Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gnocchit ja saksanpähkinäkastike

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.11.2012 06:15

Gnocchit ovat yhtä lempiruokaani, mutta Suomessa niitä on tarjolla aniharvoin. Ymmärrän sen kyllä, koska niiden valmistaminen on käsityötä. Sääli silti, koska Italiassa niitä on tarjolla kaikkialla. Siellä ne tarjoillaan useimmiten keitettyinä, mutta itse pidän niistä enemmän keitettynä ja rapeapintaiseksi paistettuina.

Gnocchit toimivat täysin pastan tapaan ja voit tarjoilla niitä kaikenlaisilla pastakastikkeilla. Kokeile vaikka ragùn kanssa! Perinteisesti ne tehdään perunasta, mutta niitä voi tehdä mistä tahansa juureksesta. Käytä mielikuvitustasi ja voit loihtia palleroisia vaikka mistä. Juustoa, yrttejä, keltuaisia ja jauhoja yhteen ja taikinaksi. Mikä milloinkin maistuu.

Resepti on alku- tai väliruoaksi. Tuplaa se,  jos haluat herkutella sitä pääruokana. Osa omasta taikinasta jäi jääkaappiin ja toimi hyvin vielä  parin päivän vanhanakin ohjeen mukaan valmistettuna.

Gnocchit saksanpähkinäkastikkeella

neljälle alku- tai väliruoaksi

annos saksanpähkinäkastiketta (kts. alla)

500 g jauhoisia perunoita

250 g vehnäjauhoja

2 keltuaista

80 g parmesaania, raastettuna

ripaus muskottia

suolaa

pippuria

muutama nokare voita paistamiseen

Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. Nosta ylös, kun ne ovat melkein kypsiä. Kuori ne soseuta perunasurvimella. Sekoita mukaan muut ainesosat (ei voita) ja vaivaa kevyesti taikinaksi. Liika vaivaaminen saa tärkkelyksen muuttumaan liisteriksi. Ota taikinasta osa ja muotoile sormen paksuiseksi tangoksi. Leikkaa tanko sormenpään pituisiksi palasiksi. Laita leikatut gnocchit erilleen leivinpaperille. Kuumenna vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Laita gnoccheja kiehumaan siinä määrin, etteivät ne pääse takertumaan toisiinsa. Kun gnocchit alkvat kellua, nosta ne ylös reikäkauhalla. Anna liian kosteuden haihtua gnocchien päältä.

Kuumenna pannulla pari nokaretta voita ja laita erä gnoccheja paistumaan. Käännä niitä, kun alkavat saada väriä ja ota pois, kun ovat kullankeltaisia kauttaalttaan ja paikoin rapsakan ruskeita. Laita pannulle uudet nokareet voita ja paista loput gnocchit.

Tarjoa saksanpähkinäkastikkeen kera.

Saksanpähkinäkastike

200 g saksanpähkinöitä

50 g pinjansiemeniä

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

puolikas valkosipulinkynsi

1 rkl persiljaa

suolaa

pippuria

Aja kaikki ainekset, paitsi oliiviöljy, tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana ja sekoita samalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissaGnocchit kurpitsan, sienten ja salvian keraKausiruokaa: Kurpitsa-gnocchit ja kermainen kantarellikastikeBataattignocchit ja rucolapesto.Gnocchit ja saksanpähkinäkastike
gnocchiItaliakasvisruokapähkinäragureseptisaksanpähkinä

Tuoreimmat aiheesta

gnocchi
  • 16.09.201818:37
    resepti

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 10.10.201310:00
    kasvisruoka

    Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera

  • 13.09.201309:30
    kantarelli

    Kausiruokaa: Kurpitsa-gnocchit ja kermainen kantarellikastike

  • 11.03.201306:15
    bataatti

    Bataattignocchit ja rucolapesto.

MTV Oy, All rights reserved