Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perjantaikalaa punasikurin, papujen ja sitruunavinegretin kanssa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.01.2015 19:00

Ruokavaliomme hienoimpia ideoita on ollut vaimon keksimä perjantaikalaperinne. Tulee väkisinkin syötyä ainakin kerran viikossa kalaa ja kun päivä osuu perjantaille, siihen haluaa panostaa hiukan enemmän kuin keskellä arkea - vähintään ruokaviinin muodossa. 

Turska on varmaankin lempikalani. Rakastan sen paksua, lihaisaa rakennetta ja hentoa, mutta puolensa pitävää makua. Kaiken lisäksi se on oikeista paikoista kalastettuna WWF:n kalaoppaan vihreällä puolella eli suositeltavien fisujen joukossa.

Tällä kertaa tein sen kylkeen kirpakan, mutta maanläheisen kastikkeen punasikurista, pavuista ja sitruunaisesta vinegretistä. Se toimisi italialaisittain sellaisenaan, mutta laitoin kalan silti sahramirisottopedille. Fiinimmän tuloksen saat, kun tarjoilet risoton alkuun ja kalan jälkeen. Hyvä näinkin. (kts. sahramirisoton ohje)

VINKKI! Turskan voit korvata milla tahansa vaalealihaisella kalalla. Aivan yhtä hyvää.

VINKKI 2! Tsekkaa muita kalaohjeita täältä.

Turskaa sikurin, papujen ja sitruunavinegretin kera

4-6 annosta

150 g turskaa per syöjä (tai muuta vaalealihaista kalaa)

1 punasikuri, hienonnettuna

400 g valkopapuja (cannellini)

2 salottisipulia, hienonnettuna

1 dl kalalientä

oliiviöljyä

vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria

(sitruunavinegrettiä, resepti alempana)

Kuumenna paistinpannu tai kattila keskilämmölle. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Kuullota sipulia pannulla pari minuuttia. Lisää sikuri ja hauduttele sitä pehmeäksi viitisen minuuttia. Lisää sekaan pavut ja kalaliemi. Hämmentele viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna toinen paistinpannu keskilämmölle. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoja ja ravistele varovasti ylimääräiset jauhot pois. Lorauta pannun pohjalle hiukan oliiviöljyä. Paista kala kauniin väriseksi, noin 3 min per puoli, mahdollinen nahkapuoli ensin. Tarjoile sikuri-valkopapuseoksen ja sitruunavinegretin kanssa.

Sitruunavinegretti

0,5 dl puristettua sitruunamehua

0,5 dl lehtipersiljaa

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori raastettuna

3/4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

Laita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy blenderiin ja aja sileäksi (tai sitten kulhoon, johon pääset sauvasekoittimella). Kaada öljy sekaan samalla sekoittaen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäKala-taco chipotle-limemajoneesillaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
kalakalaruokapapuperjantaikalapunasikurireseptisikurisitruunavinegrettiturskavinegretti

Tuoreimmat aiheesta

kala
  • 21.10.201914:46
    resepti

    Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

  • 30.08.201915:17
    kalaruoka

    Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella

  • 29.04.201912:54
    majoneesi

    Kalaa parsalla, majoneesilla, ginillä ja sitruunalla

  • 02.09.201819:08
    kalaruoka

    Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpolla

  • 19.06.201618:04
    kalaruoka

    Kuhatacot ja tomaattisalsa