Kotitekoinen piparkakkujäätelö

Tulipas tehtyä vallan mainiota jäätelöä! Mikäpä sopisi jouluun paremmin kuin piparkakkumausteinen jätski? Ei sen puoleen, tämä maistuu ihan milloin vain muutenkin.
PS. Tsekkaa myös spelttilakritsijäätelö!

Piparkakkujäätelö
5 dl täysmaitoa

5 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko, halkaistuna
1 dl siirappia
1,5 tl inkiväärijauhetta

3 tl kanelia
3/4 tl neilikkajauhetta
3/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl vaniljauutetta
9 munankeltuaista

2 dl sokeria

50 g glukoosia

Kaada kattilaan maito, kerma, siirappi, vaniljatanko ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen 4-5 min välillä sekoittaen, ettei pala pohjaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä se kattilan seokseen. Lisää glukoosi. Lämmitä seos 82 asteeseen välillä sekoittaen. Jäähdytä seos mahdollisimman nopeasti. Jätä seos maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Ota vaniljatangonpuolikkaat sitten pois ja pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneessa. Laita pakastimeen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.