Olen saanut viime aikoina muutaman kommentin reseptieni vaikeudesta. Tunnustan täysin. Italialainen simppeli ruoanlaitto luontuu helpoiten kesäisin ja näin talvella tulee kotona kokeiltua haastavampia ruokia, jotka ovat onnistuneet siinä määrin, että päätyneet myös blogiin. Täytyy parantaa tapoja ja ladella myös arkisempia ja simppeleitä reseptejä. Sellaisiahan itsekin eniten syön.
Tässä on lisuke, joka toimii niin arkena kuin juhlassa eikä vaadi kokilta ihmeitä ajan tai taitojen puitteissa. Se sopii niin kalan, kanan kuin possunkin kylkeen. Itse nautin sitä paistetun kuhafileen kera. Sinappinen vinegretti on piste i:n päälle, mutta ei välttämätön. Hillosipulit voivat olla purkkikamaa tai sitten tuoreita pikkusipuleita. Mikäli käytät tuorekamaa, kuullota sitä pitempään, kunnes se alkaa ruskistua.
Veikkaan, että tammikuussa tulee vielä muitakin ruusukaaliohjeita. Sen verran maukasta oli.
Ruusukaali-hillosipulipaistos
3-4 hlölle lisukkeeksi
500 g ruusukaaleja
n. 20 hillosipulia purkista
TAI 6 tuoretta pikkusipulia, lohkoina
1 sipuli, 1/6-1/8 lohkoina
3 rkl voita
1 laakerinlehti

