1 pataa pakkaspäivilleHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
Italiaitalialainenjänislepre al civetliharuokapolentareseptiriistariistaruokatalviruoka

Tuoreimmat aiheesta

Italia
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 29.11.201707:20
    Pizza

    Pitäkää ananaksenne purkissa! Vetoomus Unescolle: Miljoonat italialaiset vaativat pizzalle virallista suojelua

  • 18.08.201522:36
    Amalfi

    Amalfin rannikon ravintolakatsaus

  • 16.08.201521:54
    Amalfi

    Amalfin rannikon pikkukaupungit

  • 05.08.201522:45
    Amalfi

    Nähdä Napoli ja... vuolla bloggaus

  • 19.08.201320:28
    arvostelu

    Ravintolapäivä, kulotettu pasta ja ajatus suomalaisesta ravintolakulttuurista