Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinipäärynät, mascarponemousse, rommirusinat ja KIRJA-ARVONTA

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 04.11.2014 19:00

Meidän kahden bloggaavan perheessä ovat jälkiruoat menneet likimain täysin morsiamen blogiin. Toisaalta emme ole liiemmin jälkkärien perään, joten paljoa jaettavaa ei edes ole. Saadessani arvostelukappaleen Hansin Matkassa -ruokamatkasarjan pohjalta tehdystä keittokirjasta, osui täydellinen tilaisuus parantaa tapojani ja blogata vaihteeksi makeampia makuja. 

Punaviinipäärynät mascarponemoussen ja rommirusinoiden kera tarjoiltiin sarjassa laulaja Janinalle Brooklynissa. Olemme aiemmin tehneet päärynöitä valkoviinissä, jossa niitä keiteltiin. Tässä versiossa hedelmät laitetaan marinoitumaan viiniin yön yli ja lopputulos on aivan yhtä hyvä. Sitä ennen on kuitenkin laitettava rommirusinat tulille. Ne imevät rommin nektaria sisuksiinsa vähintään pari päivää ja maustuvat syntisen hyviksi. Yhdistettynä makean pehmeään mascarponeen, tuli tästä Hans Välimäen reseptistä meidän keittiön suosikki. Täydellinen vaikkapa tulevan isänpäivän juhlistamiseksi. Tämä on siitäkin loistava herkku, että kaikki ainekset voi tehdä valmiiksi vaikka päivää ennen, säilyttää jääkaapissa ja koota vasta ennen tarjoilua. Päärynä kestää marinointia parikin päivää. Homma toimii myös, jos et lämmitä päärynää ennen tarjoilua. Testattiin sekä että.

KIRJA-ARVONTA!

Tilasin kirjan myös arvottavaksi teidän kesken. Arvontaan voi osallistua kirjan ja sarjan teemaa liipaten kertomalla, mikä kaupunki on vienyt ruoan puolesta sydämesi. Saa perustella, mutta ei ole pakko. Arvon kirjan vastaajien kesken su 16.11.2014 klo 18. Onnea arvontaan!

Punaviinipäärynät, mascarponemousse ja rommirusinat

4 hlölle

Päärynät:

4 päärynää

300 g fariinisokeria

1 pullo punaviiniä

2 limetin mehu ja kuoret

30 g tuoretta inkivääriä viipaloituna

1 appelsiinin kuori

1 vaniljatanko halkaistuna

Kuori päärynät. Kiehauta fariinisokeri ja viini. Lisää kaikki muut ainekset paitsi päärynät.

Keitä 10 min. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää päärynät liemeen. Jätä maustumaan yön yli.

Lämmitä päärynät liemessään ennen tarjoilua.

Mascarponemousse:

100 mascarponea

100 Philadelphia-tuorejuustoa (maustamatonta)

40 g tomusokeria

1 vaniljatangon siemenet

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Rommirusinat:

2 dl rommia

1 dl fariinisokeria

1 dl rusinoita

Kiehauta puolet rommista ja sokeri. Lisää rusinat ja keitä 2 minuuttia. Lisää loput rommista joukkoon. Jäähdytä. Anna maustua mahdollisimman pitkään, ainakin pari päivää. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäCocktail-viikko osa 1 – 5 ohjettaRaparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkkuMustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaaCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaa
Hans VälimäkiHansin Matkassajälkiruokakeittokirjakirjakirja-arvontapäärynäreseptirommirusina

Tuoreimmat aiheesta

Hans Välimäki
  • 25.08.201718:32
    keitto

    Piristä arkikeittoja tällä Hans Välimäen vinkillä – vie maun "aivan uudelle tasolle"!

  • 11.11.201421:21
    ravintola

    Ravintolakatselmus: August von Trappe, Tampere

  • 17.06.201321:02
    burgeri

    Ravintola-arvostelu: Midhill, Särkänniemi