Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-savujuustorisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 23.11.2012 06:15

Olen lainannut jo pari reseptiä uudesta tamperelaisen keittiön ylistysopuksesta, ...A, Bertha, C...:stä. Tässä vielä yksi mukaelma, jonka perusideaa on helppo varioida muihinkin versioihin. Ravintola C:n porkkana-Savuarmas -risotto yhdistää juureksen makeuden ja juuston suolaisuuden ja savuisuuden yhteen hauskaksi makukokemukseksi. Porkkanamehua voit vaihdella erilaisiin kasvismehuihin ja rajoitetusti saatavilla olevaa Armas-perheen Savuarmasta muihin kotimaisiin savustettuihin juustoihin kuten Herkkujuustolan Savu-Hilmaan tai Arctic Milkin Lunsmanni Kytösavuun. Voit myös "terästää" risottoa lisäämällä alkuvaiheessa pieniä juureskuutioita. Itselläni ei ole mehupuristinta enkä löytänyt kaupasta porkkanamehua, joten käytin valmisjuuresmehua. Käytin riisin sijaan tapani mukaan kotimaista emmervehnää. Ruoka toimii mielestäni parhaiten alku- tai väliruokana. Silloin siitä riittää 5-6 hlölle.

Porkkana-savujuustorisotto neljälle pääruokana, 5-6:lle alkuruokana 4  dl risottoriisiä, ohrasuurimoita tai emmervehnää

2 dl kuivaa valko- tai kuohuviiniä

1 l porkkanamehua tai muuta juuresmehua

6 dl kasvislientä

100 g savujuustoa, raastettuna

100 g voita

suolaa

Lämmitä juuresmehu, mutta älä anna sen kiehahtaa. Kiehauta sen sijaan kasvisliemi.

Kuumenna kattila, tiputa pari nokaretta voita ja freesaa riisiä/ohraa/vehnää. Kaada sekaan viini ja anna sen kiehahtaa. Keitä, kunnes viini on liki kokonaan haihtunut. Lisää juuresmehua 2 dl kerrallaan. Sekoita risottoa hiljalleen ja kun neste alkaa olla lopussa, lisää uusi 2 dl annos. Kun juuresmehu loppuu, vaihda kasvisliemeen. Maista riisiä välillä ja kun se alkaa olla al dente, lisää juusto ja anna sen sulaa sekaan hitaasti sekoittaen. Lisää loput voista ja sekoita tasaiseksi. Risoton kuuluu olla mehevän valuvaa. Maista ja mausta suolalla mieleiseksi. Anna levähtää pari minuuttia ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

KurpitsarisottoPorkkana-savujuustorisottoSienirisotto kuivatuista ja grillatuista sienistäPossunposkia emmervehnällä
emmervehnäjuuresjuustokasvisruokaohrattoporkkanaresepti
risotto
savujuusto

Tuoreimmat aiheesta

emmervehnä
  • 15.03.201306:15
    alkuruoka

    Kurpitsarisotto

  • 25.07.201212:47
    kantarelli

    Sienirisotto kuivatuista ja grillatuista sienistä

  • 09.02.201220:51
    possunposki

    Possunposkia emmervehnällä