Joulukinkku koki tässä joulun lämmittelyvaiheessa kaikenlaisia vaiheita ja kylkiäisiä. Glaseerasin sen piparkakkumausteisella siirapilla. Halusin höysteeksi karpaloista tehtyä relissiä. Ensimmäisestä versiosta tuli turhan kipakka ja siihen piti lopulta lisätä niin paljon sokeria pyöristämään makua, että päätin säästää teitä reseptiltä. Kakkosyritys toimikin jo mainiosti, kun iskin karpalon tueksi tuoretta jalapenoa. Vahvasti marjaisa alku ja juuri sopivasti kitalakea kutitteleva chililopetus toi joulupöytään aivan uuden ulottuvuuden ja twistin. Toimi hyvin kinkun kanssa, mutta veikkaisin, että aivan parasta se on jouluisen kalkkunan kera.
KINKKUKASTIKKEEKSI hauduttelin rosmariinilla maustettua omenakastiketta. Lämmin, hedelmäinen kastike antoi kinkulle hauskaa sävyä.
Tein myös Henri Alénin twiittaamalla reseptillä sinappia. Punkkupohjaisena se oli yllättävä, mutta maukas versio, joka herättää varmasti keskustelua jouluaterialla. Jokaisella suomalaisella kun tuntuu olevan vankka näkemys siitä, millaista sinapin kuuluu olla.
Karpalo-jalapenorelissi
250 g karpaloita
1 luomuappelsiini
1/2 luomuappelsiinin kuori raastettuna
1 tuore jalapeno



