Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille

Julkaistu 06.12.2018 15:59

Tulipa törmättyä yksinkertaisen herkulliseen reseptiin Elina Nykänen Anderssonin Kära Sverige - ruotsalainen ruokakirja. Perunapaistikkaat ja mätiä on periaatteessa röstiperunalla korvattu bliniannos, joka toimii kuin nakutettu talvikauden juhlaan ja miksei arkeenkin. Ei tarvi käryttää niin paljoa ja onpa tämä huomattavasti bliniä kevyempikin ruoka.

Kirjoittaja käyttää höysteenä Kalixin mätiä eli Perämeren muikun eli maivan mätiä, joka on maivan elinympäristöstä johtuen kiinteämpää, väriltään punaisempaa ja maultaan miedompaa kuin muiden muikkujen mäti. Itse käytin kirjolohen mätiä ja loistavasti toimi. Eli päälle voit laittaa mitä vain, mitä laittaisit blininkin höysteeksi.

VINKKI! Voille, mädille ja ranskankermalle löytyy nykyisin yleisesti vegaanisia korvikkeita.

PERUNAPAISTIKKAAT JA MÄTIÄ
4 hlölle

6 suurta, kiinteää perunaa
suolaa ja mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
200 g mätiä
1 punasipuli, hienonnettuna
1 dl ranskankermaa
4 viipaletta sitruunaa

Kuori ja raasta perunat. Puristele pois niistä irtoava neste. Laita raaste kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä voissa ja öljyssä neljä yhtä suurta paistikasta, kunnes reunat ovat rapeat ja väri kullanruskea, ehkä viitisen minuuttia.
Asettele mäti, silputtu punasipuli ja ranskankerma paistikkaiden päälle ja tarjoile sitruunaviipaleiden kanssa. Voit myös ripotella pinnalle ruohosipulia tai lehtipersiljaa.

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraMätipasta - joulun tähteille tai arjen luksukseenKahden kalan pihvit(Vähän niin kuin) StroganoffKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta
röstireseptiblinikasvisruokamätitalviruokaranskankerma