Punaviinipäärynät, mascarponemousse, rommirusinat ja KIRJA-ARVONTA
Meidän kahden bloggaavan perheessä ovat jälkiruoat menneet likimain täysin morsiamen blogiin. Toisaalta emme ole liiemmin jälkkärien perään, joten paljoa jaettavaa ei edes ole. Saadessani arvostelukappaleen Hansin Matkassa -ruokamatkasarjan pohjalta tehdystä keittokirjasta, osui täydellinen tilaisuus parantaa tapojani ja blogata vaihteeksi makeampia makuja.
Punaviinipäärynät mascarponemoussen ja rommirusinoiden kera tarjoiltiin sarjassa laulaja Janinalle Brooklynissa. Olemme aiemmin tehneet päärynöitä valkoviinissä, jossa niitä keiteltiin. Tässä versiossa hedelmät laitetaan marinoitumaan viiniin yön yli ja lopputulos on aivan yhtä hyvä. Sitä ennen on kuitenkin laitettava rommirusinat tulille. Ne imevät rommin nektaria sisuksiinsa vähintään pari päivää ja maustuvat syntisen hyviksi. Yhdistettynä makean pehmeään mascarponeen, tuli tästä Hans Välimäen reseptistä meidän keittiön suosikki. Täydellinen vaikkapa tulevan isänpäivän juhlistamiseksi. Tämä on siitäkin loistava herkku, että kaikki ainekset voi tehdä valmiiksi vaikka päivää ennen, säilyttää jääkaapissa ja koota vasta ennen tarjoilua. Päärynä kestää marinointia parikin päivää. Homma toimii myös, jos et lämmitä päärynää ennen tarjoilua. Testattiin sekä että.
KIRJA-ARVONTA!
Tilasin kirjan myös arvottavaksi teidän kesken. Arvontaan voi osallistua kirjan ja sarjan teemaa liipaten kertomalla, mikä kaupunki on vienyt ruoan puolesta sydämesi. Saa perustella, mutta ei ole pakko. Arvon kirjan vastaajien kesken su 16.11.2014 klo 18. Onnea arvontaan!
Punaviinipäärynät, mascarponemousse ja rommirusinat
4 hlölle
Päärynät:
4 päärynää
300 g fariinisokeria
1 pullo punaviiniä
2 limetin mehu ja kuoret
30 g tuoretta inkivääriä viipaloituna
1 appelsiinin kuori
1 vaniljatanko halkaistuna
Kuori päärynät. Kiehauta fariinisokeri ja viini. Lisää kaikki muut ainekset paitsi päärynät.
Keitä 10 min. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää päärynät liemeen. Jätä maustumaan yön yli.
Lämmitä päärynät liemessään ennen tarjoilua.
Mascarponemousse:
100 mascarponea
100 Philadelphia-tuorejuustoa (maustamatonta)
40 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Rommirusinat:
2 dl rommia
1 dl fariinisokeria
1 dl rusinoita
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa