Ruokavaliomme hienoimpia ideoita on ollut vaimon keksimä perjantaikalaperinne. Tulee väkisinkin syötyä ainakin kerran viikossa kalaa ja kun päivä osuu perjantaille, siihen haluaa panostaa hiukan enemmän kuin keskellä arkea - vähintään ruokaviinin muodossa.
Turska on varmaankin lempikalani. Rakastan sen paksua, lihaisaa rakennetta ja hentoa, mutta puolensa pitävää makua. Kaiken lisäksi se on oikeista paikoista kalastettuna WWF:n kalaoppaan vihreällä puolella eli suositeltavien fisujen joukossa.
Tällä kertaa tein sen kylkeen kirpakan, mutta maanläheisen kastikkeen punasikurista, pavuista ja sitruunaisesta vinegretistä. Se toimisi italialaisittain sellaisenaan, mutta laitoin kalan silti sahramirisottopedille. Fiinimmän tuloksen saat, kun tarjoilet risoton alkuun ja kalan jälkeen. Hyvä näinkin. (kts. sahramirisoton ohje)
VINKKI! Turskan voit korvata milla tahansa vaalealihaisella kalalla. Aivan yhtä hyvää.
VINKKI 2! Tsekkaa muita kalaohjeita täältä.
