Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Appelsiinirisotto ja appelsiini-pistaasigremolata, Samulin resepti

Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Appelsiinirisotto

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • n.7 dl kuumaa kanalientä
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
  • 1 appelsiini lohkoina
  • 150 g mascarponea
  • 2 dl raastettua parmesaania

Appelsiini-pistaasigremolata

  • 1 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
  • 1 dl paahdettuja ja kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori raastettuna (pese kuori hyvin)
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipuli kuorittuna
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Valmista pistaasigremolata. Laita kaikki ainekset yhteen ja survo morttelilla, sauvasekoittimella tai blenderillä. Jos gremolata ei ole tarpeeksi juoksevaa, lisää oliiviöljyä.
Valmista kanaliemi fondista/kuutiosta ohjeen mukaan.

Risoton valmistus alkaa kahdella tärkeällä vaiheella. Sipuli kuullotetaan pehmeäksi, jonka jälkeen riisi paahdetaan sipulin kanssa läpikuultavaksi. 


Lisää valkoviini ja odota kunnes se on haihtunut. Viinin voi korvata myös laimennetulla sitruunamehulla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun reseptiHarri Syrjäsen vodkapastaMasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti